Forum » PPA
[#1] 502 BAD GATEWAY
Taki błąd bardzo często pojawia się na stronie www.ppa.pl

Można coś z tym zrobić?
[#2] Re: 502 BAD GATEWAY

@11111olo, post #1

Mam to samo kiedy za dużo korzystam z "gadacza". To chyba jakaś forma "defence" ;)
[#3] Re: 502 BAD GATEWAY

@lda, post #2

To się dzieje w losowych porach dnia i wtedy na pewno to nie problem z mojej strony bo inne strony działają poprawnie.
[#4] Re: 502 BAD GATEWAY

@11111olo, post #3

Gdzies wyczytalem ze to wina dostawcy internetu, anyway tez tak mam :)
[#5] Re: 502 BAD GATEWAY

@11111olo, post #1

Taki problem zaobserwowałem i w pracy i w domu, więc to chyba nie problem dostawcy.
[#6] Re: 502 BAD GATEWAY

@dar02, post #5

tez czasem trafiam na ten blad. wydaje mi sie ze to problem hostingu. ja ostatnio mam troche problemow na home.pl ale to chyba swieta i serwery poprzeciazane
[#7] Re: 502 BAD GATEWAY

@dar02, post #5

Nie napisałem którego dostawcy, czy naszego czy PPA :P
[#8] Re: 502 BAD GATEWAY

@dar02, post #5

Czemu nie zmienicie serwera na jakiś inny bo ten błąd lubi się pojawiać w najmniej oczekiwanym momencie. Jest po prostu gówniany.
[#9] Re: 502 BAD GATEWAY

@11111olo, post #8

Wkurzający jest jak się pojawi przy wysyłaniu wiadomości, ta niestety przepada i trzeba pisać jeszcze raz, w pozostałych przypadkach cofasz, klikasz jeszcze raz i wczytuje. Ale skoro sugerujesz zmianę serwera to może zadeklarujesz się że zapłacisz za ten nowy ?

Pozdrawiam
[#10] Re: 502 BAD GATEWAY

@RadoslawF, post #9

Jak kto?
PPA. Przecież to nie mój serwer.

Całkiem niedawno GORCZYCA szczycił się tym że kasę na nowe projekty mogło by wyłożyć PPA, a jeśli mają tysiące zł na to to tym bardziej kilkadziesiąt czy powiedzmy 100 -150 zł na rok za porządny serwer.
[#11] Re: 502 BAD GATEWAY

@11111olo, post #10

To może zaproponuj swój (i na własny koszt) serwer na którym nie będzie tego problemu.

Co do ironii o kasie na projekty to naprawdę jesteś tak głupi aby to potraktować poważnie ?

Pozdrawiam
[#12] Re: 502 BAD GATEWAY

@RadoslawF, post #9

Wiem że czasem piszę dyrdymały, ale zanim wyslę wiadomość, zaznaczam ją i naciskam ctrl-c
[#13] Re: 502 BAD GATEWAY

@RadoslawF, post #11

Jeśli próbujesz mnie obrazić to Ci się udało.

Mam swój serwer o malutkiej powierzchni 10GB. Jest on na [url=www.webd.pl]www.webd.pl[/url].

Wychodzę z prostego założenia. Jeśli właściciel(e) forum chcą je utrzymać to wykładają kasę z własnej kieszeni. Tą mogą uzyskać np. z reklam czy datków. Zaproponowany serwer można wziąć nawet na miesiąc za kilka zł i sprawdzić jak działa.
Sam jestem zadowolony z niego i podobnego problemu nigdy nie miałem.
[#14] Re: 502 BAD GATEWAY

@11111olo, post #13

Chyba jednak się nie udało bo odpisałeś. Ale przyznam że nie to było moim celem. Chciałem ci tylko pokazać jak oceniam to co napisałeś.

Możliwe ze masz fajny i tani serwer tyle że mam wrażenie ze ruch masz na nim jednak mniejszy. Kolejna sprawa to PPA funkcjonuje sporo lat i zmianę serwera z powodu przejściowych kłopotów dostawcy może być cokolwiek pochopne.

Pozdrawiam
[#15] Re: 502 BAD GATEWAY

@Voyox, post #12

Przez wiele lat nie było takich problemów więc nie wyrobiłem sobie tego odruchu, mam też cichą nadzieję że sytuacja zostanie opanowana i nie będę musiał sobie takiego odruchu wyrabiać.

Pozdrawiam
[#16] Re: 502 BAD GATEWAY

@RadoslawF, post #14

Przejściowe kłopoty trwają kilka dni czy tygodni a nie od około roku.

Jeśli ruch jest za duży to trzeba poszukać serwera który da radę.
[#17] Re: 502 BAD GATEWAY

@11111olo, post #16

A trwają już rok ? Jesteś pewny ?

Pozdrawiam
[#18] Re: 502 BAD GATEWAY

@11111olo, post #10

Całkiem niedawno GORCZYCA szczycił się tym że kasę na nowe projekty mogło by wyłożyć PPA, a jeśli mają tysiące zł

Chyba szczycił się na privie i po paru głębszych?

Po pierwsze: Na PPA nie ma użytkownika GORCZYCA
Po drugie: Jakie "tysiące zł"? Za co niby?
[#19] Re: 502 BAD GATEWAY

@Voyox, post #12

Tyż tak robiępomysł
[#20] Re: 502 BAD GATEWAY

@recedent, post #18

Chodziło o użytkownika o nicku GORZYGA.

Torchę namieszałem bo to kto inny pisałał o tej kasie.

link

Jestem dziś trochę skołowany.
[#21] Re: 502 BAD GATEWAY

@11111olo, post #20

W takim razie zanim coś napiszesz - pomyśl. Nawet po paru głębszych takich głupot bym nie pisał :)
[#22] Re: 502 BAD GATEWAY

@gorzyga, post #21

No bo na party to sie nie liczy.
[#23] Re: 502 BAD GATEWAY

@F7sus4, post #22

No tak, ale na party mówię, a nie piszę
[#24] Re: 502 BAD GATEWAY

@RadoslawF, post #17

Trwają od kiedy jestem na PPA, częściej lub rzadziej.

Uprzedzam pewne teorie - nie, raczej nie ja jestem tego przyczyną ;)

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2014 19:47:52 przez teh_KaiN
[#25] Re: 502 BAD GATEWAY

@11111olo, post #1

A u mnie na PPA nigdy się nie pojawił, wiec to nie wina ich serwera.
[#26] Re: 502 BAD GATEWAY

@Shredder, post #25

Bo nie trafiłeś? pomysł U mnie w tym roku około 10 razy
[#27] Re: 502 BAD GATEWAY

@Shredder, post #25

No tak, jeśli czegoś nie widziałem to nie istnieje
U mnie to w godzinach przedpołudniowych najczęściej rano. Też około 10 razy do roku. Z tym że mnie to nie przeszkadza, ostatnio tylko jak mi post poszedł w kosmos.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem