Forum » PPA
Wątek zamknięty
[#31] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Osoby ignorowane
[#32] Re: Osoby ignorowane

@wali7, post #29

A zauważasz w jaki kozi róg się zapędzacie panowie ignoranci?
[#33] Re: Osoby ignorowane

@pinior, post #32

Ojtam, ojtam. Koledze Dopuserowi to nie przeszkadza nic a nic. Bierz z niego przykład.
Zresztą jakoś nie widzę uszczerbku na użyteczności PPA (u mnie) po zablokowaniu 3 userów :)
[#34] Re: Osoby ignorowane

@wali7, post #33

Top lista:
Pinior: 12
Dopuser:11
[#35] Re: Osoby ignorowane

@Leon, post #34

Leon: 0

Chyba jesteś lubiany :D
[#36] Re: Osoby ignorowane

@Leon, post #34

Gdzie to widać? jestem ciekaw czy mnie też ktoś ignoruje i ewentualnie ile to osób.
[#37] Re: Osoby ignorowane

@Ender, post #36

nikt cie nie ignoruje Ender :) ale jak chcesz moge cie dodac :P
[#38] Re: Osoby ignorowane

@HOŁDYS, post #37

Nie dziękuję.ok, racja
[#39] Re: Osoby ignorowane

@Leon, post #34

Tak swoją drogą ciekawe zjawisko socjologiczne: tak jakoś się składa, że ignorowane są osoby krytykujące w swych postach polską rzeczywistość, utożsamiane tym samym niejako automatycznie ze środowiskiem PiS.
Ot, taka filozofia "europejczyków"...

Filtrem zaś najczęściej się posługują userzy pro-PO, bądź lewacy.
Prawdopodobnie też część osób nie zainteresowana krytyką polskiej rzeczywistości na PPA, niesłusznie utożsamianą z polityką jako taką.

Zostawiam bez komentarza.
[#40] Re: Osoby ignorowane

@Dopuser, post #39

Tu może chodzi ogólnie o tematy polityczne i dla tego zdaje się jesteś w czołówce OK
[#41] Re: Osoby ignorowane

@wali7, post #33

Ok czy GRX i mailman sie wypowiedza o taki high score na ppa ?

Dopuser chyba przegrywa liderem jest ..PINIoR :)
-Liczba osób ignorujących użytkownika: 15

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2011 21:11:39 przez HOŁDYS
[#42] Re: Osoby ignorowane

@Leon, post #34

No to ja się sam zignoruję :D
[#43] Re: Osoby ignorowane

@Tom Rain, post #42

Ja to chyba już stary jestem. Czytam te Wasze dywagacje, kogo ignorować, jak ignorować, co zrobić z Gadaczem i tak dalej i dochodzę do wniosku, że mi to nie przeszkadza. Nie przeszkadza w tym sensie, że przeczytam, stwierdzę, że ktoś chrzani głupoty, uśmiechnę się i oleję sprawę. Oczywiście bany za bluzganie popieram, ale zakładam, że te wszystkie tematy polityczno-religijne to prowokacje :), na które nie należy reagować. A jako miłośnik statystyk dodam, że high-score ignorowanych to fajna ciekawostka.
Idę pod kołdrę :).
[#44] Re: Osoby ignorowane

@Leander, post #43

Ja podobnie do Ciebie mam.
Mi też to nie przeszkadza jak ludziska ciskają w siebie, ale w granicach przyzwoitości... Czasem cięta riposta wyluzuje atmosferę...

Co do polityki i religii - jak dla mnie to nie to miejsce i czas... :D
[#45] Re: Osoby ignorowane

@Tom Rain, post #44

Według mnie jak coś kogoś nie interesuje lub denerwuje, to trzeba to olac. Proste:)
[#46] Re: Osoby ignorowane

@Skiba, post #45

No to masz zdrowe podejście, bo widzisz niektórzy na PPA to jak nie mają już argumentów to próbują jakichś tam filtrów i banów żeby się i swoją wersję/opcję usprawiedliwić.
[#47] Re: Osoby ignorowane

@HOŁDYS, post #41

Już 16;)
[#48] Re: Osoby ignorowane

@pinior, post #46

Też to olej:)
[#49] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Osoby ignorowane
[#50] Re: Osoby ignorowane

@Dopuser, post #39

Za daleko idące wnioski. Ja ignoruję osoby których wypowiedzi mnie po prostu drażnią. Ta funkcja po to jest. To jest kilka osób zaledwie, i z pewnością nie leci to wg klucza partyjnego.
Nigdy nie dostanie ode mnie ignora osoba, która pisze ciekawie w tematach amigowych i okołoamigowych.
[#51] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Osoby ignorowane
[#52] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Osoby ignorowane
[#53] Re: Osoby ignorowane

@HOŁDYS, post #41

Ok czy GRX i mailman sie wypowiedza o taki high score na ppa ?

HOŁDYS czy tobie się marzy na PPA rok 1984 George'a Orwella? :)
Ja rozumiem, że lata 80 to początek legendy Amigi i jest pewna nostalgia, ale widzę, że niektórzy podchodzą do tej daty wręcz dosłownie

High Score ignorów ma sens, pod warunkiem, że będzie można ignorować samych adminów... :] szczególnie tych dwóch, którzy sami wywołują najwięcej kontrowersji swoim zachowaniem, decyzjami i infantylnymi wywodami na temat cenzury, czy (co mnie najbardziej rozbawiło z uczuciem politowania i współczucia) o "wychowywaniu" dorosłych ludzi na portalu służącym przecież do relaksu, przyjemności rozmowy z ludźmi o wspólnych zainteresowaniach i hobby, a nie samobiczowania, musztry i Bóg wie czego jeszcze.

Zamiast uspokajać atmosferę i obracać napięcia w żart niczym inteligentny dyplomata, tylko je eskalują w imię jakichś chorych, autorytarnych ambicji, antypatii... czy kompleksów ...bo granica między jednym a drugim jest bardzo cienka.

pozdrawiam w nadziei, że nie powstanie tu druga Białoruś czy Korea Pn, bo Kubę ze względu na klimat jeszcze bym zniósł ;) ...to tak nawiązując do klimatów politycznych.

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2011 07:41:56 przez Duracel
[#54] Re: Osoby ignorowane

@Duracel, post #53

Duracel, zrobiłeś sobie życiową misję z prowokowania i obrażania administracji portalu, czy jak? Proszę Cię, wyjmij może belkę ze swojego oka i zacznij sam "zachowywać się jak inteligentny dyplomata" bo jak na razie to z Twojej strony co drugi post to szpila wbita mailmanowi i grxowi. Nie zamierzam tu rozliczać "rachunków krzywd", bo dosyć już wszyscy napisaliśmy sie maili w tej sprawie. Najwyraźniej bez skutku.
[#55] Re: Osoby ignorowane

@recedent, post #54

recedent wypowiadam się w konkretnej kwestii. Zauważ, że żadnego wątku personalnego tutaj nie założyłem w formie żali czy skarg, chociaż nerwów w wakację trochę straciłem. Rozumiem, że dla zainteresowanych jest to drażliwy temat, ale jak chyba widać problem jednak jest skoro już kilka osób o tym mówi. Naturalnie można dalej twierdzić, że nic się nie dzieje i niczego nie dostrzegać. Problem polega na tym, że prędzej czy później odbije się to na frekwencji PPA.

Nie pełnie tutaj żadnej odpowiedzialnej czy nieodpowiedzialnej funkcji, więc jakiej niby belki mam szukać w swoim oku? Jeżeli ktoś zachowuje się tak a nie inaczej to zwyczajnie na to reaguję. Nie obrażam tylko mówię o faktach i problemie. Jeżeli ktoś się czuje obrażony to jest to spowodowane tylko i wyłącznie jego własnymi decyzjami. Mogę się nie wypowiadać i nie prorokować, ale dla mnie już dzisiaj wiadomo jakie będzie skutek. Nie popadajmy w paranoje, poruszanie tematu jakiegoś problemu nie jest obrazą.

Recedent naprawdę szanuję Cię za dystans i bezinwazyjne rozluźnianie napięć, racz jednak być konsekwentny w swoim profesjonalizmie i niech bliższe relacje ze wspomnianymi osobami nie przysłaniają Ci ów problemu.

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2011 09:00:49 przez Duracel
[#56] Re: Osoby ignorowane

@Duracel, post #55

problem jest po srodku i po czesci userzy PPA sa winni tej sytuacji .. i po czesci czasem nadpobudliwe reakcje adminow (chociaz wszystkie bany jakie dostalem (oprocz tych od benedykta) byly jak najbardziej zasluzone i pieczolowicie pracowalem na nie na gadaczu).
Tak wiec nie ma co psow wieszac pisales ze sam byles adminem na jakims forum ..coz admin tez czlowiek i nerwy mu puszczaja.

Dla mnie przykladnym Adminem jest Recedent nic do chlopaka nie mam
[#57] Re: Osoby ignorowane

@HOŁDYS, post #56

Może Panowie oddzielmy wszystko grubą linią i zapomnijmy o niesnaskach? Gdyż zaczyna się wszystkim wymykać spod kontroli. A szkoda jątrzyć gdyż do niczego to dobrego nie prowadzi. Wrzucić na luz. Szkoda aby portal dzielił a nie łączył brać Amigową.

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2011 09:47:49 przez Tomski
[#58] Re: Osoby ignorowane

@Tomski, post #57

To by bylo najlepsze rozwiązanie.
[#59] Re: Osoby ignorowane

@Skiba, post #58

Żadnej grubej kreski, nalezy wszystko rozliczyć ;)
Niestety, gruba kreska w Polsce się nie sprawdziła :( i co jakiś czas trupy i smrody w szaf wypadają ;)
[#60] Re: Osoby ignorowane

@Tomski, post #57

Kilka lat temu były bardzo ostre kłótnie MOSOS4. Po tych kłótniach kilku wcześniej aktywnych użytkowników na dobre opuściło PPA np. amigafan (chyba że działa teraz pod innym nickiem, ale nie sądzę). Teraz mamy kłótnie polityczne PiSreszta świata i sprawy powoli podążają w stronę scenariusza sprzed kilku lat.
Moim zdaniem ten rozwój wypadków był spowodowany głównie zacietrzewieniem nas wszystkich biorących udział w tych dyskusjach, ale również brak zdecydowanej reakcji adminów, skoro nic innego już nie pomagało.
Ja ze swojej strony mogę powstrzymać się od komentarzy politycznych, ale oczekuję tego od wszystkich innych. Po prostu każdy z nas ma trochę odmienne poglądy polityczne, co w nieunikniony sposób prowadzi do eskalacji.
Apeluję ponownie - chcemy mieć "pokój" na PPA - powstrzymajmy się WSZYSCY od dyskusji na te drażliwe tematy, a dyskutujmy przede wszystkim o Amidze i jej dzisiejszych przyległościach, oraz na tematy NEUTRALNE: co było na obiad, że jadę w góry w weekend, o fajnych filmach w TV....
Zostawmy politykę na portalach politycznych. Nasze życie nie składa się głównie z polityki, a rozmowa o niej tu jest tym bardziej bezcelowa, że mamy stosunkowo niewielki wpływ na jej przebieg. Za to wielki ma to wpływ na popsucie atmosfery na naszym portalu.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem