Forum » PPA
[#1] "wczoraj" zamiast daty
Czy nie możnaby używać na portalu słówka "wczoraj" zamiast daty, tak samo jak jest "dzisiaj"?

Np. z samego rana, gdy na forum się jeszcze nic nie dzieje widzę posty z wczorajszą datą, ale że nigdy nie wiem jaką mamy datę muszę najpierw spojrzeć na kalendarz. Połączenie tego z niefunkcjonującą tak jak w starej wersji portalu funkcją "nowe" powoduje, że często zaglądam do tematów w których od mojej ostatniej wizyty nic nowego się nie pojawiło...
[#2] Re: "wczoraj" zamiast daty

@jaa2, post #1

I jeszcze przedwczoraj i w zeszłą środę ;) Też czasem jak zgubię rachubę, to zerkam który dzisiaj jest ale to rzadko kiedy tak OK
[#3] Re: "wczoraj" zamiast daty

@parallax, post #2

Wystarczy wczoraj - staram się odwiedzać PPA codziennie ;)
[#4] Re: "wczoraj" zamiast daty

@jaa2, post #3

+1 To dobry gest w stronę użyteczności portalu OK
[#5] Re: "wczoraj" zamiast daty

@jaa2, post #1

mądra myśl. Na portalu, który obecnie chakuję, właśnie też tak jest.
[#6] Re: "wczoraj" zamiast daty

@jaa2, post #1

Zrobione.
[#7] Re: "wczoraj" zamiast daty

@grxmrx, post #6

Dzięki OK
[#8] Re: "wczoraj" zamiast daty

@grxmrx, post #6

Dzięki OK
[#9] Re: "wczoraj" zamiast daty

@grxmrx, post #6

Super! Dzięki! OK
[#10] Re: "wczoraj" zamiast daty

@grxmrx, post #6

@jaa2: żebyś nie mógł się zorientować czy posty są z dzisiaj czy z wczoraj, to by musiała być cisza na forum przez blisko 24h. Ja nie pamiętam takiej sytuacji nawet po ukryciu Hyde Parku :)

Wolałem jak data była, bo jak wszedłem o 3ej na PPA i spojrzałem na czas postów, to i tak wiedziałem który dzień miesiąca był, i dzięki temu zapamiętywałem na cały dzień jaka jest data :P
[#11] Re: "wczoraj" zamiast daty

@kjb666, post #10

Ale te cyferki się tak zlewają i na pierwszy rzut oka ciężko mi było zobaczyć :D

Może powinna być jeszcze opcja żeby z powrotem była data, co? :P
[#12] Re: "wczoraj" zamiast daty

@jaa2, post #11

Może najlepiej, jakby bała data jak wcześniej ale w formacie:

różnica, data, godzina - tak jest w gmail i jest to wygodne

w miejsce różnica byłoby wyświetlane, dzisiaj, wczoraj a w dalszych dniach "X dni temu" aż do 10 lub 14, po czym w starszych postach wyświetlana byłaby tylko data i godzina.

Co wy na to?

Ostatnia aktualizacja: 24.05.2012 19:36:15 przez rafgc
[#13] Re: "wczoraj" zamiast daty

@rafgc, post #12

Na gmailu "dzisiaj/wczoraj" też suxxx :)
[#14] Re: "wczoraj" zamiast daty

@rafgc, post #12

teoretycznie to najlepiej by zrobić opcję i każdy będzie zadowolony.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem