Forum » PPA
[#1] Facebook
Testowo, na tydzień, włączyliśmy przycisk "Lubię to" pod logo strony, który łączy do naszej strony na portalu Facebook (która póki co głównie agreguje treści z RSS).
Po tygodniu, jeśli niewiele pożytku z tego przycisku będzie (a zakładam, że własnie tak będzie;) zostanie on wyłączony. Gdyby ktoś chciał wyłączyć wyświetlanie się tego przycisku to w profilu w miejscu gdzie podaje się link do swojego profilu na Fb wystarczy wpisać "nie" (bez cudzysłowów).

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2012 22:12:59 przez grxmrx
[#2] Re: Facebook

@grxmrx, post #1

Heh, a ja nie mam Facebook-a :(
[#3] Re: Facebook

@grxmrx, post #1

w miejscu gdzie podaje się link do swojego profilu na Fb wystarczy wpisać "nie"

Doskonale, że jest taka możliwość! pokłony
[#4] Re: Facebook

@(V)(I)mothe(P), post #2

juz wylaczone nie nawidze FB
[#5] Re: Facebook

@grxmrx, post #1

Jest więcej linków, czy "nie"?
[#6] Re: Facebook

@grxmrx, post #1

Nie spsułeś przy okazji styli dla bo te podkreślenia imo mocno przeszkadzają.
[#7] Re: Facebook

@grxmrx, post #1

Rozumiem, że PPA chce się lansować, ale mogłoby to przynajmniej nie gryźć się z szatą graficzną .. modern art 2.0 na portalu miłośników retro (jakby nie było)?

Ostatnia aktualizacja: 08.10.2012 13:52:40 przez Sokok
[#8] Re: Facebook

@pampers, post #6

@pampers, Sokok

To nie ma nic wspólnego z dodaniem tego przycisku. Podkreślenie to zmiana w CSS ze względu na brak innej, czytelnej i uniwersalnej metody na oznaczenie linków w aktualnej, według mnie bardzo słabej domyślnej skórce PPA.
[#9] Re: Facebook

@grxmrx, post #8

Zgadzam się i dziękuję za tę zmianę. Fakt, na początku trochę gryzą w oczy podkreślenia wszędzie, ale np. w newsach czasem trudno było mi zauważyć linki i dosłownie jeździłem myszą po co drugim słowie. Także IMHO zmiana na plus, dzięki!
[#10] Re: Facebook

@grxmrx, post #8

Tak, domyślna skórka powinna być czarna i wszystko było by ok.
[#11] Re: Facebook

@grxmrx, post #8

Skórka niebieska jest najgorzej namalowaną skórką. Kolory nie są kontrastujące i nie można niestety nic tam poprawić. Należałoby całkowicie zmienić kolory niebieskości na ciemniejsze, co zakładam byłoby przez większość nieakceptowalna.

To jest oczywiście OT, który nie jest związany z tematem wątku, a poprawka została wprowadzona przeze mnie przy okazji.
[#12] Re: Facebook

@grxmrx, post #8

I tym oto sposobem "zmusiłeś" mnie do użycia czarnej skórki bo tych underlajnów nie zniese ;) Ps. Ja tam nic nie miałem do domyślnej skórki ale wiadomo - o gustach się nie dyskutuje ;)
[#13] Re: Facebook

@pampers, post #12

No właśnie, za dużo gmerania było (i jest), i mimo że broniłem niebieskiej domyślnej też rozglądam się teraz za inną (również przeważyły "underlajny" na razie zieloną - oby nie zadawano pytań jak przy niebieskiej, bo znów wypadkowa głosów zepsuje kolejną skórkę).

Co do przycisku "Lubię to" wg mnie jest zbędny - po prawej stronie jest już przycisk fb.
Z ostatnich zmian bardzo podoba mi się przeglądanie wypowiedzi - swoich i cudzych - to jest funkcja na którą długo czekałem. To są prawdziwe funkcjonalności.
[#14] Re: Facebook

@adam_mierzwa, post #13

Mniam... nawet nie wiedziałem o skórkach... i czarna wygląda dużo lepiej :)
[#15] Re: Facebook

@grxmrx, post #1

Aż z wrażenia wyłączyłem na chwilę AdBlocka, coby obejrzeć no i kurna narobiło się tych ikonek na pasku fb, twitter, blip... Na co to komu, ja się pytam?
[#16] Re: Facebook

@APC74, post #15

Faktycznie, blipa chyba trzeba wywalić a co do reszty - twittera śledzi 44 osoby, Facebooka w tej chwili 222, czyli jednak nie jest źle, są użytkownicy więc jest to odpowiedź na postawione pytanie :)
[#17] Re: Facebook

@HOŁDYS, post #4

To jest nas dwóch, mam wręcz alergię. Też wyłączyłem, dzięki za tę możliwość.
[#18] Re: Facebook

@mccnex, post #17

Ja też wyłączyłem ten "spowalniacz"
[#19] Re: Facebook

@grxmrx, post #1

Zgodnie z obietnicą po tygodniu przycisk został wyłączony.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem