[#24]
Re: Amiga 1000 jak uruchomić
@KrisbA,
post #23
Biorę. Kupiłem dziś 47uF, resztę nadal potrzebuję. Scalaki ze Sławmiru właśnie dziś odebrałem. W nadmiarze. Więc mam je na zbyciu.
Będę robił zamówienie w Monsterze w przyszłym tygodniu (złącze 2.5 cala kupię dla Ciebie), też wtedy chciałbym zamówić SRAM i resztę części, nie wiem tylko czy w Farnellu, czy w Mouserze - z Farnella przesyłka wychodzi taniej (20 zł), ale kości są dosyć drogie, w Farnellu blisko połowę taniej, za to przesyłka 120 zł. Muszę to policzyć, ale skłaniam się ku Mouserowi - mają więcej części, poza tym większość składaczy GBA kupowała w Mouserze i ich numery katalogowe są w BOM. Jakbyś chciał, to mogę SRAM kupić również i dla Ciebie, rozliczylibyśmy się potem. Przesyłka wyszłaby nam fifty-fifty.
Po dokładnym przeglądnięciu dokumentacji jestem wkurzony trochę na kippera - tam jest explicite napisane, że SRAM ma być 5V... a ten łoś (kanadyjski ;) ) zamówił 3.3V....
Napisz mi które części chcesz: te scalaki, może jakiś kondensator, czy rezystor (mam wszystkie poza 332R)...
Ja wciąż szukam tego rezystorka 332R i tych kondensatorów które podałem ostatnio. Napisz co masz na zbyciu (głównie interesują mnie kondensatory). Nie mam też diód i tranzystorów (po trzy sztuki).
Kupowałeś może filtry (elementy L)? Na liście z Mousera są troche inne niż w dokumentacji od GBA.... jakieś wskazówki mi hese dziś napisał, będę się go jeszcze dopytywał. To nie są na szczęście kluczowe elementy, w najgorszym wypadku część będę musiał wylutować i zamienić innymi.
Co do obudowy, to ja będę robił od zera - jeśli GBA ruszy. Mam już ogólny pomysł. Klawiaturę podepnę z A500, przydałaby się jakaś obudowa np. od Infinitiv pasuje rozmiarowo (kurcze... miałem ją kiedyś i chyba wywaliłem, bo nie mogę się dokopać). No chyba że trafi się jakaś klawiatura od którejkolwiek dużej Ami. Ale na to specjalnie nie liczę.
Ew. listę z częściami na zbyciu wrzuć tu na forum, albo do mnie na priv.
Ostatnia aktualizacja: 03.01.2014 23:03:23 przez wali7