Forum » PPA
[#1] Ilość postów na stronie
Czy ta opcja jeszcze istnieje? Szukałem jej kilka razy i nie mogę znaleźć.
[#2] Re: Ilość postów na stronie

@jaa2, post #1

Była w starym silniku. W nowym nie ma.
[#3] Re: Ilość postów na stronie

@mailman, post #2

A nie dałoby się jej zaimplementować? Często czytam forum na komórce i upierdliwe jest czytanie kilkustronowych tematów. Czekanie aż się strona załaduje dobija - mam tylko GPRS.
[#4] Re: Ilość postów na stronie

@jaa2, post #3

Hmmm... Ale na stronie jest nie więcej niż 30 komentarzy. Chciałbyś mieć 5?
[#5] Re: Ilość postów na stronie

@mailman, post #4

Wręcz przeciwnie, najlepiej 50 albo 100.
[#6] Re: Ilość postów na stronie

@jaa2, post #1

Nie ma w planach dodania takiej opcji.
[#7] Re: Ilość postów na stronie

@jaa2, post #3

mam tylko GPRS

Kup sobie (wyślij smsa) jakiś mobilny pakiet internetowy za 5 zł. Np. w Plusie jest 25 MB za tą cenę. MiniOpera za nic w świecie nie zużyje tej wielkości w ciągu miesiąca. No chyba że będziesz oglądał YT.
W razie czego jest 50 MB za jakoś 7 zł.
To cię na pewno wyniesie taniej niż GPRS.
[#8] Re: Ilość postów na stronie

@Andrzej Drozd, post #7

W Orange korzystam z 200MB za 5 zł przez 30 dni.
[#9] Re: Ilość postów na stronie

@Andrzej Drozd, post #7

Może po prostu do kolegi 3G "nie dolatuje" (za daleko od przekaźnika).
[#10] Re: Ilość postów na stronie

@stachu100, post #9

Ja nawet nie mam internetu LTE, bo mam Simplusa. A dlatego mam Simplusa, bo kupuję doładowanie 100 zł raz na pół roku. Lepszej oferty nie znajdę. Po prostu na numerze prywatnym mi to wystarcza.
W normalnym Plusie jest net mobilny 300 MB za 7zł i 1 GB za 15 zł, jest nawet 2GB za 25 zł.

W Simplusie jednak mam 25 MB za 5 zł. Jeżeli coś się zmieniło, to muszę sprawdzić.

Ale jak to jest z netem? Przecież nie potrzeba 3G w moim przypadku, tylko 2G wystarczy. Przecież samo "25 MB" mówi samo za siebie - nie potrzeba szybkiego netu. MiniOpera pobiera bardzo mało, średnio oszczędza 80% transferu prównując do desktopowych przeglądarek.
[#11] Re: Ilość postów na stronie

@Andrzej Drozd, post #10

Ależ panowie, mam internet w telefonie - 1 GB po każdym doładowaniu za 25 zł.

Mój "problem" polega na tym że jeśli temat ma np. 200 postów, to zostaje podzielony na 7 stron. Jeśli do niego dawno nie zaglądałem to nie wiem od której strony mam zacząć i muszę strzelać na której stronie zakończyłem czytanie, co przy GPRSie (nie, nie da rady szybciej) doprowadza mnie do szału. W starej wersji miałem ustawione 100 postów na stronę i byłem happy
[#12] Re: Ilość postów na stronie

@jaa2, post #11

To ja się podepnę, ze względu na nowy silnik.
Z forum korzystam w 99% przypadków z Opery Classic na androidzie, z ustawieniem user agent jako desktop, włączonym zawijaniem wierszy i powiększeniem tekstu na 200%. Do tej pory wszystko działało fajnie, a teraz ten porąbany pasek z linkami do forum, grafiti, itd., cały czas mnie ściga - gdy przewinę stronę, to on wyskakuje mi w 1/4 ekranu, by po chwili wrócić na górę ekranu. Ale najgorsze jest teraz formatowanie strony. Do tej pory trzymając telefon pionowo byłem w stanie ustawić sobie tak stronę, aby za lewą krawędzią ekranu "schować" kolumnę z nickiem i avatarem - wtedy ładnie tekst wypowiedzi znajdował mi się na całej szerokości ekranu i wygodnie się czytało całe zdania. Teraz nie mogę schować kolumny z avatarami za ekranem i w związku z tym tekst wypowiedzi musi się zmieścić obok kolumny z avatarem. Powoduje to, że w jednej linii tekstu znajduje się maksymalnie jeden wyraz i długie zdania są podzielone na wiele linijek. Aby je przeczytać, trzeba ciągle przewijać ekran. Zmniejszenie wielkości tekstu do 100% nie pomaga, a wyłączenie zawijania wierszy powoduje, że kolumna z wypowiedzią wyjeżdza za ekran i znowu trza przewijać ekran, żeby poczytać. Jedyne wyjście to trzymać telefon w orientacji poziomej, ale wtedy nawigacja jedną ręką jest niemożliwa.
[#13] Re: Ilość postów na stronie

@jaa2, post #3

Przecież wszystko na PPA nawet na słabym EDGE wczytuje się migiem.
[#14] Re: Ilość postów na stronie

@MDW, post #13

GPRS (maksymalnie do około 56 kbit/s) jest wolniejszy od EDGE (chwilami realnie osiąga prędkość dawnej Neostrady 128) - za elektroda.pl. Kiedyś na GPRS grałem w OGame i otwarcie dwóch kart w przeglądarce na raz, zabijało internet. Szybkość wczytywania danych i ping, to była porażka.

Nie dziwię się zatem, że konieczność przeglądania kilku stron, aby trafić na właściwy post, może doprowadzać do białej gorączki.

Ostatnia aktualizacja: 09.05.2014 08:22:55 przez ITU
[#15] Re: Ilość postów na stronie

@gegu, post #12

Dokładnie, też tak mam że kolumna z tekstem mieści tylko jeden wyraz - zdaje się że stało się to w okolicach 1 maja. Jakoś dwa dni później zostało to naprawione np. na głównej i w giełdzie, ale w forum i w tematach zostało.

Nie da się tego naprawić?
[#16] Re: Ilość postów na stronie

@gegu, post #12

Powinno być już lepiej.
[#17] Re: Ilość postów na stronie

@grxmrx, post #16

I jest lepiej - dzięki! OK
[#18] Re: Ilość postów na stronie

@grxmrx, post #16

Super, dzięki wielkie, aż się zdziwiłem (pozytywnie), jak ppa wygląda. Najpierw myślałem, że coś wzrok mi się poprawił po grilowanym whisky i kiełbasce, ale po chwili sobie przypomniałem o tym temacie
Dziękuję, teraz się fajnie przegląda ppa na telefonie, siedząc w oazie ciszy i spokoju OK

Ps. Przez chwilę myślałem, że znalazłem lekarstwo poprawiające wzrok, którego efektem ubocznym są trzesące się ręce.

Ps2. Trza przestać pisać po alkoholu
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem