Forum » PPA
[#1] Pomysł na ... ściągnięty z ...
Jako świeżemu użyszkodnikowi portalu AmiBay.com spodobał się mi tam system ocen. Wystawianie "cenzurek", ocen za sprzedaną rzecz. Pewno większość z Was to zna, gdyż jest tam zapisana.
W związku z tym moje pytanie czy u nas na portalu nie dało by się tego zrobić? Plus jest tego taki, że może by mniej ludzi z naszego portalu wpadało na wałki na portalach aukcyjnych. A i zawsze lepiej kupić z pewno źródła. Wiem, że też starzy wyjadacze z PPA znają kto o jakim nick'u handluje/sprzedaje na innych portalach aukcyjnych ale nie wszyscy mają taką wiedzę. Może coś takiego jest możliwe do wdrożenia u nas? Co o tym sądzicie?
[#2] Re: Pomysł na ... ściągnięty z ...

@Tomski, post #1

Jak to sobie wyobrażasz? I na podstawie czego wystawiać te oceny jeśli strona nie jest w żaden sposób powiązana z transakcjami? Chyba że chodzi Ci o dział "Giełda", ale w jego obecnym kształcie (spis ogłoszeń) to niemożliwe.
[#3] Re: Pomysł na ... ściągnięty z ...

@recedent, post #2

Tak. Miałem na myśli dział giełda. Ale jak jest nie możliwe to trudno.
[#4] Re: Pomysł na ... ściągnięty z ...

@Tomski, post #3

Trzeba by przepisać Giełdę tak, żeby przypominała transakcje z Allegro (tzn. że rejestruje zarówno sprzedającego jak i kupującego). Inaczej skąd mielibyśmy wiedzieć kto dany sprzęt kupił?
[#5] Re: Pomysł na ... ściągnięty z ...

@Tomski, post #1

Zacznijmy od tego, że PPA nie jest portalem skupiającym handlarzy, lecz użytkowników i pasjonatów Amigi i amigopochodnych sprzętów. Portale, gdzie handel następuje posiadają swój system ocen.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem