[#1] Protokół na policji
Mam problem Pobiłem się z takim jednym i teraz on twierdzi że był na policji i że protokół jest spisany... Nie wiem co mam zrobić Wiecie może co się dalej będzie działo Macie może jakieś podobne przygody z policją Może mi coś doradzicie

Ostatnia modyfikacja: 26.05.08 19:59
[#2] Re: Protokół na policji

@Roszak, post #1

Polecam fora kibolskie, HWDP, hooligans - te sprawy. ;)

Ew tok-szoły Ewy Drzyzgi. ;]

[#3] Re: Protokół na policji

@Kokos, post #2

A na końcu, sensacja stulecia, ożenek z Sylwusią w więzieniu, na żywo!

Ostatnia modyfikacja: 26.05.08 20:45
[#4] Re: Protokół na policji

@5h00n4y, post #3

Ale śmieszne... A Sylwusia ma nawet konto na fotce i już sie nie pokazuje zbyt często w różowym :) Ale teraz bez jaj Jak myślicie będę miał przesrane

[#5] Re: Protokół na policji

@Roszak, post #4

I tam. Pamiętaj, że sprawa jest do wyjaśnienia. To, że ktoś poszedł ze skargą to nie znaczy, że jesteś na straconej pozycji.

Masz prawo się w razie czego tłumaczyć, masz prawo się dogadać.

Nie wszystko musi się kończyć na drodze karnej.

Trudno cokolwiek Ci mówić jak detali nie znamy. Jak miałeś ciężkie glany i skopałeś jakiegoś afroamerykanina, który jest krewnym donaldu-tusku to masz przerypane. :)

[#6] Re: Protokół na policji

@Kokos, post #5

Zahaczyłem o niego jak koło niego przechodziłem a ten sie rzucał to dostał kopa potem mi oddał i mnie szarpał to ja go przygniotłem do ziemi i jego głową 3 razy uderzyłem w ziemie. Uderzenia głową nie były silne i były przeprowadzone z wysokości 5cm nad ziemią w kierunku ziemi. Mogę mieć za to przesrane Jeszcze dzisiaj zobaczę jak wygląda ta jego głowa splat

[#7] Re: Protokół na policji

@Roszak, post #6

Cóż. Jeśli tak było to możesz powiedzieć, że Cię prowokował. Ale nie wiem czy to jest jakiekolwiek usprawiedliwienie do tego, żeby komuś sprzedać kopa.

[#8] Re: Protokół na policji

@Roszak, post #6

"...to ja go przygniotłem do ziemi i jego głową 3 razy uderzyłem w ziemie...

po czym wyciagnalem scyzork (ktory dostalem od taty na komunie) i pare razy dzgnalem go w plecy, w oko i brzuch ale bardzo lekko...na glebokosc 5 cm"

Miejmy nadzieje, ze wysoki sad orzeknie nadzwyczajne zlagodzenie kary dla uposledzonego umyslowo Roszaka.
[#9] Re: Protokół na policji

@selur, post #8

"Ależ to było w obornie koniecznej! Kiedy po całym zderzeniu jego szatański wzrok przeszył mnie na wylot niczym garść igieł, wiedziałem że muszę stosownie do tego zareagować!"

[#10] Re: Protokół na policji

@5h00n4y, post #9

E tam, lepiej:

"On był SB-keim! Kiszczak psi syn! Precz z podatkiem liniowym! A Pan skąd? Masońska Wyborcza czy żydowski TVN?! Super partia, k*!"

[#11] Re: Protokół na policji

@Roszak, post #6

"Uderzenia głową nie były silne i były przeprowadzone z wysokości 5cm nad ziemią w kierunku ziemi."

Eufemizm roku!
[#12] Re: Protokół na policji

@Roszak, post #1

Proponuję czekać aż do ciebie przyjadą busem, powiedzą jesteś zatrzymany w tej i w tej sprawie, oskarżony o to i o to, i czy chcesz wyjść z branzoletą, lub czy nie.

[#13] Re: Protokół na policji

@pwe, post #12

Scyzoryka nie było A jak by był to on by go użył Wcześniej kilkukrotnie mi groził i chciał mnie zepchnąć z ławki która jest blisko urwiska do którego bym wpadł. Mam świadków.

[#14] Re: Protokół na policji

@Roszak, post #13

oj boze... dwa dzieciaki sie zaczely szarpac i wielki problem. Nic z tego nie bedzie, jak juz to upomnienie dostaniesz.

[#15] Re: Protokół na policji

@Banderas, post #14

Banderas napisał(a):

> oj boze... dwa dzieciaki sie zaczely szarpac i wielki problem.
> Nic z tego nie bedzie, jak juz to upomnienie dostaniesz.

Upomnienie za takie coś to można dostać w szkole od Pani wychowawczyni.

[#16] Re: Protokół na policji

@Roszak, post #13

Dostaniesz 15 lat za próbę zabójstwa.
Powiedz że śmiał się z Twoich amiskarpetek bo to wredny pecetowiec jest.
[#17] Re: Protokół na policji

@Kokos, post #15

U mnie w miescie dwoch debili sie pobilo, o jakies kluby sportowe (kompletny idiotyzm jak dla mnie), jeden drugiego prawie zabil, gosc lezal w szpitalu, sprawa byla na policji, a kolesiowi nic nie zrobili, byla tam niby jakas sprawa, ale i tak nic mu nie zrobili.

[#18] Re: Protokół na policji

@Sylwester, post #16

PWND.

[#19] Re: Protokół na policji

@Banderas, post #17

Tak to prawda to jest wredny piecowiec :( Zamknąć mnie nie zamkną kary tez żadnej nie będę miał ale jakaś policja czy sąd to mi sie za dobrze nie widzi...

Ostatnia modyfikacja: 27.05.08 16:22
[#20] Re: Protokół na policji

@Roszak, post #6

Uderzenia głową nie były silne i były przeprowadzone z wysokości 5cm nad ziemią w kierunku ziemi. Mogę mieć za to przesrane

rotfl
Zmiazdzyles mnie tym tekstem OK

[#21] Re: Protokół na policji

@Lorak, post #20

Scena okazania z W11 się kłania.

[#22] Re: Protokół na policji

@pwe, post #21

Mogą mnie w w d..e pocałować A poza tym mam policjanta w rodzinie ;)

[#23] Re: Protokół na policji

@Roszak, post #22

> A poza tym mam policjanta w rodzinie ;)
To teraz będziecie się częściej widywać...

[#24] Re: Protokół na policji

@5h00n4y, post #23

[#25] Re: Protokół na policji

@Roszak, post #6

Zależy od okoliczności. Najpierw jeżeli gośc złożył zawiadomienie będzie wydana opinia biegłego - jakie w wyniku twoich ciosów odniósł obrażenia. Może być luzik, czyli bez obrażeń, wtedy dostaniesz taki zarzut z kodeksu karnego:

Art. 217. § 1. Kto uderza człowieka lub w inny sposób narusza jego nietykalność cielesną, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli naruszenie nietykalności wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności, sąd może odstąpić od wymierzenia kary.
§ 3. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Gdy jednak odniosł obrażenia może być o wiele gorzej:

Art. 156. § 1. Kto powoduje ciężki uszczerbek na zdrowiu w postaci:
1) pozbawienia człowieka wzroku, słuchu, mowy, zdolności płodzenia,
2) innego ciężkiego kalectwa, ciężkiej choroby nieuleczalnej lub długotrwałej, choroby realnie zagrażającej życiu, trwałej choroby psychicznej, całkowitej albo znacznej trwałej niezdolności do pracy w zawodzie lub trwałego, istotnego zeszpecenia lub zniekształcenia ciała,
podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
§ 2. Jeżeli sprawca działa nieumyślnie, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 jest śmierć człowieka, sprawcapodlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.

lub też "wesja light" :

Art. 157. § 1. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia, inny niż określony w art. 156 § 1, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 2. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwający nie dłużej niż 7 dni, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 lub 2 działa nieumyślnie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 2 lub 3, jeżeli naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia nie trwał dłużej niż 7 dni, odbywa się z oskarżenia prywatnego.
§ 5. Jeżeli naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwał dłużej niż 7 dni, a pokrzywdzonym jest osoba najbliższa, ściganie przestępstwa określonego w § 3 następuje na jej wniosek.

Kto kogo zaczepił, kto pierwszy uderzył (bardzo ważne) i tak dalej to już sprawa policjanta który będzie prowadził sprawę. On przesłucha i zbierze wszystko dla Sądu. Na pewno zostaniesz w sprawie przesłuchany, raczej zaraz po postawieniu zarzutu. Zastanów się co i jak bo jeżeli dostaniesz zarzut, a gość ma świadków to kicha może być, lepiej się przyznać, dostać propozycję kary jak byłeś niekarany i jakoś to będzie.

W przypadku jego gróźb możesz też złożyć zawiadomienie:

Art. 190. § 1. Kto grozi innej osobie popełnieniem przestępstwa na jej szkodę lub szkodę osoby najbliższej, jeżeli groźba wzbudza w zagrożonym uzasadnioną obawę, że będzie spełniona, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego

I tak samo podać świadków itd.

Ostatnia modyfikacja: 30.05.08 20:29
[#26] Re: Protokół na policji

@Roszak, post #22

Cyt. "A poza tym mam policjanta w rodzinie"

Na to bym się w ogóle nie powoływał. Bardziej może zaszkodzić niż pomóc. Poza tym śmiech się powoływać na coś takiego w sprawie karnej :)

Ostatnia modyfikacja: 30.05.08 20:31
[#27] Re: Protokół na policji

@aMifan, post #26

Dzięki stary :) Właśnie czekałem aż ty sie wypowiesz :P Sprawa ucichła a poszkodowany ma tylko malutkie limko którego prawie nie widać ;)

[#28] Re: Protokół na policji

@Roszak, post #27

I krwiaka w mózgu od uderzania o chodnik :) Może sobie potem umrzeć np. po 5 latach na wylew, a ciebie posadzą za nieumyślne spowodowanie śmierci :)
Dlatego każde pobicie, jak i wypadki w pracy należy dobrze dokumentować aby mieć później niezbite dowody co żądania odszkodowania czy dożywotniej renty.

Tak więc zbieraj kasę. Może się przydać :)
[#29] Re: Protokół na policji

@kmilota, post #28

Lepiej niech ykupi sobie ubezpieczenie OC. Kosztuje pare zlotych a czasem (szczegolnie jesli ktos jest w tak 'buntowniczym' wieku) moze sie przydac.

[#30] Re: Protokół na policji

@kmilota, post #28

I krwiaka w mózgu od uderzania o chodnik Może sobie potem umrzeć np. po 5 latach na wylew, a ciebie posadzą za nieumyślne spowodowanie śmierci

Nie sądzę aby po takim czasie dało się udowodnić przed Sądem związek przyczynowo-skutkowy
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem