Forum » PPA
[#1] Sugestia: hejty i lajki
Skoro istnieje fajna funkcja ignorowania wypowiedzi niektórych uczestników dyskusji, można by było prezentować przy każdym nicku ilość ignorujących. Może zachęci to krewkich dyskutantów do bardziej rzeczowych wypowiedzi?
[#2] Re: Sugestia: hejty i lajki

@rePeter, post #1

Jestem za!
[#3] Re: Sugestia: hejty i lajki

@rePeter, post #1

Szczerze wątpie czy to podziała, a zresztą nie było czegoś takiego? Według mnie może być.

Ostatnia aktualizacja: 19.12.2012 22:01:56 przez Ender
[#4] Re: Sugestia: hejty i lajki

@Ender, post #3

Była propozycja żeby było w profilu - i tak jest teraz. To byłby krok naprzód.
[#5] Re: Sugestia: hejty i lajki

@rePeter, post #1

Może zachęci to krewkich dyskutantów do bardziej rzeczowych wypowiedzi?

Rozumiem, że nie tylko mi wątek o wydajności CPU, który został zapoczątkowany dziś, a już ma prawie 100 postów, zadziałał negatywnie na nerwy? :P

Tak czy inaczej, ta propozycja może mieć jakiś sens. Wg. mnie każda, która ma na celu podniesienie poziomu dyskusji powinna zostać poddana pod rozwagę.

Ostatnia aktualizacja: 19.12.2012 22:22:58 przez strim
[#6] Re: Sugestia: hejty i lajki

@strim, post #5

Chyba nikt normalny nie będzie nikogo blokował ? To by było lekceważące i płytkie. Umknie coś istotnego i co wtedy ? Na szczęście recedent zawsze przeczyta to co mam do napisania. Reszta może mnie blokować. Ani mnie to grzeje ani ziębi

Ostatnia aktualizacja: 19.12.2012 22:37:46 przez odo
[#7] Re: Sugestia: hejty i lajki

@rePeter, post #1

Zastanawiałem się kiedyś nad dodaniem tzw. statystyk reputacji, gdzie użytkownik dostawałby +1 lub -1 z komentarzem od innego użytkownika (opis za co) i wówczas sumę wyświetlać mógłbym przy nicku osoby.
[#8] Re: Sugestia: hejty i lajki

@grxmrx, post #7

zależy bo mogą pojawić się złośliwości i minusowanie
[#9] Re: Sugestia: hejty i lajki

@grxmrx, post #7

No właśnie, był podobny ale słabiej dopracowany pomysł, ale odpadł właśnie z obawy przed "hejtowaniem".
Gdzie miałyby być te komentarze? Dla admina dla uzasadnienia?
[#10] Re: Sugestia: hejty i lajki

@adam_mierzwa, post #9

Powiedzmy, że ewentualnie w widoku profilu osoby, aczkolwiek obawiam się, że nadałoby to czasami dodatkowej roboty dla moderatorów...
[#11] Re: Sugestia: hejty i lajki

@grxmrx, post #10

To może zamiast komentarza sam link do posta? Ułatwiłoby to znalezienie zarówno wartościowych nagrodzonych postów, jak i tych beznadziejnych, obnażających prawdziwe "ja" dyskutanta?
[#12] Re: Sugestia: hejty i lajki

@grxmrx, post #10

kurde ja nie chciałem dziś zadymy z tymi prockami robić, chyba niektóre osoby się nie trawią a szkoda bo środowisko jest małe i powinno się w kupie trzymać.jednak może parę osób sobie wyjaśni parę kwestii dotyczących znajomości Amigi i się napie razem piwaOK
[#13] Re: Sugestia: hejty i lajki

@grxmrx, post #7

Wydaje mi się, że liczba ignorowań jest doskonałym miernikiem jakości wysyłanych komentarzy. Natomiast +-1 chyba lepiej zdaje egzamin przy punktowaniu konkretnych wypowiedzi. Można by nawet przy przewadze minusów zmniejszać kontrast koloru tekstu wypowiedzi aż do koloru tła ;)

Brakuje mi też nicka przy ignorowanej wypowiedzi, czasem chciałbym wiedzieć kto się produkuje, aby może z czasem zdjąć blokadę, dać drugą szansę, w końcu każdy może dorosnąć, prawda? ;)
Choć czasem nie mogę uwierzyć, że są to wypowiedzi osób dwa, trzy a nawet cztery razy starszych od gimnazjalistów.

Może któraś z powyższych "zachcianek" zostanie zaakceptowana i zrealizowana, za co już teraz z góry bardzo dziękuję.
.
[#14] Re: Sugestia: hejty i lajki

@rePeter, post #13

w sumie dla testu można zrobić, zobaczymy czy się zaminusują
[#15] Re: Sugestia: hejty i lajki

@dario35, post #14

Ci co się "lubią" siebie nawzajem? Nawet ciekawe
[#16] Re: Sugestia: hejty i lajki

@adam_mierzwa, post #15

już dziś ostro było o poderżnięciu gardła i wyrzynaniu watahy:D
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem