Forum » PPA
[#1] Problem z "nowe"
Witam, nie przy każdym temacie z nowym postem wyświetla się znaczek "nowe", przez co muszę za każdym razem patrzeć na datę ostatniego posta, coby niczego nie pominąć. Miał ktoś taki problem? Używam najnowszej Opery.
[#2] Re: Problem z "nowe"

@jaa2, post #1

Tya mam to samo, przy Twoim poście nic nie było, ale wiedziałem, że jest nowy bo się pokazał jako pierwszy w skrótowcu :P
[#3] Re: Problem z "nowe"

@Hellena, post #2

Jak pod nowym postem sam coś dopiszę, to dopiero wtedy pojawia się obrazek "nowe".

edit----
a pupa, nie pojawiło się, chociaż raz tak miałem...

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2012 13:47:08 przez kjb666
[#4] Re: Problem z "nowe"

@jaa2, post #1

Działa to na każdy nowy post w wątku, w którym się udzielałeś. Jeżeli się nie udzielałeś, to się nie pojawia. Kwestia do ustalenia z GRXem czy to się da.
[#5] Re: Problem z "nowe"

@mailman, post #4

Wolałbym osobiście aby wyświetlało się to przy każdym temacie.
[#6] Re: Problem z "nowe"

@jaa2, post #5

Póki co taka ikonka wyświetla się jedynie przy wątkach, które użytkownik już odwiedził. Prawdopodobnie w niedalekiej przyszłości zrobię tak żeby też pojawiało się przy innych.
[#7] Re: Problem z "nowe"

@jaa2, post #1

Zmieniłem sposób wyświetlania ikonki "nowy" - teraz jest również wyświetlana dla wątków, które nie były odwiedzane (w zakresie do 7 dni wstecz).
[#8] Re: Problem z "nowe"

@grxmrx, post #7

Teraz działa gorzej niż wcześniej. Ikonka wygasza się w aktualnie odwiedzonym wątku, ale zapala w innych wcześniej odwiedzonych, które wcześniej się wygasiły. Przykładowo, mamy dwa nowe wątki, przy obu jest ikonka "nowe". Czytam pierwszy, ikonka gaśnie. Czytam drugi, ikonka gaśnie, ale zapala się przy pierwszym, a nic nowego się nie pojawiło.
[#9] Re: Problem z "nowe"

@cholok, post #8

mam to samo przeczytałem wątek a i tak uparcie świeci się nowe
[#10] Re: Problem z "nowe"

@cholok, post #8

Proszę o informacje jaka przeglądarka (i czy nie było zmian przeglądarek/komputerów/systemów w międzyczasie bo tylko w ciasteczkach są zapisywane informacje o odwiedzonych wątkach) była używana i czy po skasowaniu cookies, ewentualnie w trybie prywatnym (incognito) jest podobnie.
[#11] Re: Problem z "nowe"

@grxmrx, post #10

Opera. Kaszani się nawet jak tylko odświeżę.
[#12] Re: Problem z "nowe"

@grxmrx, post #10

używam Safari na Mac OS i iOS przedtem nie było tego problemu
[#13] Re: Problem z "nowe"

@cholok, post #11

Opera 12.02 - nie ma problemu, właśnie sprawdziłem i działa tak jak powinno, ikonka zaświeca się ponownie tylko wówczas gdy coś nowego się pojawi w wątku.
[#14] Re: Problem z "nowe"

@sebbb, post #12

Działa dobrze, sprawdziłem na browserling z Safari 5.1.
[#15] Re: Problem z "nowe"

@grxmrx, post #14

no tak już działa:D
[#16] Re: Problem z "nowe"

@grxmrx, post #13

OK. Po wykasowaniu cookies działa.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem