[#1] Co by było, gdyby nie było...
chleba?

[#2] Re: Co by było, gdyby nie było...

@parallax, post #1

Byłoby masło.

[#3] Re: Co by było, gdyby nie było...

@snajper, post #2

a gdyby nie było masła?

[#4] Re: Co by było, gdyby nie było...

@parallax, post #3

Byłyby bułki z margaryną.

[#5] Re: Co by było, gdyby nie było...

@snajper, post #4

A gdyby nie było bułki z margaryną?

[#6] Re: Co by było, gdyby nie było...

@parallax, post #5

Byłyby rogaliki ze smalcem.

[#7] Re: Co by było, gdyby nie było...

@snajper, post #6

A gdyby nie było rogaliki ze smalcem?

[#8] Re: Co by było, gdyby nie było...

@parallax, post #5

Odkąd ludzie zaczęli uprawiać pola i mieli zboże, zaczęli piec podpłomyki na gorących kamieniach (pierwszy chleb). Pewno razu, zapominalska gospodyni, ugniotła ładnie podpłomykowe ciasto i za bardzo uraczyła się bimbrem z jabłek. Ciasto pozostawione na samopas sfermentowało. Gdy po trzech dniach skończyła się impreza, przestraszona, nie chciała denerwować swojego męża, który chodził cały czas zakuty w jakimś żelastwie. Upiekła więc sfermentowane ciasto i ku jej zdumieniu, podpłomyk wyrósł na wielki chlebek. Tak o to powstał zakwas chlebowy i wyrośnięty chleb. (Niestety dzisiaj, większość piekarni używa drożdży i chleb schnie oraz pleśnieje po dwóch dniach...po prostu masówka :P ).

Pewnego dnia, zakuty w żelastwo i nawalony mąż, tak zaimprezował, że nie dojadł chleba i przez przypadek połowę wrzucił do wazy, która była wypełniona wodą.
Chleb w wazie sfermentował, ale o dziwo nie zepsuł się - tak o to powstało pierwsze piwo.
Po kolejnej libacji, okazało się że w studni zabrakło wody. Skacowany mąż, obleśnie wyzwał żonę, a ta w poszukiwaniu wody odnalazła wazę z pierwszym piwem.
Łachudra wypił pół litra i o dziwo, przestał go męczyć kac i głód.

A jakby masła nie było, to by i sklerozy nie było...o czym to ja pisałem?
Jutro sobie przypomnę ;)

Idę kiepskich pooglądać. :P
[#9] Re: Co by było, gdyby nie było...

@parallax, post #7

Wtedy byłoby ciastko z dziurką, schabowy z kapustą i woda sodowa z sokiem malinowym.

[#10] Re: Co by było, gdyby nie było...

@Andrzej Drozd, post #8

Szacun, że w tak ambitnym temacie chce Ci się pisać tak długie posty :D

[#11] Kto jest pedał ?

@parallax, post #1

Ja się dziwię, że ktoś pod twoimi postami odpowiada, sorry...

[#12] Re: Kto jest pedał ?

@kjb, post #11

Nie żeby mnie te podpisy bardzo dotykały, ale ja się dziwię, że parallax jeszcze nie oberwał za to jakimś jednodniowym bananem. ;]

[#13] Re: Kto jest pedał ?

@snajper, post #12

Dobra, zmienię bo nie będziecie pisać :)

[#14] Re: Co by było, gdyby nie było...

@Andrzej Drozd, post #8

hehe :)

[#15] Re: Kto jest pedał ?

@kjb, post #11

A dla mało poinformowanych:

Co to jest pedał

[#16] Re: Co by było, gdyby nie było...

@snajper, post #9

A gdyby nie było ciastko z dziurką, schabowy z kapustą i woda sodowa z sokiem malinowym?

[#17] Re: Co by było, gdyby nie było...

@snajper, post #12

i snajper wymiękł :D trochę uległy jesteś ;)

Ostatnia modyfikacja: 05.02.2011 10:23:08
[#18] Re: Co by było, gdyby nie było...

@parallax, post #17

Raczej zignorował Twoje pytanie, nie czując chwilowo potrzeby ciągnięcia kolejnego głupawego wątku. ;) Tak czy inaczej, zostałeś tu sam. ;]

[#19] Re: Co by było, gdyby nie było...

@snajper, post #18

Sam jak palec :(

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem