kategorie: A1200, A500, A600
[#1] Adapter myszy USB a mysz radiowa
Czy ktoś używa taki adapter jak w linku

tekst pod linkiem

z myszą radiową? Mam Amigę 1200 pod TV, obecnie używam klasycznej amigowej myszy z przedłużaczem ale wygodniejsza byłaby na radio. Wiem jednak że takie przelotki nie działają ze wszystkimi myszami (walczyłem z tym na ST) i stąd pytanie: jaka mysz radiowa pójdzie na tym adapterze?
[#2] Re: Adapter myszy USB a mysz radiowa

@conrdd, post #1

Na vesalii można kupić interface zakończony usb razem z mysza radiowa mediona. Sprawdź co to za mysza powinna działać. Mało która nowa mysz bezprzewodowa będzie dzialala.
[#3] Re: Adapter myszy USB a mysz radiowa

@conrdd, post #1

Podejrzewam że powinna działać każda mysza do około 1000 DPI.

Ostatnia aktualizacja: 01.04.2012 14:55:52 przez superbonio
[#4] Re: Adapter myszy USB a mysz radiowa

@superbonio, post #3

raczej każda myszka obsługująca protokół ps/2 .
[#5] Re: Adapter myszy USB a mysz radiowa

@sand, post #4

A jakiś pewnik?
[#6] Re: Adapter myszy USB a mysz radiowa

@conrdd, post #5

z bezprzewodowych już pisałem. Medion który sprzedaje vesalia. Napisz maila do nich i zorientuj się co to za model.
[#7] Re: Adapter myszy USB a mysz radiowa

@sand, post #6

Hej hej! Macie może jakąś listę myszy które działają (niekoniecznie bezprzewodowych)? Chodziłem wczoraj po sklepach czytałem pudełka i nigdzie nie było słówka o wsparciu protokołu PS/2. Niestety, żadna z moich 3 myszy microsoftu nie działa, jedna geniusa też nie, działa tylko A4Tech x750f.

Chodzi o ten adapter:
http://allegro.pl/adapter-myszy-usb-do-komputera-amiga-i2368670365.html
[#8] Re: Adapter myszy USB a mysz radiowa

@Mir3k, post #7

Mam bezprzewodowego Logitecha V400 (taki mały laptopowy). Działa bez problemu z A1200.
[#9] Re: Adapter myszy USB a mysz radiowa

@Mir3k, post #7

Przy Amidze mam bezprzewodowego mediona natomiast przy Atari STe przewodową Art AM-61 (IMHO też powinna działać z Amigą)
[#10] Re: Adapter myszy USB a mysz radiowa

@conrdd, post #9

Ok dzięki. Jakby ktoś jeszcze miał ochotę się podzielić tym co używa to nie daje znać. :)

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2012 21:50:46 przez Mir3k
[#11] Re: Adapter myszy USB a mysz radiowa

@Mir3k, post #7

U mnie działa Logitech RX300.
Wygląd jak w linku niżej.
http://allegro.pl/mysz-logitech-rx300-m-bu115-i2390598156.html
[#12] Re: Adapter myszy USB a mysz radiowa

@conrdd, post #9

Taki wynalazek ?

http://allegro.pl/mysz-bezprzewodowa-medion-ze-stacja-dokujaca-i2374531370.html#tabsAnchor
[#13] Re: Adapter myszy USB a mysz radiowa

@PrzemasIII, post #12

Ta będzie też bardzo dobra: tekst pod linkiem

Ma wtyk USB i przejściówkę na ps/2 w komplecie. I jest Logitecha a nie firmy krzak.
[#14] Re: Adapter myszy USB a mysz radiowa

@gilban, post #13

Najlepiej cos laserowego by sie przydalo :)
[#15] Re: Adapter myszy USB a mysz radiowa

@gilban, post #13

Potwierdzam, ta mysz działa bez zarzutów z ta przelotką.
[#16] Re: Adapter myszy USB a mysz radiowa

@PrzemasIII, post #14

U mnie bez problemu chodzi PC Line Laser 800 dpi, czasami zbyt czuła (w gierkach pod WHDLoad), ale pod systemem 100% OK.
[#17] Re: Adapter myszy USB a mysz radiowa

@macsad, post #16

Dzisiaj kupiłem Omega OM 030 (ma wsparcie nawet dla Win95 i DOS 5.0) działa bez zarzutu
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem