[#1] AmiWigilia 2010 @ Poznań
Zapraszamy na tegoroczną edycję AmiWigili 2010 w Poznaniu, która odbędzie się 11 grudnia. Jak widać termin uległ znacznej poprawie, powinno wam to zdecydowanie bardziej pasować. Miejsce imprezy to standardowo klub Meskal, startujemy o 12:00 w sobotę, kończymy w okolicy 22:00. Program jest w trakcie ustalania, jednak mamy gorącą prośbę do ludzi, aby pojawili się z nowymi sprzętami pod AmigaOS4, MorphOS oraz w pełni działającym sprzętem pod AROS.
Klasycznie na party place będzie LAN, kilka monitorów VGA, piwo etc. Nowość jest taka, że obowiązuje całkowity zakaz palenia na terenie lokalu.

Stronka imprezki (która niedługo będzie zaktualizowana): http://amiwigilia.ppa.pl

--------------------------

Wstawiam tutaj bo nam z głównej zniknie za chwile od newsów ;)

Od razu powiem, że planujemy identy dla każdego i klasyczna Ami do wpisywania się na listę, która potem rzucimy w świat ;) - listę nie ":klasyczną Ami" :)

Ostatnia modyfikacja: 13.11.2010 23:27:11
[#2] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@Hypnotic, post #1

Ja będe znowu ;)

[#3] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@Hypnotic, post #1

Eh..Poznań..daleko chlip :(

[#4] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@Hypnotic, post #1

To ja skopiuje to co juz napisalem pod newsem, moze ktos tam nie widzial:

Ja z Esialem wstępnie się piszemy na tę imprezkę

Będzie jedno miejsce w aucie, więc jak się ktoś dorzuci na bendzynke to pojedzie. Mogę zabrać kogoś z Wałbrzycha i okolic, ponadto będę jechał przez Środę Śląską, Wołów, Wąsosz, Rawicz i dalej na Poznań więc może ktoś po drodze wskoczyć. A Jak mnie ktoś odpowiednio przekona to ewentualnie zmienimy trasę tak, żeby można było kogoś z Wrocławia zabrać. W razie czego proszę do mnie pisać na mail.

[#5] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@Hypnotic, post #1

na ostatniej nie byłem, tej nie przegapię.
40KM do Poznania - pewnie, że się pojawię :)

[#6] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@bombermax, post #5

52km.. będę na pewno

[#7] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@Hypnotic, post #1

No właśnie, ja już w sumie mam prawie gotową grafikę. Musiałbym to rozmieścić na stronie A4. 6 na stronę styknie?

[#8] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@Hypnotic, post #1

Piszę się wstępnie na imprezę. Oczywiście z PowerBookiem / MorphOSem 3.0.
[#9] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@Hypnotic, post #1

Razem z Drako przygotowujemy mały konkurs z ciekawą nagrodą, do kogo z organizatorów zgłaszać się celem ustalenia szczegółów?

[#10] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@pampers, post #9

pampers będziesz? OK

[#11] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@bombermax, post #10

Jak nic mnie nie zatrzyma to tak.

[#12] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@pampers, post #9

Możesz śmiało walić do mnie. :)

BTW: Strona jeszcze nie aktualna, ale wrzucam (tymczasowo :)) na Dropboxa program, regulamin oraz plakat. Program jest dość dziwnie napisany, ale musiałem dostosować się do "widza" nie związanego z naszym środowiskiem. :)
Ufam, że w końcu uda mi się wrzucić na YouTube mini animację promującą naszą imprezę.

http://dl.dropbox.com/u/9518203/AmiWigilia_2010_program.pdf
http://dl.dropbox.com/u/9518203/regulamin_amiwigilia.pdf
http://dl.dropbox.com/u/9518203/logo_poster_A3_post.jpg

[#13] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@radzik, post #12

Do atrakcji należy dopisać moją A1200 z 060/80Mhz by Stachu100 i Esialową A1200 w pięknym grawerowanym drewnianym boxie ;)

[#14] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@altcomputing, post #13

O! To może zróbmy tak. Niech każdy dopisuje tutaj sprzęt jaki będzie chciał przywieść i będę na bieżąco umieszczał to w programie. BTW: Z chęcią pooglądam demka na mocnej 060. :)

[#15] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@radzik, post #14

Nie ma problemu. Moja A1200 z podpisu plus może wezmę też A2000 z podpisu.

[#16] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@radzik, post #14

moja CDTV się pojawi - na retro granie ;))
być może uda mi się zaprezentować all in one płyte bootowalną z systemem.

Jeśli czas dopisze to zaprezentuje także prototyp SCSI pod CDTV

W najgorszym przypadku CDTV + gry

Ostatnia modyfikacja: 16.11.2010 01:30:05
[#17] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@bombermax, post #16

Zapowiada się ciekawie. :)

W końcu wrzuciłem filma na YT, dźwięku nie ma jakby co. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=8DTzHPFrQg0

[#18] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@radzik, post #17

jestem 1 wyświetlającym hurra :) FILMIK fajny :) ładnie zrobiony ten trailer ;)

[#19] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@bombermax, post #18

Szkoda, ze bez dzwieku, ale moze za rok sie bardziej przyloze, a moze ktos napisze ekskluzywnego moda do animki. :)

[#20] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@radzik, post #19

Podłóż któregokolwiek Oxygena, będzie wypas :)

[#21] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@Hypnotic, post #20

Moze w wolnej chwili sprobuje i tak wrzucenie tego na YT to dla mnie nowosc. Postaram sie jeszcze zrobic wersje anim dla Amig klasycznych, bo o ile idzie wyrenderowac w HD o tyle odtworzyc juz nie. :) Znasz jakas tania firme co by nam druknela pare plakatow w A3?

[#22] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@Hypnotic, post #1

Czy z Górnego Śląska lub okolic ktoś jedzie samochodem? Ewentualnie byłby jakiś chętny? Bo ja mogę zorganizować samochód być może, ale muszę mieć 3 osoby które ze mną pojadą.
[#23] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@madman15, post #22

MadMan jakbyś się dokulał PKP do Wro albo kawałek dalej do Żarowa to pojechałbyś ze mną.

[#24] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@altcomputing, post #23

Oj, takie coś raczej mi się niestety nie kalkuluje. Już lepiej od razu do Poznania pociągiem mi by było zajechać :)
[#25] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@radzik, post #21

Znam znam ESUS na Wierzbięcicach.

[#26] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@radzik, post #21

to może zrobimy jakąś "wlotke" jeśli ponosicie koszta??

[#27] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@Hypnotic, post #1

Razem z Drako planujemy konkurs w których będzie do wygrania komputer PowerMac 2x1.25Ghz wraz z zarejestrowanym systemem MorphOS. Formuła konkursu nie jest jeszcze ustalona, ale wg nas nagroda jest warta uwagi.

Chcemy zrobić małe dobrowolne wpisowe aby wziąć udział w konkursie i zebrane pieniądze przekazać na jakiś cel charytatywny. Rozmawiałem z Radzikiem nt jakiegoś domu dziecka, może znacie kogoś w potrzebie w Poznaniu którym przyda się parę zł, które może uda się zebrać ?

[#28] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@Hypnotic, post #25

To trzeba pomyśleć, może w następnym tygodniu. Również można by druknąć "karty" ID.

[#29] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@pampers, post #27

Jestem za.
[#30] Re: AmiWigilia 2010 @ Poznań

@Skiba, post #26

Koszta ponosi się tak czy siak. Może następnym razem zrobimy imprezę bardziej "profi", trzeba by znaleźć minimalistycznego chociaż sponsora i minimalne wpisowa a może udało by nam się zrobić koszulki z logo imprezki, albo ogłosić jakieś mini compoty, parę pomysłów mam.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem