[#1]
Amiga Commodore A600 - pytań kilka
Witam wszystkich forumowiczów.
Podczas wymiany mebli w mieszkaniu mojej babci, które opuściłem kilkanaście lat temu znalazłem moją Amigę A600. Podczas przetrzepywania kolejnych szafek uzyskałem następujący zestaw:
- Amiga Commodore A600 w bardzo dobrym stanie z plastikową pokrywką
- biały zasilacz Commodore Power Supply A600
- kabel Amiga - monitor
- dwa Joysticki Quickshot QS-130F
- książki:
* Amiga 600 - instrukcja obsługi (niebieska)
* Amiga 600 500+ - instrukcja obsługi (autor: R. Popławski)
* Amiga v.1.3 workbench v.2.0 dla komputerów typu Amiga 500, 500+, 600 i 2000 - instrukcja obsługi i poradnik użytkownika (biała z paskami niebieskim i czerwonym)
* User's Guide Amiga - Workbench 2.1
- dyskietki
* Kikstart v.1.3
* Amiga Fonts v.2.1
* Amiga Workbench v.2.1
* Amiga Extras v.2.1
* Locale v.2.1
* dwie bez naklejki których nie sprawdzałem :p
* podpisane długopisem
# Microprose soccer
# Arnie 2
# Cybernetix
# Prehistorik
# Dżjana Sisters
# Aqantic Game
# Prime mover (2 dyskietki)
# Creatures (2 dyskietki)
# Geografia Polski (2 dyskietki)
# Push over (2 dyskietki)
# Brian the lion (3 dyskietki)
* z naklejką
# Koło fortuny
# Dyna blaster
# Great Courts
# Jupiter's Masterdrive
# Leander (2 dyskietki)
# Bionix II
# Cygnus Ed
# Alderan (2 dyskietki)
# Das schmutzige Erbe
# Indianapolis 500
Po wstępnym sprawdzeniu sprzęt śmiga. Większości dyskietek jeszcze nie sprawdziłem, ale sprawdzę. Niestety nie udało mi się odszukać myszy i pistoletu, które musiały zostać wyrzucone. Nie wiem czy sama Amiga była jakoś modyfikowana, bo nie interesowałem się tym jako 6-7 latek, a i teraz pojęcia bladego nie mam.
Taki zestaw będę chciał sprzedać, ale najpierw chciałbym usłyszeć kilka odpowiedzi od specjalistów większych niż ja (czyli mających jakiekolwiek pojęcie na temat sześćsetki).
Po pierwsze - czy brakuje mi czegoś aby uzyskać "pełny zestaw" potrzebny do swobodnego użytkowania komputera?
Po drugie - jeśli zdecyduję się sprzedać sprzęt, jakiej kwoty mogę oczekiwać (mniej/więcej)?
Po trzecie - lepiej sprzedać cały zestaw czy oddzielnie książki, komputer, dyskietki etc...?
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie odpowiedzi i sugestie.
Pozdrawiam,
Radek
PS: Mam nadzieję, że założyłem temat w dobrym dziale.
PS2: proszę nie wysyłać ewentualnych ofert kupna komputera - nawet jeśli przyniesie mi to stratę, to i tak mam zamiar utworzyć aukcję na Allegro.