Impreza oficjalnie zaczyna się około godziny 11:00 więc bardzo bym prosił wszystkich którzy są zdecydowani na udział w turnieju SWOS'a, aby zapisali się zaraz po przybyciu na miejsce (szukajcie stosownej tabliczki "Tutaj zapisy do SWOS'a").
Zapisy będą trwać do godziny 13:00, żeby wszyscy mogli się jakoś ogarnąć. Jeżeli ktoś wie, że się spóźni proszę napisać bądź zadzwonić do mnie wcześniej (501 074 781), czyli przed godziną 13:00 i podać nick, godzinę o której się będzie i drużynę którą chce się grać. Jeżeli drużyna będzie już wybrana przez kogoś innego, trzeba wybrać inną z puli dostępnych. W tamtym roku losowaliśmy z beretu drużyny biorące udział w prawdziwym Euro 2012, ale w tym roku wracamy do starej metody.
W zależności od liczby uczestników w pierwszej rundzie drużyny podzielimy na 2-3 grupy gdzie każdy z każdym w grupie zagra mecz-rewanż. Kto z kim wypadnie w grupie jest kwestią losową. Długość meczu - 2 minuty połowa. Drużyny z ustawieniem takiego samego poziomu umiejętności.
Bierzcie swoje joysticki jeżeli posiadacie. W tym roku nie ma sponsorów z zeszłego roku więc nagroda za zwycięstwo tradycyjna, czyli butelka Grolsch'a. No chyba, że zastosujemy wpisowe (np. po 5zł) to wtedy zamienimy nagrodę główną na coś mocniejszego, kolorowego (czekam na sugestie).
W tym roku z tego co mi do tej pory wiadomo będzie mocna obsada turnieju ze względu na to, że mają pojawić się ludzie, którzy w SWOS'a systematycznie grają w turniejach i
po sieci. Proszę zatem wziąć pod uwagę, że w tym roku to nie będą przelewki i walka o załapanie się na pudło będzie trudna.
Na treningi jest już za późno (ja trenowałem ostatni raz rok temu

na AmiWAW'ie), ale nie ma co wymiękać, trzeba spiąć tyłki, bo wola walki i hart ducha nie raz sprawił, że ambicja i zakodowane umiejętności wygrały z wytrenowaniem ;) Dla mnie problemem wciąż jest system strzelania bramek w ostatnich SWOS'ach (wolę ten klasyczny z bramkami przy słupku), no ale takie są zasady i nikt tu nie robi turniejów pod siebie

tylko dla dobrej zabawy. Choć niewątpliwie frustrujące jest gdy ma się w statystykach przewagę strzałów na bramkę 20 do 4 a rezultat meczu to np. 2:2
Tak czy siak, weźcie tegoroczny turniej na poważnie, bo biorąc pod uwagę, "troskę" obecnej władzy w Polsce o Domy Kultury w Polsce, ten turniej może być ostatnim z cyklu AmiWAWA.