Komentowana treść: 32-bitowe ikony w AfA OS
[#1] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS
nawet nie miesiac jak zainstalowalem PowerIcons, ktore robi mi tez za outlinefonts

btw. "Glow Icons are 10x faster display and need NO pens (they have perfect color precision)."
[#2] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS
Czyli PowerIcons staje się niepotrzebny.
[#3] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS
O! Tu miłe zaskoczenie! Mam nadzieję, że będzie działać stabilnie i szybko.
Widzę że pan od AfaOSa ma zamiar wyremontować z czasem cały AOS3.9. :)
[#4] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS
Ciekawe... a moze wie ktos jak sie AfAOS ma do "klasiczek"?? A dokladniej interesuje mnie jak bedzie to to dzialalo na BPPC z 040/33 i BV?? Apropo ikon PNG - czy przy przesowaniu ikony sa widoczne, czy dziala tak samo jak PowerIcons (wiem, ze to jest udoskonalona biblioteka... ale warto zapytac :) ) i co to sa za 32-bitowe ikony z AROS-a (dwuobrazowe)??
[#5] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@Lokaty, post #4

co to sa za 32-bitowe ikony z AROS-a (dwuobrazowe)??

Dwa obrazki PNG polaczone w jeden. Oczywiscie bezproblemowo dzialaja w nich tooltypes. Robi sie je tak:

joint obrazek1.png obrazek2.png TO inkonka.info
[#6] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@szuler, post #5

Chyba za dużo jointów dziś spaliłeś ;)
[#7] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS
No proszę. Bernd sobie radzi, i robi swoje, a AROSowce się tak z niego nabijają. ;)
[#8] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@MinisterQ, post #7

No prosze. :P Znowu biedne AROSowce nie chcialy wziasc poprawek od biednego Bernda. Tym razem tak sie postaral - copy&paste kawalka kodu z Ambienta (licencja GPL) i wklejenie tego do arosowej icon.library (licencja APL, z GPL niekompatybilna), a my nic tylko wybrzydzamy i jego kodu nie chcemy... ;) pech :)
[#9] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@szuler, post #8

Co niekompatybilna! Skompilowało się? Skompilowało. Działa? Działa. Więc w czym praktyczny problem. proszę Pana? ;)
[#10] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@MinisterQ, post #9

praktyczny problem lezy w niemoznosci laczenia ze soba kodu na licencji GPL z kodem na licencji APL. Problemem jest to, ze umieszczajac taki kod w icon.library lamalibysmy warunki obejmujacej go licencji GPL czyli tracilibysmy prawo do uzywania takiego kodu. Innymi slowy autor kodu (ktos od Ambienta) moglby kazac nam go albo natychmiast usunac, albo zmienic licencje icon.library na GPL (co jest cholernie trudne).

O ile w przypadku projektow o zamknietych zrodlach (MorphOS czy OS4) takie "pozyczenie" kodu jest trudno wykrywalne i mogloby byc w teorii praktykowane, w arosie widoczne byloby az za bardzo.

Na pewnym portalu nazywaja AROS-a plagiatem. Chcialbys, zeby dodatkowo nazywali jego developerow zlodziejami?
[#11] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@szuler, post #10

Podnosisz zupełnie nieistotne kwestie z punktu widzenia zwykłego użytkownika. ;)
[#12] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@szuler, post #10

Precz z GPL. Jezeli kazdy zacznie miec w koncowej czesci przewodu pokarmowego tą licencję i robić z tym kodem co chce to doprowadzi to do jej zniknięcia. Wszystkich nie zaskarzą :) Podobnie uzytkownicy powinni się wystrzegać darmowego oprogramowania a w szczegolnosci otwartego i na licencji GPL poniewaz jego uzywanie jest niemoralne. Wykorzystując je nie płacą programistą za jego wykonanie przez co narażają ich na śmierć głodową a to takie nie humanitarne. Gdyby choć taki piekarz rozdawał chleb za darmo a rolnik mleko. szewc buty naprawial za uśmiech, elektrownia dostarczała prądu z dobroci turbiny, korepetycje z angielskiego byly dla kazdego kto chce sie w ogole uczyc, ale tak nie jest dlatego pamiętajcie: używanie darmowego softu to grzech!
[#13] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@smith, post #12

Masz racje. Ja powiem wiecej. Ja mam w koncowej czesci przewodu pokarmowego KAZDA licencje. Licencja to nie prawo. Mozna ja lamac.

Pozdrawiam
[#14] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@smith, post #12

No pewnie, ale najlepiej będzie łamać każdą licencję,:P a w pierwszej kolejności na soft komercyjny.
[#15] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@smith, post #12

"uzytkownicy powinni się wystrzegać darmowego oprogramowania a w szczegolnosci otwartego i na licencji GPL poniewaz jego uzywanie jest niemoralne."

po prostu genialne:)
[#16] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@pjk, post #13

Złodziej
[#17] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@Kiv_Master, post #14

Złodziej
[#18] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@smith, post #17

Tak jak i ty, debilku.
[#19] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@smith, post #12

To, ze soft jest za darmo nie oznacza, ze programisci nie maja za niego kasy. Za wielkimi projektami Open Source (FF, OO, KDE itp.) stoi TAKA kasa i to od TAKICH firm i panstw, ze ja z checia bym do konca zycia dostawal takie "nic", ktore dostaja programisci GPL :)
EOT
[#20] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@pjk, post #18

Sądzę, że zaczynacie odbiegać od tematu, przynajmniej kierując pod swoim adresem wyzwiska. Proszę o zachowaniu kulturalnej formy wypowiedzi.
[#21] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@smith, post #12

Podobnie uzytkownicy powinni się wystrzegać darmowego oprogramowania

To kiedy przestaniesz używać 'opera'? ;)
[#22] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@pjk, post #18

Wszystki programy, które posiadam są legalne. Czy tym postem a w zasadzie uzytkownikiem nie powinien sie zająć moderator?

Ostatnia edycja: 22.02.07 20:02:08
[#23] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@alpine, post #21

Opera nie jest za darmo.
[#24] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@moderator, post #20

Bana mu za obrażanie innych.
[#25] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@smith, post #23

Jakoś nigdzie na stronie http://www.opera.com nie jest wspomniane że wersja dla OSX jest płatna. Ale idźmy dalej: używałeś (Win)UAE - przecież to darmowy soft! jak mogłeś! ;)
[#26] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@Masta Krishna, post #19

Duża ale mniej niż by trzeba było wydać chcąc napisać ten soft w całości komercyjnie bez współpracy frajerów piszących za free.
[#27] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@alpine, post #25

Opera jest płatna poprzez oglądanie reklam i kupowanie telefonów komórkowych. Co do uae w ramach zadość uczynienia ściągnąłem źródla i zaplanowałem coś do niego dopisać.
[#28] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@smith, post #27

Daj znać jak napiszesz żeby można było zrobić cracka

Ostatnia edycja: 22.02.07 20:24:41
[#29] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@smith, post #27

Założę się, że za avatara nie zapłaciłeś!
[#30] Re: 32-bitowe ikony w AfA OS

@smith, post #24

Ty obraziles mnie pierwszy nazywajac mnie zlodziejem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem