Forum » PPA
[#31] Re: propozycja do moderatorow

@grxmrx, post #13

bardzo głupi pomysł. A ścisłej mówiąc: jeśli już miałaby być podawana np. pod avatarem informacja o tym, to nie "portalowy troll" - bo jak już zauważył kjb, nie każdy kto ma powyżej 10 ignorów jest automatycznie trollem. Mnie np. większa cześć osób dodała do ignora tylko dlatego, że pisałem na gadaczu coś, co ich nie interesuje - jeszcze sprzed podziału na kanały.
Jeżeli już by takie coś dodać, to moim zdaniem powinna być podana zwyczajnie liczba ignorów - i u wszystkich, a nie tylko u tych z czołówki. Ewentualnie liczba zarobionych banów - to by już dawało jakiś bardziej wymierny obraz użytkownika.
A może z tego by się dało opracować jakiś wzór na poziom trollerstwa...mając do dyspozycji datę rejestracji, liczbę ignorów i liczbę banów.

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2013 18:31:05 przez snajper
[#32] Re: propozycja do moderatorow

@snajper, post #31

Z parallaxem to się dobraliście
[#33] Re: propozycja do moderatorow

@odo, post #32

Globalnie rzecz biorąc, to nas czterech spełnia wymagania aby uzyskać tytuł trolla

Jak słusznie snajper zauważył, jest to zasługa głównie gadacza, jestem prawie pewny, że ignory otrzymałem od:

- katolików
- głosujących na PiS
- użytkowników AOS 4.x

Żeby się przekonać, to musiałaby być lista w profilu, kto blokuje danego użytkownika. Ale znowuż wtedy upierdliwy blokowany osobnik mógłby spamować blokującego.

Najlepiej jeśli zostanie tak jak jest, bez przyklejania karteczki "troll".

Albo żeby było sprawiedliwie - blokujący musi wybrać powód blokowania (religia,polityka,system,inne) i wtedy pod karteczką "troll", przedstawić punktowo, za co były blokady :P:P:P
[#34] Re: propozycja do moderatorow

@kjb666, post #33

religia,polityka,system,inne

I koniecznie "bo tak" i "za wredną mordę" :)
[#35] Re: propozycja do moderatorow

@TomcioPaluszek, post #34

i "a nie powiem :D" pomysł
[#36] Re: propozycja do moderatorow

@snajper, post #31

Co do banów, to pomimo tego, iż nie raz się uśmiałem z dywagacji co niektórych zbanowanych, to jednak nie mam zdania.
Ja bym za to wprowadził możliwość usuwania własnych zdjęć z Graffiti by móc powyrzucać nieaktualne/niepotrzebne.

Szczęśliwego Nowego Roku!
[#37] Re: propozycja do moderatorow

@Tom Rain, post #36

Na razie nie ma takiej funkcjonalności - może kiedyś. Na chwilę obecną jeżeli coś trzeba poprawić lub skasować, należy napisać do nas.
[#38] Re: propozycja do moderatorow

@kjb666, post #33

Albo żeby było sprawiedliwie - blokujący musi wybrać powód blokowania (religia,polityka,system,inne) i wtedy pod karteczką "troll", przedstawić punktowo, za co były blokady
Jeśli to na serio, to wolałbym opcje "niski poziom merytoryczny postów", "niski poziom kultury osobistej/agresja" itp.

Tak czytam te twoje przypuszczenia, i należę do tych trzech grup jednocześnie. Trochę mi głupio że cię nie zablokowałem Pokazałeś, że ludzie szczycący się nienależeniem do wymienionych przez ciebie grup także myślą stereotypami
Karteczki niepotrzebne, ale pod avatarem napis "liczba osób ignorujących" do rozważenia.
A co myślisz o - zamiast banów - systemie +/- - społeczność sama wykluczałaby trolli oceniając wypowiedzi. Taki ktoś mógłby się wypowiadać np. tylko w Rzeźni, Pręgierzu i HydeParku. Nie miałby bana, ale i audytorium. Chociaż z drugiej strony to chyba najbardziej lubiane działy Sam nie wiem.
[#39] Re: propozycja do moderatorow

@adam_mierzwa, post #38

A co myślisz o - zamiast banów - systemie +/- - społeczność sama wykluczałaby trolli oceniając wypowiedzi.

Fajnie by było jeszcze, jak każdy by miał przypisane takie prawa, co administrator pomysł
[#40] Re: propozycja do moderatorow

@parallax, post #39

Co to to nie Dajmy na to za 50 minusów dostałby takie ograniczenie. Musiałby zmienić sposób pisania postów żeby wyjść z tego.
[#41] Re: propozycja do moderatorow

@selur, post #1

aa, tak zahaczając o temat, mam takie pytanie: czy kiedy by mnie ignorował użytkownik, który później zostanie usunięty, to te jego ignory znikają (no bo powinny, ale tak dla pewności pytam)? Przy okazji - może warto by było wprowadzić taki ficzer, żeby ignory które wystawiła dana osoba znikały na czas jej bana. Albo w ogóle były usuwane i niech po powrocie zakłada na nowo.
[#42] Re: propozycja do moderatorow

@snajper, post #41

Z tego co rozumiem to zignorowanie użytkownika przez innego użytkownika automatycznie ukrywa jego wywody innym użytkownikom (aby były widoczne należy wcisnąć "Pokaż wypowiedź"), co wg mnie jest bezsensem. To, że jedna osoba nie trawi wypowiedz innej nie oznacza, że np. ja mam do niej podobny stosunek. Każdy użytkownik powinien mieć indywidualną czarną listę.
[#43] Re: propozycja do moderatorow

@Geekboy68k, post #42

Eee.... a nie jest to tak, że jeśli użytkownik X ignoruje wypowiedzi użytkownika Y to użytkownik Z i tak będzie widział "rozwinięte" posty użytkownika Y?
[#44] Re: propozycja do moderatorow

@adam_mierzwa, post #38

Jeśli to na serio, to wolałbym opcje "niski poziom merytoryczny postów", "niski poziom kultury osobistej/agresja" itp.

No tak, tylko że ignory które mogłem otrzymać za wpisy na gadaczu, nie dotyczą
- agresji

tylko światopoglądu religijno-politycznego :)

Ja nie ignoruję innych dyskutantów, bo forum(gadacz) jest właśnie po to aby dyskutować. Ale rozumiem że możliwość ignorowania ma sens, bo przecież lepiej nie widzieć czyiś wypowiedzi, niż obrażać się na wszystkich i usuwać konto :P
[#45] Re: propozycja do moderatorow

@R_J_MacReady, post #43

tak właśnie jest. To, że ktoś kogoś zignoruje, nie ma wpływu na "widoczność" jego wypowiedzi dla pozostałych, tylko indywidualnie dla ignorującego.
[#46] Re: propozycja do moderatorow

@Geekboy68k, post #42

Mnie się wydawało że to moderatorzy "ręcznie" oznaczają takie posty. Przy czym odpowiedź na post oznaczony jako offtop automatycznie też jest zwijana.

Ja ignoruję dwie osoby chyba (nie pamiętam dokładnie już kogo ;) nie mam tego w panelu użytkownika albo nie potrafię znaleźć). W każdym razie nie chodziło o poglądy tylko o sposób prowadzenia dyskusji (niestety inteligentem trzeba się urodzić, a jeden z nich był/jest wykształconym chamem).
Nigdy bym nie zablokował kogoś za poglądy, bez sensu, przecież o to chodzi w forum żeby się nimi wymieniać.

Ostatnia aktualizacja: 01.01.2013 23:28:21 przez adam_mierzwa
[#47] Re: propozycja do moderatorow

@R_J_MacReady, post #43

Eee.... a nie jest to tak, że jeśli użytkownik X ignoruje wypowiedzi użytkownika Y to użytkownik Z i tak będzie widział "rozwinięte" posty użytkownika Y?

Ale na ppa jest więcej użytkowników jak trzech pomysł
[#48] Re: propozycja do moderatorow

@adam_mierzwa, post #46

Trzeba rozróżnić dwie sytuacje:
1. Ignor dla użytkownika,zwinięta lista wyp. użytk. którego ignorujesz
2. Offtop przez Adminów/Modów, zwinięta lista wypowiedź jako OT
[#49] Re: propozycja do moderatorow

@parallax, post #47

Wobec tego remake:

Eee.... a nie jest to tak, że jeśli użytkownik X ignoruje wypowiedzi użytkownika Y to użytkowniCY Z i tak będĄ widzieli "rozwinięte" posty użytkownika Y?
[#50] Re: propozycja do moderatorow

@R_J_MacReady, post #48

Tak, rozróżniam to. Zazwyczaj i tak rozwijam i czytam wszystkie, zresztą od jakiegoś czasu są opcje wątku, w tym "pokazuj posty niezwiązane z tematem".
Oczywiście to nie oznacza że praca moderatora poszła na marne, jak kiedyś będę szukał czegoś zwinięte offtopy ułatwia sprawę.
[#51] Re: propozycja do moderatorow

@grxmrx, post #13

A ja jestem za tym żeby pod pseudonimem osoby, którą ignoruje od 10 osób w górę wyświetlał się widoczny podpis "reputacja: portalowy troll" lub podobny Nawet jeśli wróci cichaczem przez inne konto to i tak szybko może dojść do tego odznaczenia

Świetny pomysł, tylko najpierw dodajcie możliwość ignorowania tzw. redaktorów/moderatorów.
[#52] Re: propozycja do moderatorow

@pinior, post #51

Świetny pomysł, tylko najpierw dodajcie możliwość ignorowania tzw. redaktorów/moderatorów.

Tia, żebyś mógł się potem bronić, że nie widziałeś ostrzeżenia od modercji :P
[#53] Re: propozycja do moderatorow

@mailman, post #37

A czy jest możliwe umieszczenie "lampki online/offline" przy avatarze tak jak to jest np. na AmiBay? Jak dużo kłopotów jest z wprowadzeniem tego typu rzeczy to nie było mojego pytania:D.
[#54] Re: propozycja do moderatorow

@Tomski, post #53

Taka mała uwaga dotycząca działu "Mój sprzęt". "Niedługo" będzie dostępna wersja MorphOS`a pod procki G5, warto byłoby zaktualizować liste procesorów.
[#55] Re: propozycja do moderatorow

@Skiba, post #54

Zaktualizowane.
[#56] Re: propozycja do moderatorow

@grxmrx, post #55

DziekujeOK
[#57] Re: propozycja do moderatorow

@grxmrx, post #55

Byłaby szansa, by można było ignorować całe działy? pomysł Wątki można ignorować, ale może by tak działy też? Od razu kilka bym wyeliminował, podobnie zresztą wielu innych użytkowników by też skorzystałopomysł
[#58] Re: propozycja do moderatorow

@parallax, post #57

Cały czas można - w lewym panelu wejdź przez opcje "więcej ostatnich wątków" albo przez tego linka http://www.ppa.pl/forum/ostatnie-watki/ i odznacz sobie.
[#59] Re: propozycja do moderatorow

@adam_mierzwa, post #58

Tak, tylko ta opcja nie blokuje niechcianych działów z poziomu strony głównej pomysł
[#60] Re: propozycja do moderatorow

@parallax, post #59

Nawet ja Ciebie nie dogonię w ilości ignorów :))
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem