Forum » PPA
[#1] Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje
Witam

Moje pytania kieruję do administracji portalu. Mam nadzieję iż nie zrobi się z tego brednioserial, a osoby które chcą celowo to zrobić - mogą sobie pójść pobiegać lub poznać tajniki origami. Do rzeczy:

1. Posty OT - wiem, że nie muszę tego czytać, ale to już się staje uciążliwe. Komentarze pod newsami lub na forum to jakiś za przeproszeniem bałagan (tu powinno być inne słowo, ale się powstrzymałem). Wchodząc w newsa dajmy na to: AmigaOne X3500, X5000/20 i X5000/40 - nazwy nowych komputerów od A-EON aby sobie podyskutować, albo co najgorsze przeczytać to i owo, to nie można bo 80% komentarzy to OT plus 10% to użytkownicy ignorowani - zostaje nam 10% komentarzy tych odpowiednich (na poziomie), ale niestety trzeba się przedzierać przez resztę.

Zdaję sobie sprawę z tego że temat nie raz był (chyba) poruszany i były niesnaski, ale czy nie można z tym zrobić jakiegoś porządku - aby zrobić portal bardziej czytelnym i bez zbędnych śmieci. Przyszedł mi do głowy pewien pomysł, aby wszystkie odpowiedzi zakwalifikowane i oznaczone jako OT które nic nie wnoszą do rozmowy/dyskusji, trafiały do specjalnie utworzonego działu na forum.

Tylko nie wiem czy można to zrobić automatycznie, czyli post oznaczony jako OT ląduje właśnie w takim dziale (po godzinie czy po jednym dniu) a jeśli się nie da, to można oddelegować jedną osobę z administracji do zrobienia porządku.

2. Osoby ignorowane - tu krótko, czy jest taka możliwość aby posty takiego użytkownika ignorowanego nie były widoczne na forum/komentarzach. Chodzi tu o osobę która ignoruje danego użytkownika, i tylko ona by go nie widziała, a reszta tak ( chyba ze ignoruje większa ilość osób). Dało by to większą swobodę obcowania i cieszenia się z portalu.

Niektóre osoby to naprawdę przeginają banana i nie chce się już nawet oglądać komentarzy pod newsami/forum - [post użytkownika, którego ignorujesz]!!!

To chyba na tyle.
[#2] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@vimothep, post #1

Administracja zapewne się ustosunkuje. Chcę tylko ponowić swoja propozycję, żeby osoby o liczbie OT powyżej 5 miały automatycznie blokowaną możliwość komentowania w danym wątku (jeśli to technicznie możliwe).
[#3] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@vimothep, post #1

Przychylam sięOK
[#4] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@parallax, post #3

Ja akurat nikogo nie ignoruję - bo i po co ?

Akurat nerwy mam ze stali ( chyba nierdzewnej )szeroki uśmiech to i chłopaki mi nie przeszkadzają .

Po prostu staram się jak najmniej dyskutować - i tyle .

Zdażają mi się dosyć dłłłłuugie posty ale to robię w imię czyterności i zrozumienia - i tyle .

Czytając niektóre OT zazwyczaj staram się podchodzić bez jakichkolwiek emocji - pomaga na pewno .

Polecam

Z resztą ! - jak Admini zrobią, tak zrobią i tyle .
[#5] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@vimothep, post #1

1. Posty OT - wiem, że nie muszę tego czytać, ale to już się staje uciążliwe. Komentarze pod newsami lub na forum to jakiś za przeproszeniem bałagan (tu powinno być inne słowo, ale się powstrzymałem). Wchodząc w newsa dajmy na to: AmigaOne X3500, X5000/20 i X5000/40 - nazwy nowych komputerów od A-EON aby sobie podyskutować, albo co najgorsze przeczytać to i owo, to nie można bo 80% komentarzy to OT plus 10% to użytkownicy ignorowani - zostaje nam 10% komentarzy tych odpowiednich (na poziomie), ale niestety trzeba się przedzierać przez resztę.

Szczerze się przyznam, że nie do końca rozumiem. Posty są kwalifikowane jako OT, właśnie po to, aby ich na pierwsze czytanie nie było widać. Niezalogowany użytkownik ich nie widzi w ogóle, zalogowany ma możliwość ich zobaczenia. Nie wiemy jak to można zrobić inaczej. Co do przenoszenia postów - czasami wątki OT są przenoszone, czasami nie są. Tutaj decydują o tym różne aspekty. Czasami łączymy je z innymi wątkami, czasami zakładany jest gdzieś nowy wątek, a czasami zostawiamy - w zależności czego dotyczy OT. Kilka dni temu była już dyskusja o OT i pisałem, że tę funkcjonalność zrobiona dla użytkowników, aby ich nie banować za pisanie nie na temat.

Postów użytkowników ignorowanych nie powinieneś widzieć, więc też nie do końca rozumiem.

2. Osoby ignorowane - tu krótko, czy jest taka możliwość aby posty takiego użytkownika ignorowanego nie były widoczne na forum/komentarzach. Chodzi tu o osobę która ignoruje danego użytkownika, i tylko ona by go nie widziała, a reszta tak ( chyba ze ignoruje większa ilość osób). Dało by to większą swobodę obcowania i cieszenia się z portalu.

Nie powinny być widoczne, bo taka jest idea tej funkcjonalności. Albo jest jakiś błąd, albo coś nie tak z Twoimi ustawieniami.
[#6] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@mailman, post #5

Pewnie @vimothep chodzi o to, żeby nie było tych postów widać wogóle (albo żeby nie dało się ich przeczytać, bo kusi ;) ) Natomiast pozbawienie możliwości komentowania przy X offtopach mi się podoba.
[#7] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@_arti, post #6

To jest nawoływanie o przywrócenie poprzedniego systemu, czyli za OT powinien być ban. Chcemy tego? Nie wydaje mi się.
[#8] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@mailman, post #7

To nie jest ban. Blokowana jest możliwość wypowiadania się w konkretnym wątku.
Nie wydaje mi się żeby poszkodowani zakładali w odwecie nowe wątki - tu chodzi o typowe bzdety, za które normalnie powinny być ostrzeżenia ("typu "Wspaniale, że pojawią się nowe Peugoty z serii Fiat :)")
Wartość takich postów jest ŻADNA, to jest zwyczajnie robienie syfu z portalu.
[#9] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@_arti, post #6

Ja mam propozycje odnośnie ignorowania innych.
Sporym błędem było udostępnienie informacji ile osób ignoruje jakiegoś osobnika przy braku informacji ile osób ignoruje on sam. To doprowadziło w pewnym momencie do zakładania dodatkowych kont w celu nabicia "ignorów" nielubianym osobnikom.
Proponuję aby obok informacji ile osób kogoś ignoruje zamieścić informację ile osób dołączył do ignorowanych on sam.

Pozdrawiam
[#10] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@RadoslawF, post #9

Moim zdaniem jest to dobry powód :)

Rozwinięciem byłoby pokazywanie kto kogo ignoruje
Być może część by się zreflektowała w swoim poczynaniu (jak choćny ja OK) ale zaś w drugą stronę zaraz nastąpiłby wylew gorzkich żali etc...
I tak źle i tak niedobrze ;)
[#11] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@mailman, post #7

No ja Ci powiem, że zaostrzenie reguł wyszło by nie tylko temu forum, ale i całemu portalowi na dobre. Powiem szczerze, że sam nie wyobrażam sobie egzystencji tutaj bez opcji ignorowania wątków lub niektórych użytkowników. Co ciekawe, jak rozmawiam z ludźmi prywatnie (a z ciekawości zawsze staram się sondować zdanie o PPA), to większość potrafi wskazać te same, nazwijmy to "dolegliwości". Niestety z powodu forum opinia o całym PPA często okazuje się wśród ludzi negatywna. I uważam, że jest to ocena krzywdząca - PPA to nie tylko forum, ale i dziesiątki newsów, artykuły, kanał IRC-owy, JEDYNE PAPIEROWE PISMO O AMIDZE WYDAWANE W POLSCE (!!!), szeroko rozumiana pomoc techniczna itp., itd...

Reasumując, forum kładzie PR portalu. Jeśli parę banów ma to poprawić, to jestem za. To Wasz portal droga redakcjo, a przynajmniej pod Waszym kierownictwem. Ustalacie reguły, kto się trzyma - zostaje, kto ma z nimi problem - wysiada.
[#12] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@RadoslawF, post #9

Według mnie to nie był błąd, jest to jakiś system reputacji. Ale nie mam nic przeciwko temu, by była też informacja ile osób dodał do ignorowanych dany osobnik.
Właściwie to ja nie pamiętam komu kiedyś dałem ignora - nie mogę znaleźć tej informacji w profilu.
Za to dowiedziałem się że od tygodnia 1 osoba mnie ignoruje - co po 4 latach nie jest fajne, i nie wiem jak to poprawić. Ale ktoś może nie życzyć sobie mnie czytać i muszę to uszanować, po to ta funkcjonalność jest (i bardzo dobrze że ja wprowadzono).
[#13] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@mailman, post #7

Chcemy tego?

Nie chcemy. :)
[#14] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@adam_mierzwa, post #12

System reputacji jako-taki by się przydał. Np. raz w miesiącu można komuś dać punkcik "dobrej karmy", za pomoc przy problemie czy po prostu w wyrazie sympatii do danej osoby. Jak się boicie lipnych kont do jej nabijania to rozwiązaniem jest możliwość punktowania po odbyciu stażu na forum w wymiarze 3, 6 czy 12 miesięcy. Albo w ogóle rejestracja z autoryzacją administracji.
[#15] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@adam_mierzwa, post #8

Nie wydaje mi się żeby poszkodowani zakładali w odwecie nowe wątki

Właśnie ze złości i złośliwości by takie zakładali. Sam bym tak zrobił pod wpływem takiego traktowania.
Nie wystarczyłoby czasu na dawanie banów i kolejne ataki klonów.
[#16] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@Andrzej Drozd, post #15

Lepiej wziąć byka za rogi i to uporządkować, niż pozwolić na swobodny dryf w nieznanym kierunku, Andrzeju. W/g mnie czas na działania, jak by nie było problemu, to takie tematy by się tu nie pojawiały, a co jakiś czas coś wypływa. Ataki klonów można łatwo wyeliminować poprzez rejestrację z autoryzacją. Albo pierwsze X wpisów moderowanych. Są na to metody, kwestia podjęcia działań.
[#17] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@Andrzej Drozd, post #15

Ale jakiego "takiego" traktowania? Co w takim nowootwartym wątku miałbyś do powiedzenia? Żale że ktoś zablokował popychanie głupot w offtopach? Czy dalszy OT? Trochę bez sensu, co nie?
Nie nęci cię wizja portalu w którym nie ma takich postów jak cytowałem? A są dyskusje ludzi których łączy wspólne hobby?
Czego się boisz? Bo ja wiem że część z tych osób stać na merytoryczne posty, i są na poziomie. Ta część się dostosuje, a ci którzy mają wiecznie problem i lubią chlewik - droga wolna. Nikt ustawowo tu nie gwarantuje hyde parku w każdym miejscu.
Bany są straszne? Coś portal stracił np. po tym jak wyleciał "blendor"(to tylko ostatni przykład)?
A pomyślałeś ile osób się nie udziela na portalu przez różnych trolli? Dla takiego bywalca jak ty to żaden problem takie OT, ale ktoś kto tu wchodzi od czasu do czasu nawet nie ma jak się wciągnąć - po wejściu widzi chlewik. Aż się nie chce rejestrować czy zabierać głosu jak się widzi niektóre teksty.
[#18] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@adam_mierzwa, post #17

Ale jakiego "takiego" traktowania? Co w takim nowootwartym wątku miałbyś do powiedzenia? Żale że ktoś zablokował popychanie głupot w offtopach? Czy dalszy OT? Trochę bez sensu, co nie?

Widzisz wszystko bardzo wybiórczo i jednostronnie.
Jak ktoś uważa że powinien się z innymi podzielić opinią o xxxx to jak nie pozwolą mu w wątku o yyyy to założy biegusiem kolejny i się podzieli. Co ważniejsze jak ten wątek zatytułuje "O xxxx" to nie będzie ti już offtop.

Jest coś co różni ulepszacze forum nie biorą pod uwagę, to nie jest portal ściśle/tematyczny tylko społecznościowy i zamiast robić podchody aby ukradkiem przerobić go wypadało by chyba spytać użytkowników czy aby na pewno chcą, najpierw tępienia ot i sprzeczek a potem tępienia dyskusji na tematy nie związane w sposób bezpośredni a Amigami.
Po przykładzie giełdy które ewoluowała w kierunku dopuszczenia ofert nie związanych z Amigą powiedział bym że powinno to iść w dokładnie przeciwnym kierunku od proponowanego w tym wątku.

Pozdrawiam
[#19] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@adam_mierzwa, post #17

Róbcie jak chcecie, ale moim zdaniem jest to utopia. Zbanowanie wszystkich trolli zaskutkuje tylko efektem "Execa".
A co do Blendora, to i tak on tutaj brudzi z innych kont. :)
[#20] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@RadoslawF, post #18

Tu nie ma mowy o podchodach. Temat OT wraca często i nie trzeba ankiet żeby to zauważyć.
Masz rację że to portal społecznościowy, ale poprawność polityczna nie powinna przesłaniać zdrowego rozsądku.
Zobacz na pierwszy post - masz link do komentarzy pod newsem. Czy uważasz że to jest OK? Dla mnie nie jest to OK, i tak samo by mnie to drażniło jakby w newsie o jakiejś karcie do klasyka było to samo. Są osoby którym po prostu się nudzi. NA 96 komentarzy 41 to OT - coś nie halo z tą społecznością, nie uważasz że niektórzy komentują dla samego komentowania? Ot, taki onet.
Niektóre osoby prawie wogóle nie piszą postów, tylko by komencili w każdym miejscu, o każdej godzinie. No organizm wymaga, co zrobisz.
Ja nie mówię że mój pomysł jest optymalny, ale pomysły przedstawił też autor wątku, i myślę że coś dałoby się poprawić. Po to ten wątek jest.
Czuję że twoje określenie "ulepszacze forum" jest nieco zgryźliwe, ale zwróć uwagę że np. nie zgłaszam propozycji do działu Giełda (wspominałeś o niej) bo nie korzystam z tego.
Mam dosyć trolowania pod każdym newsem o AOS 4.
Za mało na PPA wątków takich jak o GBA, za dużo tu roztrząsania typu "o zawartości cukru w cukrze".

Andrzej, ja byłem bardzo aktywny na execu w czasie gdy to się działo. Miałeś jeden z najgłupszych banów jakie można mieć (ban na execu za wypowiedź na PPA).
Ale exec stał się pustynią nie z powodu zamykania OT ani typowego banowania. Stał się pustynią bo redaktor Konrad Bielski poniżał użytkowników forum i banował za poglądy. To nie to samo, bynajmniej, co tutaj. Nie porównujmy socjalizmu europejskiego do tego w ChRL.
Ot, zastanawiamy się, dajemy propozycje, nic ponad to.

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2014 12:48:27 przez adam_mierzwa
[#21] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@adam_mierzwa, post #20

Zgadzam się i popieramOK Dla przeciwników / nie zwolenników AmigaOS 4 taki bajzel im odpowiada i tylepomysł Wszystkie bez wyjątku OT powinny być przenoszone albo usuwane (do wyboru)OK Ale róbta co chceta jak to powiadał Jarek Owsik
[#22] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@adam_mierzwa, post #20

Za mało na PPA wątków takich jak o GBA, za dużo tu roztrząsania typu "o zawartości cukru w cukrze".

Tylko żeby takie wątki były to ludzie muszą mieć jakieś kompetencje, wiedzę, umiejętności. Jak ktoś ich nie ma, to może tylko pisać, że "moja racja jest najmojsza". Szkoda, bo ten czas można by poświęcić na coś produktywnego.

Ja znudziłem się już wypowiadaniem w wątkach innych niż stricte techniczne, bo jakakolwiek rozsądna dyskusja nie jest możliwa. 5 osób pisze od zupełnie od rzeczy (OT), inne 5 próbuje trollować i obrażać, zaraz robi się bagno.

Oczywiście łatwo jest pisać, że jest źle, a trudniej zaproponować jakieś sensowne rozwiązanie...
[#23] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@adam_mierzwa, post #20

Tu nie ma mowy o podchodach. Temat OT wraca często i nie trzeba ankiet żeby to zauważyć.
Masz rację że to portal społecznościowy, ale poprawność polityczna nie powinna przesłaniać zdrowego rozsądku.

Zawsze były, są i będą opinie że coś jest złe lub powinno wyglądać inaczej.

Zobacz na pierwszy post - masz link do komentarzy pod newsem. Czy uważasz że to jest OK? Dla mnie nie jest to OK, i tak samo by mnie to drażniło jakby w newsie o jakiejś karcie do klasyka było to samo. Są osoby którym po prostu się nudzi. NA 96 komentarzy 41 to OT - coś nie halo z tą społecznością, nie uważasz że niektórzy komentują dla samego komentowania? Ot, taki onet.
Niektóre osoby prawie wogóle nie piszą postów, tylko by komencili w każdym miejscu, o każdej godzinie. No organizm wymaga, co zrobisz.

W temacie zwolennicy AOS4 kontra reszta świata zwolennicy zbierają to co zasiali swoją postawą, i próba ich obrony poprzez zmianę regulaminu nie będzie w porządku wobec innych użytkowników portalu.
Co do osób którym się nudzi to dlaczego nie zwracałeś uwag nudzącym się zwolennikom AOS4 ? może by poskutkowało i nie doprowadzili by do sytuacji oni kontr reszta Amigowego światka.

Czuję że twoje określenie "ulepszacze forum" jest nieco zgryźliwe, ale zwróć uwagę że np. nie zgłaszam propozycji do działu Giełda (wspominałeś o niej) bo nie korzystam z tego.

"Ulepszacze forum" znaczyło tylko i wyłącznie ulepszaczy forum a nie całego portalu czy giełdy, czy czegoś tam jeszcze. Fakt że z uwagi na możliwość prowadzenia dyskusji w komentarzach do newsów dotyczyło to i newsów.

A ja mam dosyć pisania przez zaślepionych zwolenników że AmigaOneX1000 to nie AmigaOneX1000 tylko Amiga. I co z tego powodu mają wszystkich zabanować ?

To może przykładem Mufy załóż własny portal na którym będziesz decydował czego jest za mało a co należy ograniczyć. Wprawdzie popularności mu nie (portalowi) wróżę ale kto wie, może jednak nie mam racji. Daj znać jak mi w ten sposób udowodnisz że faktycznie jej nie mam.

Pozdrawiam
[#24] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@vimothep, post #1

Moim zdaniem znacznie lepszym rozwiązaniem na "podwatki spamerskie" (czyt. spam) jest znane z silnika phpbb tzw. "wygaszanie postów"; inaczej mówiąc: czas widoczności postów. Czyli kto tam musi napisać jakiegoś spama, bo mu żyłka pęknie - niech pisze; moderator chwilę potem ustawia czas wygaśnięcia posta na np. dwa dni, po tychże dwóch dniach wątek spamerski nie dość że zaczyna wypalać się sam, bo trolle tracą siłę, to dodatkowo ich posty po prostu znikają z portalu. Wilk syty, i owca cała.
[#25] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@tszczurek, post #24

A to co zostanie będzie poszatkowane w sposób straszliwy i ktoś kto będzie chciał poczytać wątek po miesiącu nie zorientuje się kto komu odpowiada bo numeracja się pokaszaniła lub stwierdzi że z numeracji wynika 60 komentarzy a zostało tylko 10. I oczywiście kolejne awantury że moderatorzy niepotrzebnie cenzurują/znikają wypowiedzi.

Pozdrawiam
[#26] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@tszczurek, post #24

Moderator nie będzie 24h/doba poprawiał OT. Lepiej niech spamerowi założy blokadę na konto, żeby mógł ochłonąć. To pomaga. A jak ktoś notorycznie będzie miał problemy emocjonalne przy korzystaniu z portalu - niechaj zostanie wygnany stąd na zawsze. Bez żalu z mojej i zapewne wielu innych użytkowników strony. Do rozważań na tematy dowolne jest Hyde Park, a dla poszukiwaczy mocnych wrażeń - Rzeźnia, jak komuś to nie wystarcza, żeby się zaspokoić to niechaj szuka satysfakcji w innych miejscach w Internecie (pominę sugerowanie gdzie, bo co kogo rajcuje, to już sam wie lepiej).
[#27] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@RadoslawF, post #25

No dokładnie, to przypomina trochę upominanie się o prawa winowajcy a nie poszkodowanego, żeby się "mordercy kobiet i dzieci w więzieniu przypadkiem źle nie poczuli". To patologia. Zdrowym jest aby chronić prawa i komfort tych, którzy reguł się trzymają. OK
[#28] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@mccnex, post #26

Parafrazując Pana Wojciecha Cejrowskiego: Wszystkie OT wonOK
Nawet te automatyczne wygaszanie byłoby dobreOK

Chyba najczęściej są OT w tematach dotyczących AmigaOS głównie w wersji 4 pomysł

A to co zostanie będzie poszatkowane w sposób straszliwy

To trzeba tak robić, by było to jak najbardziej zminimalizowanepomysł
Poza tym osoby nie zalogowane, już tak mająpomysł

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2014 13:36:13 przez parallax
[#29] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@RadoslawF, post #23

W temacie zwolennicy AOS4 kontra reszta świata zwolennicy zbierają to co zasiali swoją postawą, i próba ich obrony poprzez zmianę regulaminu nie będzie w porządku wobec innych użytkowników portalu.
Co do osób którym się nudzi to dlaczego nie zwracałeś uwag nudzącym się zwolennikom AOS4 ? może by poskutkowało i nie doprowadzili by do sytuacji oni kontr reszta Amigowego światka.

Co i tak do końca świata mają zbierać? Bo im się należy czy jak?
Wiesz czemu nie zwracam uwagi? Bo każdy jest dorosły i odpowiada za siebie. Interesuje mnie systemowe rozwiązanie, dla polepszenie jakości, dla dobra ogółu. A nie udowadnianie sobie nawzajem racji co właśnie czynisz. Nie rozpatruję tego w kategoriach że muszę kogoś przekonać do swojej racji - bo nie muszę. Przedstawiam pomysł, dziele się opinią, ale nie narzucam.
Przykładowo wątki o MorphOS-ie mam odznaczone - nie interesuje mnie to, nie zaglądam, nie mące. Ktoś ma hobby które sprawia mu radość - nie obrzydzam mu tego.
A ja mam dosyć pisania przez zaślepionych zwolenników że AmigaOneX1000 to nie AmigaOneX1000 tylko Amiga. I co z tego powodu mają wszystkich zabanować ?

Skorzystaj z opcji ignorowania takich użytkowników. Ja np korzystam, i nie jest to ignorowanie "po kolorze" ("swojego" też dodałem). Co miesiąc ściągam i sprawdzam czy jest poprawa. Czasem ktoś wraca na dłuzej (hi! KJB )
To może przykładem Mufy załóż własny portal na którym będziesz decydował czego jest za mało a co należy ograniczyć. Wprawdzie popularności mu nie (portalowi) wróżę ale kto wie, może jednak nie mam racji. Daj znać jak mi w ten sposób udowodnisz że faktycznie jej nie mam.

To jest właśnie przykład twojego podejścia - mam inne zdanie niż ty to mam stąd się wynieść i założyć swój portal. I ty mówisz o tolerancji? Co za hipokryzja.
Kolejny portal o AmigaOS 4 nie ma racji bytu - za mało użytkowników w Polsce. Myślałem o tym, rozważałem za i przeciw, na razie prowadzę swoją stronę w tej tematyce i polecam każdemu takie podejście. Czyli dziel się swoim hobby i nie obrzydzaj drugiemu.
[#30] Re: Posty OT oraz użytkownicy ignorowani - propozycje

@adam_mierzwa, post #29

Przykładowo wątki o MorphOS-ie mam odznaczone - nie interesuje mnie to, nie zaglądam, nie mące.

Ja również i analogicznie polecam też to tym, których nie interesuje AmigaOS 4, a nie interesuje tych, którzy tam syf robiąpomysł Ale i tak będą dalej mącić, dlatego OT-pów nie powinno byćOK
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem