[#61] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #60

Ja chcialbym jeszcze wrocic do Stunt Car Racer. Czuje sie nie "ferplej". Mianowicie chodzi o to, ze sam zaproponowalem aby punktowac takze czas za przejechanie calej trasy. Jak sie okazalo nie mozna bylo mierzyc przejazdu bez zagrania naprawde. Prosilbym aby anulowac wyniki "Race" i jeszcze raz podliczyc tylko "Lap".
"Pokrzywdzony" po podliczeniu bede tylko ja.
Czy mozna to zrealizowac?

DODANE: Oj, zauwazylem ze w dywizji czwartej, sa takze czasy Twoje i APC74. No to sam juz nie wiem...

DODANE2: W takim razie "Race" podlicz tylko w dywizji czwartej. :)

Ostatnia modyfikacja: 01.05.08 00:11
[#62] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #60

Dla pewności:

2. Zadaniem grających jest uzyskanie jak największego wyniku punktowego w trybie EASY, NORMAL i HARD.

Te tryby to pierwsze trzy opcje w ustawieniach (opcja COURSE - te wykresy)?
Druga sprawa można używać automatycznej skrzyni biegów?
[#63] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@APC74, post #62

Na obydwa pytania odpowiedź TAK OK

[#64] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #63

Chciałem zgłosić błąd w obliczeniach rankingu Lotusa

Moje wyniki to

EASY - 14.478.780
MEDIUM - 15.368.180
HARD - 21.801.930
co daje --------------------------
51.648.890

natomiast napisane jest 45.215.140

Zaznaczam że nie podsyłałem poprawionych wyników, te są pierwsze

Ostatnia modyfikacja: 22.05.08 10:25
[#65] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@Logan, post #64

Poprawione.

[#66] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #65

W rundzie piątej gramy w Pinball Fantasies.

[#67] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #66

Znowy będziem se w kulki lecieć... ;)
[#68] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@APC74, post #67

Znowu kulki...hehe.
Wynikow z Lotusa nie dalem rady poprawic. :)
[#69] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@Andrzej Drozd, post #68

Coś małą popularnością cieszy się Liga Graczy. Chyba trzeba będzie z tego zrezygnować...

[#70] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #69

Nie! Bardzo proszę. Dopiero zaczynam zabawę. Jak jutro odbiorę moją Amigę naprawioną w serwisie to rozpocznę granie w Pinball Fantasies!

Mam propozycję na kolejną grę: Dune 2: Battle for Arrakis - ta gra również ma system punktów!

Inną grą może być Benefactor ale tylko w trybie HARD - kto zajdzie najdalej i zdobędzie najwyższą liczbę punktów.

[#71] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #69

Faktycznie, "trochę" to wyhamowało. Ale poczekaj z decyzją chociaż do końca tej rundy. Jeżeli się okaże, że w Pinballa zagrały przysłowiowe trzy osoby na krzyż, wtedy może trzeba będzie rozważyć kwestię zakończenia zabawy.
Ja bym zaczekał wszelakoż ;) zbliżają się wakacje - młodzież będzie miała więcej wolnego czasu i może Liga odżyje.
Kto wie.

Ostatnia modyfikacja: 09.06.2008 19:51:41
[#72] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@Minniat, post #70

Mam propozycję na kolejną grę: Dune 2: Battle for Arrakis - ta gra również ma system punktów!

Inną grą może być Benefactor ale tylko w trybie HARD - kto zajdzie najdalej i zdobędzie najwyższą liczbę punktów.

W Lidze Gracyz gramy w gry, na które ludzie głosują. Jeżeli na podane przez Ciebie tytuły będą głosy, to w nie będziemy grać.

[#73] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@APC74, post #71

Poczekam do końca rundy. Pinballe są grami, które cieszą się popularnością i tym bardziej dziwi mnie brak zainteresowania.

[#74] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #72

W Lidze Graczy gramy w gry, na które ludzie głosują. Jeżeli na podane przez Ciebie tytuły będą głosy, to w nie będziemy grać.

Wiem o tym, to były tylko moje sugestie. Zatem napiszę je w mojej liście gier podczas kolejnego głosowania!

Ostatnia modyfikacja: 09.06.2008 20:06:53
[#75] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@Minniat, post #74

Warto poczekać - w sumie to czerwiec (zakończenia roku, sesje i inne "pierdoły") - ja sam odbije sobie pinballa w ten weekend :)

[#76] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@Logan, post #75

Ja też zagram, ale po weekendzie - mam pare kolosów w ten weekend :P

[#77] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@Hubez, post #76

Odebrałem dziś Amigę z serwisu. Zagrałem dziś wieczór kilka razy w PF. Dawno w to nie grałem i to już nie ten skill. Zdobywam kilka milionów punktów, a minimum to 25 miliony. Mimo to gra zniewala grafiką i muzyką.

Korzystam z wersji dyskietkowej ECS z wyłączoną kartą turbo 060/50MHz, gdyż gra nie działa poprawnie na Amidze z taką kartą. Poza tym wersje twardzielowe (AGA) zawsze zawieszają mój komputer podczas gry(!), więc jestem zadowolony z działającej wersji dyskietkowej.

Jutro będę grał dalej i jak uzyskam wystarczająco wysoki wynik punktowy to umieszczę go w odpowiednim topicu.

[#78] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@Minniat, post #77

Zawieszają powiadasz... A nie masz włączonego i połączonego z siecią Miami lub innego stosu TCP? Taka sytuacja zawiesza whdload po jakimś czasie.
[#79] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@Minniat, post #77

Sciagnij dyskietkowa wersje AGA i zainstaluj na HD za pomoca instalatora. Jest to wersja okrojona z glownego menu i kazdy stol odpala sie za pomoca odpwiedniego GUI z poziomu WB. Wersja CD32 tez nie powinna stwarzac problemow.

Problem natomiast jest z wersja WHDLoad (Rodzynki), ktora tak naprawde jest wersja ECS, a nie AGA.

Mimo to gra zniewala grafiką i muzyką.

Wersja ECS raczej nieco odpycha. Wersja AGA jest OK.
Zalacz sobie Pinball Ilussion lub Slam Tilta. Maja o wiele lepsza grafike. :)
[#80] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@madman15, post #78

Dziękuję za pomoc. W końcu udało mi się odpalić Pinball Fantasies z twardego dysku !! Prawdą jest, że ta wersja Pinballa siedziała głęboko na moim twardym dyku. Podczas wczytywania stołu trzeba było dłużej poczekać, a wtedy stół wgrywał się bez problemu.

Używam wersji ECS, ale dlatego, że u mnie wersje AGA zawieszają system podczas grania!

Ostatnia modyfikacja: 11.06.2008 17:37:20
[#81] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@Minniat, post #80

Używam wersji ECS, ale dlatego, że u mnie wersje AGA zawieszają system podczas grania!

Nie marudz, tylko sciagnij obie wersje AGA z PPA (dyskietkowa ktora mozna zainstalowac na HD lub pelniejsza CD32). I ciesz sie kolorami. W razie czego mozesz jeszcze wyprobowac opcji:
cpu nocache

i wszystko "musi" smigac. :)
[#82] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #73

Do końca rundy pozostało 8 dni. Na razie nadal niezbyt wiele się dzieje, więc prawdopodobieństwo zamknięcia Ligi Graczy jest bardzo realne. :(

[#83] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #82

Ej, a moze po prostu wymieszac lige graczy z np. Games Top 10 i tam powstawiac rozne gry i wyniki. Kto bedzie chcial to sobie bedzie tam zamieszczal swoje rekordy, oczywiscie jakos udokumentowane... Pare tabelek, to chyba nie bedzie trudno przygotowac, co Ty na to?

[#84] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #82

więc prawdopodobieństwo zamknięcia Ligi Graczy jest bardzo realne.

Coż...czesto znajduje czas aby sobie po prostu pograc, ale zuplenie nie mam czasu (i pewnie tez umiejetnosci), aby bawic sie w inne rozrywki zwiazane z grami.

Mam nadzieje ze to nie z mojego powodu...dlatego ze zaproponowalem dodatkowa punktacje i pozniej "niestety" tak jakby zdeklasowalem sprawe zwiazana ze Stunt Car Racerem? Udalo mi sie. Trafilem na swoja gre. Tak czy inaczej, chyba lepiej czasami sie czyta o grach lub je tworzy, niz po prostu w nie gra. ;)

W takim razie wole czytac i moze czasami cos napisac.
[#85] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #82

Może przy innej grze będzie lepszy odzew? :)

[#86] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@Lorak, post #83

Coś takiego w ogóle w grę nie wchodzi.

[#87] Re: Liga Graczy PPA 2008: Dyskusja

@mailman, post #86

Może by tak to wskrzesić?

Moje typy:
1) Pinball Illusions
2) Dune 2
3) Benefactor
4) Lemmings (liczy się procent uratowanych lemingów).
5) Cannon Fodder (liczy się liczba ocalonych żołnierzy).

Gorąco zapraszam do głosowania. :D Proszę, bardzo prosże o typowanie tytułów, w które będziemy grać ^^

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem