[#11]
Re: Kod źródłowy klonu Robbo
@MDW,
post #6
Ha ha, pamiętam jak kiedyś napisałem sobie grę pod Amosem (posiadając gołą 020), gdzie należało komputerowego przeciwnika zablokować biegając wokół niego i zastawiając pola ograniczoną ilością bloków. Po paru latach odpaliłem tą grę pod 030/50 i po prostu nie dało się w nią grać, wszystko jednym słowem "zasuwało" :). Wtedy to właśnie stwierdziłem i w ogóle zorientowałem się, że milisekundy to jedyne wyjście dla pełnej synchronizacji. Dlatego może właśnie przestałem pisać projekty pod Amigę, bo byłem zbyt zielony, by móc wycisnąć z 030/50 to, co ludzie potrafią już napisać na 020. Oczywiście ja zacząłem od Amosa, próbowałem z AmigaE i zakończyłem na BlitzBasic2, kto wie, może gdybym miał więcej cierpliwości do C, projekty te udałoby się zrealizować jak choćby shoot'emka, który miał wypasioną grafikę i dlatego pod BlitzBasic2 chodził nieźle, ale nie przy większej ilości obiektów. Byłem leniwy, niecierpliwy no i kocham PHP i JavaScript :P a Tobie Minniat polecam gorąco przerobić to na milisekundy, to naprawdę nie wiele roboty.
Pozdrawiam!
Ostatnia modyfikacja: 08.08.2008 11:58:49