Forum » PPA
Wątek zamknięty
[#1] Zbanujcie go wreszcie!!!
Motyl napisał
"Heh, idę o zakład, że prawie NIKT z tych piszących (zresztą nie po raz pierwszy) o problemach z Windows 98 - nie miał oryginału Windows, tylko jakieś giełdowe piraty, zawierające w sobie bóg wie co...Po drugie, odpalane na tym były równie "oryginalne" , scrackowane gry i programy z bazaru...
Jak to miało dobrze działać na PC, w dodatku złożonym z najtańszych podzespołów marnej jakości w garażu przez pana Heńka ? Ze zbyt słabym i niestabilnym zasilaczem, niewydajnym chłodzeniem i RAMem podłej jakości ?
Co do Amiga OS 3.1, to zaliczyłem tysiące zwiechów ,zwłaszcza później, na Amidze 1200 z HDD i CR-ROMem. System wcale nie był stabilny. Powiedziałbym nawet ,że był o wiele mniej stabilny, niż Windows 98. Jedyny plus, to faktycznie nie trzeba było Amiga OS reinstalować prawie nigdy
"

W XX wieku BREDNIE do potegi n-tej, o rzekomych podrobkach plyt glownych i procesorow marnej jakosci skladanych w garazu przez pana Gienka, rozpowszechnialy polskie firmy ala Vobis po to, by moc zdzierac z klientow pieniadze, gdyz/poniewaz komputer zlozony z tych SAMYCH podzespolow na gieldzie kosztowal o polowe mniej niz w tzw. "markowym" sklepie. A przeciez taki pracownik Vobisu, tez musial zarabiac na utrzymanie luksusowych siedzib firmy ;)

Ja rozumiem...
wtedy byly inne czasy, brak dostepu do wiedzy informatycznej, zacofanie naszego kraju w tej dziedzinie siegalo co najmniej 5 lat, ludzie nie wiedzieli co to dyski twarde a co dopiero np. jak sie ustawia taktowanie procesora na plycie glownej ale tak bylo kiedys... swiat sie zmienil.

Jak slysze jak w XXI wieku jakis psychopatyczny TROLL z tytulem inzyniera Microsoftu, opowiada ludziom pierdy mamucie, na dodatek podajac bledne informacje na temat owczesnych firm i promujac swoj jedyny/wielki/niepowtarzalny Microsoft ( przypominam, ze Windows 95 zostal uznany kiedys za trzecia najwieksza katastrofe swiata, tuz po Hiroshimie 45 i Czarnobylu 86 :D ) to mi sie po prostu odechciewa PPA.

I teraz pytanie:
dlaczego moderacja PPA nie czysci portalu z takich motyli?
Co ten latajacy krzykacz wnosi do spoleczenstwa amigowego, procz teorii chaosu jakoby na poczatku wszechswiata byl Windows a poza nim nicosc absolutna?
Czy PPA musi byc az tak wyrozumiale, aby trzymac stado PC'towych TROLI na swoim ogrodku w imie tolerancji?
To co tutaj wlasciwie sie promuje.. Amige czy moze wszystko inne procz Amigi..

Jakos trudno mi sobie wyobrazic, jak na forum dajmy na to Atari, wchodzi jakis oszolom i zaczyna promowac Windowsa Viste..
[#2] Re: Zbanujcie go wreszcie!!!

@selur, post #1

Ja to widzę inaczej,, kolega chce zaistniec w świadomości amigowców.
Jest przekonany o słuszności propagandy MS, i ją zaciekle propaguje, jednocześnie oczerniając Amigę i jej system.
Dla mnie nawet Aros bije na głowę Windowsy bo czerpie z dobrych rozwiązań programowych.

Na razie głównie wykorzystuję MorphOSa, właśnie udało mi się zakupić kontroler ATA 100/133 do PM G4 firmy Acard i myślę że skończą się moje problemy z dyskami.

Pozdrawiam piewców MS. Niech im żyje się lepiej ale na portalu np. onet.pl.......
[#3] Re: Zbanujcie go wreszcie!!!

@Voyox, post #2

"Niech im żyje się lepiej ale na portalu np. onet.pl.."

A moze zorganizujemy na kickstarterze zrzute, na pierwsza zalogowa misje na Marsa.
Zbudujemy w garazu Apollo 18 (panowie kto ma garaz, bo ja niestety w bloku mieszkam), zainstalujemy na nim Windows 9 a za sterami rakiety posadzimy motyla a pozniej juz tylko 4..3..2..1... igniszyn.
[#4] Re: Zbanujcie go wreszcie!!!

@selur, post #1

Powiedz mi jedno - czy ja utworzyłem tu chociaż jeden wątek, promujący MS ?
Nie, odpowiadam czasem tam, gdzie nie zgadzam się z fałszywymi, fanatycznymi wg mnie tezami nt Amiga vs PC.

To co tutaj wlasciwie sie promuje.. Amige czy moze wszystko inne procz Amigi..

Aha, czyli dozwolone mają być tylko żenujące wpisy o treściach mniej więcej : "Ach, jaka ta nasza Amiga najlepsiejsza na świecie"...?
Pokaż mi argumentami, że NAPRAWDĘ Amiga rulez, a nie chcesz banować każdego, kto nie jest zaślepionym fanatykiem i ośmiela się napisać cokolwiek nie po "słusznej linii", że MS to shit...
[#5] Re: Zbanujcie go wreszcie!!!

@selur, post #1

Pokaż mi który punkt regulaminu łamie Motyl?

Jeśli nie pasują Ci jego wypowiedzi to dodaj go do ignorowanych - po to ta funkcjonalność istnieje.
[#6] Re: Zbanujcie go wreszcie!!!

@Motyl, post #4

Nie, nie jeden ale juz kilkanascie watkow utworzyles a moze i wiecej.
Falszywe i fanatyczne sa twoje wypowiedzi.
Zrozum Marsjaninie, my sie tu zajmujemy Amiga i Amigopochodnymi a nie Microsoftem.
Po prostu POMYLILES fora i powinienes udzielac sie na forum PC WORLD i tam promowac Windowsa 7 i naprawde nie wiem, po co tu siedzisz.
[#7] Re: Zbanujcie go wreszcie!!!

@recedent, post #5

To moze sprowadzmy tu jeszcze Chrzescijanski Zbor Swiadkow Jehowy i Buddystow, w ramach poszerzania horyzontow tego forum.
Za dwa lata nikt juz nie bedzie pamietal, co oznacza skrot PPA
[#8] Re: Zbanujcie go wreszcie!!!

@selur, post #7

Jeśli ktoś pisze nie w temacie to flagowany jest jako OT, a potem (jeśli OT się rozszerza) - ląduje w Hyde Parku. Jeśli łamie regulamin to dostaje karę administracyjną. Myślałem, że to jasne i logiczne dla każdego. Czyżbym się mylił?
[#9] Re: Zbanujcie go wreszcie!!!

@recedent, post #8

W imie poprawnosci politycznej i tolerancji w polskim sejmie promuje sie gejostwo i lesbijstwo, choc kazdy wie, ze to bardzo zle zjawiska.
Jesli moderacja PPA dazy ta sama droga co polski polityk hipokryta, to wielkiego sukcesu PPA nie wroze.
[#10] Re: Zbanujcie go wreszcie!!!

@selur, post #9

Stanowisko redakcji wyraźnie określiłem w swoim poprzednim poście. Dopóki się nie zmieni, dyskusję uważam za zamkniętą. Otwieranie kolejnych wątków na temat skutkować będzie karą administracyjną z punktu 18 regulaminu.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem