Forum » PPA
Wątek zamknięty
[#1] Reklamy na PPA
Rozumiem że redakcja PPA może za mną nie przepadać, ale może zamiast się obrażać za zglaszanie błędów i zamykać wątki, czas by zerknąć na te reklamy? Nikt nie każe siedzieć i pilnowac byle pierdółki 24/7, ale tak z raz na rok może można by przysiąść?

Dla niezorientowanych RockBeat i WookiChat od dawna mają status freeware. Poniekąd taki sam status ma też FryingPan. Amidisk istnieje też w wersji dla AmigaOS 3. To tylko kilka błędnych informacji znalezionych w reklamach tak na szybko. Pewnie podobnych kwiatków jest więcej, ale nie chce mi się przeładowywać co chwile strony głównej by to sprawdzać. Admini mają wszak dostęp do bazy i im to jest weryfikowac najwygodniej. Userzy mają trudniej, w dodatku nie mają obowiązku zgłaszać błędów, jeśli jednak to zrobią to moze warto byłoby powiedzieć zwykłe dziękuje, zamiast węszyć wrogość i szukać czarownic:(
[wyróżniony] [#2] Re: Reklamy na PPA

@Mufa, post #1

Mufa, czy Ty nie masz nic lepszego do roboty ? :) Przycisk "Zgłoś błąd" naprawdę działa.

Ostatnia aktualizacja: 02.09.2013 12:51:11 przez MarX
[wyróżniony] [#3] Re: Reklamy na PPA

@Mufa, post #1

Czy nie możesz skorzystać z narzędzia do zgłaszania błędów jak inni użytkownicy, tylko musisz robić bajzel na forum? Czy to takie trudne?

[#4] Re: Reklamy na PPA

@gorzyga, post #3

Ciesze się że działa, ale ten dział forum też działa i jest związany ze sprawami serwisu a więc i błędemi. Przykładem niech będzie niedawny wątek o nowym układzie forum. Przecież każdy zgłaszał tam błędy i jakoś nie widziałem abyście tam komuś na siłę przypominali o przycisku "zgłoś błąd".

Panowie więcej konsekwencji, albo pouczajcie wszystkich albo nikogo.
[wyróżniony] [#5] Re: Reklamy na PPA

@Mufa, post #1

Czyli jednak potrafisz wypowiedzieć się jaśniej. Dziękujemy za wskazanie nieścisłości - zostały poprawione.

P.S. Na przyszłość proponuję skorzystać z przycisku "Zgłoś błąd" - szybciej, prościej i wygodniej.
[#6] Re: Reklamy na PPA

@Mufa, post #4

Przykładem niech będzie niedawny wątek o nowym układzie forum. Przecież każdy zgłaszał tam błędy i jakoś nie widziałem abyście tam komuś na siłę przypominali o przycisku "zgłoś błąd".

Wątek dotyczący układu forum i podobne wątki mojego autorstwa to propozycje zmian, wątki te mają na celu dyskusję na temat kształtu zmian oraz feedback użytkowników. To jest zupełnie inna kategoria zagadnienia i każdy trzeźwo myślący na pewno to widzi. Twoje wątki natomiast służą tylko i wyłącznie zwrócenia uwagi na Twoją osobę, przy okazji zaśmiecasz forum (gdyż po naniesieniu poprawek wątek zostanie).
[#7] Re: Reklamy na PPA

@mailman, post #5

Niby dzisiaj nie Wigilia
[#8] Re: Reklamy na PPA

@mailman, post #5

Okropni szowinisci ;) Ani szybciej ani prosciej, moze jedynie wygodniej. Nie od dzis wiadomo, ze PUBLICZNE naciski na forum maja o niebo lepszy skutek niz wnioski w ukrytych formularzach.
[#9] Re: Reklamy na PPA

@pawelini, post #8

Moim zdaniem piszesz nieprawdę. Błędy najlepiej zgłaszać w przez formularz "Zgloś błąd", który wcale nie jest ukryty i zgłasza w ten sposób błędy lub sugestie wielu użytkowników. Zdecydowana większość z tych zgłoszeń przynosi skutek i jest wygodne nie tylko dla użytkownika, ale też dla odbierających. Nie wiem dlaczego miałoby być inaczej i po co miałyby być potrzebne jakiekolwiek naciski (nie rozumiem kogo trzeba by było o co naciskać;). To czego nie potrzeba to zaśmiecania forum w sytuacji gdy potrzeba chwili by coś poprawić. Jednak jeśli komuś chodzi jedynie o robienie szumu wokół własnej osoby to żadne udogodnienia i argumenty nie zadziałają.
Według mnie dużo chętniej i lepiej jest współpracować z osobami, które potrafią konstruktywnie, bez podtekstów i teorii spiskowych podejść do tematu niż z awanturnikami i zwolennikami teorii spiskowych. Jeśli na przykład ktoś wejdzie na forum i zacznie robić awanturę bo tylko on jest najważniejszy i najmądrzejszy to trudno jest do propozycji takiej osoby mieć pozytywne nastawienie. Według mnie nastawienie na współpracę a nie na awanturę jest bardziej wskazane w relacjach międzyludzkich.
[#10] Re: Reklamy na PPA

@grxmrx, post #9

Wskaz mi prosze owa nieprawde.

Ja wiem ze to jest mikroforum, i podchodzicie do swojej pracy ambicjonalnie i z oddaniem dla spolecznosci ppa i moze w Waszym przypadku jest akurat inaczej, ale juz na dowolnych malych i srednich forach kazdy wie, ze jedynie publicznym naciskiem w porywach do trollowania mozna cos zdzialac w temacie zainteresowania administratorow ;) Zwlaszcza jesli prosbe sklada osoba, ktorej az tak bardzo jestescie nieprzychylni.
Zdarzalo sie niejednokrotnie, ze uzytkownicy tego forum zglaszali usterki wlasnie poprzez ten topic i nikt sie na nich w taki smieszny sposob nie rzucal.
[#11] Re: Reklamy na PPA

@pawelini, post #10

@WSZYSCY

Nie powinienem się wypowiadać w tym wątku, bo sam nieraz i nie dwa daję się ponieść mojej naturze choleryka. Ale i tak się wypowiem, jak to zwykle parszywe trole mają w zwyczaju. :P

Czy naprawdę warto tak drążyć ten temat i robić z igły widły?
[#12] Re: Reklamy na PPA

@pawelini, post #10

To o czym piszesz "publiczny nacisk", wywieranie presji mogło by mieć sens gdyby Mufa zgłaszał wcześniej problem za pomocą wskazanego do tego narzędzia a jego głos byłby ignorowany.
Ale skoro sam Mufa nie użył tego argumentu w swoim poście, to na 101% tego nie zrobił (nie użył przycisku zgłoś błąd).

Ostatnia aktualizacja: 04.09.2013 21:38:15 przez BULI
[#13] Re: Reklamy na PPA

@grxmrx, post #9

O ile od strony formalnej piszesz logicznie i można by przyznać rację to życiowe doświadczenie uczy że próba rozwiązania jakiegokolwiek problemu z administratorami poza forum publicznym może się skończyć chamską odpowiedzią ze strony któregoś z tych ostatnich i/lub brakiem reakcji pozostałych. W związku z tym proponuje uszanować chęć części tak doświadczonych użytkowników do załatwiania wszelkich spraw poprzez forum i nie robić problemu za zgłaszaniem przez nich problemów poprzez to forum.

Pozdrawiam
[#14] Re: Reklamy na PPA

@APC74, post #11

Czy naprawdę warto tak drążyć ten temat i robić z igły widły?

Nie warto. Wątek zostaje zamknięty.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem