[#1]
Arcymag - Powrót do korzeni
Po namyśle i za namową kolegów tutaj i z EAB zdecydowałem się spróbować powrócić do grafiki izometrycznej. Zatem planuję wykorzystać oryginalny motyw grafika naszej produkcji :) Pozostanę przy asemblerze, żeby wszystko działało szybko, nawet od kilku dni koduję stronę tytułową i zrobiłem fajny efekt fade na kości AGA i wzbogaciłem wygląd strony tytułowej, postaram się to wrzucić w krótkim czasie na serwer. Jednak powrót ten rodzi wiele pytań i wątpliwości. Jak zaprojektować teraz poziomy? Liczę w tej materii na Waszą pomoc. Chciałbym by każdy kto interesuje się projektem napisał coś na temat własnego pomysłu na jeden z poziomów Arcymaga. Wypowiadając się pamiętajcie, że można wykorzystać tylko te elementy, które zostały narysowane oraz pamiętać o ograniczeniach silnika (czyli elementów na ekranie nie może być nazbyt wiele). Więc elementy, które możecie wykorzystać w Waszych poziomach to m.in.:
- Dowolnej wielkości pokoje zamkowe, możecie wykorzystać fakt, że teraz poziomy będą większe niż ekran. Opiszcie wystrój i układ komnat zamkowych, bądź zieleni.
- Skrzynie ze skarbami, klucze, bramy, drzwi, kryształki, może być też bomba.
- Nietoperze - zielona i niebieska odmiana.
- Ogr, wielki statyczny potwór
- Skrzynie do przesuwania, niektóre można przesuwać tylko w jednym kierunku,
- Zapadnie i oznaczone kamienie,
- Smok, ogień też można wykorzystać.
- Gruz.
Jeśli o którymś elemencie zapomniałem to go później dopiszę.
Puśćcie wodze fantazji i opiszcie słowami Wasze pomysły. Zapraszam gorąco do dyskusji i wspólnej zabawy. Wszystkie najlepsze propozycje (pod kątem możliwości do zaadaptowania w grze i w zgodzie z możliwościami silnika) będą kwalifikować się do użycia w grze :)
Pozdrawiam i czekam na Wasze prace :) Nie wykluczone, że zwycięzca otrzyma w nagrodę egzemplarz Arcymaga w wersji kolekcjonerskiej, a jego imię będzie wpisane jako projektant poziomów :)
Dla przypomnienia: tutaj możecie ściągnąć pierwsze i drugie demo produkcji, gdzie zastosowano grafikę izometryczną:
http://minniatian.republika.pl/Arcymag/ArchmageDemo.lha
http://minniatian.republika.pl/Arcymag/ArchmageDemo2.lha
W kolejnych wersjach już zrezygnowano z grafiki izometrycznej, co zrodziło wiele kontrowersji. Chciałbym by produkt był w zgodzie z Waszymi oczekiwaniami.
Ostatnia modyfikacja: 20.10.2010 18:39:58