[#1] Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja
W tym wątku prowadzimy dyskusję dotyczącą Ligi Graczy PPA.

[#2] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #1

Czy wie ktoś jak zrobić zrzut z ekranu z wersji pecetowej Slam Tilta?
A może podesłałbym komuś pliki z wynikami?

[#3] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@GumBoy, post #2

SlamTilt wyszedł na PC?
Mam tylko wersję amigową - podeślij to spróbuję (ciekawe, czy pójdzie). Wiesz które pliki?

Ostatnia modyfikacja: 03.02.08 10:50
[#4] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@GumBoy, post #2

Też nie wiedziałem że takowa wersja istnieje, ale zakładając że to wersja DOSowa to może pod DOSBOXem?

---=== WYEDYTOWANO ===---
A może poprostu skopiować do Amisiowej wersji?

Ostatnia modyfikacja: 03.02.08 11:26
[#5] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@5h00n4y, post #4

Pomysł poległ. Inna struktura plików. Wszystkie dane do stołu są w jednym pliku. Printscreen robi syf z grafiki. Nie pochwalę się 2.100.000 :)

[#6] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@GumBoy, post #5

Nie, nie podarujemy Ci tego, teraz już musisz dołączyć do gry z takim wynikiem. ;)

Printscreen w DOSBOX robi syf? Dziwne... Może jakimś programem zrzuć fullscreen?
Podeślij całość, jakby co...

[#7] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@5h00n4y, post #6

W DOSBoxie Slamtilt nie chodzi, bo Windowsa wymaga.

[#8] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@GumBoy, post #2

A czy wersja PC jest dokładnie taka sama jak amigowa? Jeżeli nie jest, to te wyniki nie będą honorowane.

[#9] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #8

Ano tyż prowda...
Nie chcielibyśmy sytuacji takiej jak z Lotusem 2, gdzie jedna wersja punktuje 50% tego co otrzymałbyś w drugiej... ;)

[#10] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #8

Taka sama. Życiówkę i tak na Amidze zrobiłem, więc chyba odszukam backup dysku na CD.

[#11] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@GumBoy, post #10

Czy jeśli komuś pliki z rekordami podeślę, to zrobicie mi shota?

[#12] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@GumBoy, post #11

Podsyłaj. Adres: apc74(małpiak)o2.pl
[#13] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@GumBoy, post #11

A przenieść pliczek i całego Slam Tilta na PC i dać PrintScreena pod UAE nie możesz?

[#14] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #13

Nie mogę, nie działa mi Slam Tilt z HD pod WinUAE.

[#15] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@GumBoy, post #14

Pod WHDLoad (na UAE) też?

[#16] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #15

1. Nie mam wersji pod WHD.
2. Czy pod WHD nie ma czasem obrazów dysków? Musiałbym cudować z dogrywaniem plików do takiego obrazu.

[#17] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@GumBoy, post #16

Nie wiem jak jest ze Slam Tilt, ale większość nowszych slave WHDLoad korzysta z plików, jeżeli jest to możliwe... a nawet czasami tworzy pliki gdy ich w oryginale nie było (choćby Street Fighter).

[#18] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@Solo Kazuki, post #17

Tez bym wzial udzial w zawodach SlamTilta ale mam inny problem.
Gra mi sie odpala wszystko pieknie, tyle ze gra nie kozysta z multitaskingu i nie mam jak shota zrobic. Chyba ze fotke komorka zrobie. Gram na klasyku.
[#19] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@Phibrizzo, post #18

Zgraj z gry wszystkie pliki z rozszerzeniem .dat i wyślij mi e-mailem. Zrobię Ci screenshooty.
[#20] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@APC74, post #19

APC74 napisał(a):

> Zgraj z gry wszystkie pliki z rozszerzeniem .dat i wyślij mi
> e-mailem. Zrobię Ci screenshooty.

No no, cóż za chęć pomocy :)
Ja mam inny problem. Gram (na razie) pod WinUAE + WHDLoad i mam problem. Nie zapisuje mi się punktacja! Po wyjściu z gry najzwyklejszym EXITEM i ponownym odpaleniu na tablicy wyników są rekordy, które były tam na początku, nie ma moich wpisów...

[#21] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@GumBoy, post #2

hmm, a moze zwyklym aparatem zrobic zdjecie monitora z wyswietlanym wynikiem?

[#22] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@Banderas, post #21

Dobry pomysł.

[#23] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@OSH, post #20

Czasem WHDLoad nie przegrywa wszystkiego do RAM:, w związku z czym Twoje rekordy są zapisywane w pamięci a nie ha HD? To by tłumaczyło "zamrożenie" wyników. A może w trakcie przenoszenia gry na WinUAE pogubiły się bity protekcji i pliki z rekordami są zabezpieczone przed zapisem?
A tak w ogóle to czemu odpalasz grę przez WHDLoad? Przecież SlamTilt tego nie wymaga, żeby startować z HD (odpalam grę bez najmniejszych problemów zarówno z WinUAE, jak i A1200)?

Ostatnia modyfikacja: 11.02.08 16:14
[#24] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@GumBoy, post #16

1. Nie mam wersji pod WHD.

A co to za problem wziąć instalkę i zainstalować?

2. Czy pod WHD nie ma czasem obrazów dysków? Musiałbym cudować z dogrywaniem plików do takiego obrazu.

Nie korzysta z obrazów. Wystarczy, że pliki z instalki umieścić w katalogu np. SlamTilt, a pliki gry w katalogu data.

Działa od razu.

[#25] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@Phibrizzo, post #18

Gra mi sie odpala wszystko pieknie, tyle ze gra nie kozysta z multitaskingu i nie mam jak shota zrobic. Chyba ze fotke komorka zrobie. Gram na klasyku.

Oczywiście, że można robić fotki aparatem (może być tym w komórce) i podlinkować tak samo jak obrazek.

[#26] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@APC74, post #23

Z całą pewnością problemem są bity protekcji. Poza tym można przed wyjściem ze stołu zrobić "printscreena".

[#27] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #24

I jeszcze w przypadku gry pod WinUAE warto "pociągnąć" po plikach xfdDecruch, bo w grze większość plików jest spakowana StoneCrackerem 4.04 (samouruchamiające się pliki) i to może być powód wywalania się gry pod WinUAE.

BTW. Nie ma wersji pod WHDLoad, ale jest pod JST (to do GumBoya), chociaż nie mam pojęcia po co.
[#28] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@APC74, post #27

BTW. Nie ma wersji pod WHDLoad,

Jak to nie ma? A to? No i to, z czego grę pod WinUAE uruchamiam? :D

ale jest pod JST (to do GumBoya), chociaż nie mam pojęcia po co.

JST to poprzednik WHDLoad rozwijany przez Jeffa. Gdy pojawił się WHDLoad, Jeff uznał, że jest to lepsze narzędzie niż JST i przerzucił się na pisanie slave'ów właśnie pod WHDLoad.

[#29] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #1

Zastanawiające jest, że na Slam Tilta, jako grę do pierwszej rundy, głosowało pięć osób, z czego żadna z nich nie wzięła jeszcze udziału. Czyżby chcieli na ostatnią chwilę podrzucić swoje wyniki i w ten sposób zagwarantować sobie, że nikt ich nie pokona? A może wstydzą się zamieścić swoje wyniki? Przypominam, że punktowanych jest pierwsze 10 miejsc i choćby wynik był słaby, jest szansa, że coś będzie wart.

[#30] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #29

Echem, echem... niewinny że tak nieśmiało pozwolę sobie zwrócić na siebie uwagę... ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem