Forum » PPA
[#1] gdzie się podziały informacje nt. używanej przeglądarki w komentarzach?
Może mi coś umknęło, ale niedawno chyba jeszcze były...? To tymczasowe, czy te informacje nie będą już więcej podawane?

pozdrawiam.
[#2] Re: gdzie się podziały informacje nt. używanej przeglądarki w komentarzach?

@respector, post #1

Te informacje nie będą podawane i nie będą (nie są) zbierane do bazy danych.
[#3] Re: gdzie się podziały informacje nt. używanej przeglądarki w komentarzach?

@grxmrx, post #2

Dlaczego nie będą podawane, skoro do tej pory (chyba) nikomu to nie przeszkadzało ?

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2011 22:38:06 przez pampers
[#4] Re: gdzie się podziały informacje nt. używanej przeglądarki w komentarzach?

@pampers, post #3

Baa nawet pomagało. Sam się lubiłem pochwalić, ze mam neta pod netsurfem 68k. Grx jak da rade to ja jestem za tym aby to wróciło.

Benedykt Dziubałtowski
[#5] Re: gdzie się podziały informacje nt. używanej przeglądarki w komentarzach?

@grxmrx, post #2

Dlaczego nie będą? Naruszało to czyjąś prywatność? Uważam, że akurat na takim portalu jak nasz, miało to dość istotną wartość informacyjną ze względu na reprezentację bardzo różnych systemów i przeglądarek pod nie.
[#6] Re: gdzie się podziały informacje nt. używanej przeglądarki w komentarzach?

@respector, post #5

Uważam podobnie. Informacja o browserze była ciekawsza niż planowany ranking userów ;)
[#7] Re: gdzie się podziały informacje nt. używanej przeglądarki w komentarzach?

@respector, post #1

Pewnie szkoda adminom bazy danych i męczenia serwera zapytaniami ;).

Pozdrawiam
[#8] Re: gdzie się podziały informacje nt. używanej przeglądarki w komentarzach?

@pawelini, post #6

Zobaczymy ranking userów, jak się pojawi. Przeglądarka/IP? To trochę passé w dzisiejszym łebie. Po stokroć wolałbym logowanie via Google/FB wzamian. To więcej mówi o samym użytkowniku. Co mnie obchodzi, że sadomasochizujesz się na jakimś iBrowse?

PS: korzystając z okazji, chciałbym jeszcze raz podziękować chłopakom za nowe PPA. Naprawdę, wyszło świetnie. Może to tylko moje subiektywne odczucie ale portal ładuje mi się jakieś 3x szybciej niż poprzednio. Przepisanie całości na ładny HTML + CSS naprawdę daje kopa.

PS2: ...i odkryłem bug - przy edycji komentarza/postu guzik "Edytuj" nie zmienia nazwy na "Zapisz".

Ostatnia aktualizacja: 19.10.2011 00:12:02 przez _arti
[#9] Re: gdzie się podziały informacje nt. używanej przeglądarki w komentarzach?

@grxmrx, post #2

W sumie to trochę szkoda. Czy naprawdę to one tak spowalniały działanie i trzeba było je usunąć?

Jakkolwiek jestem przeciwnikiem adresów IP, to typ przeglądarki w przypadku tego portalu nie był moim zdaniem nie na miejscu. Miło było zobaczyć, że ktoś rzeczywisty surfuje np. z Ibrowse'a...

Zresztą to bardzo łatwo zmienić w ustawieniach i jak ktoś woli to mógł ukryć swoją przeglądarkę pod dowolną nazwą...
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem