[#12]
Re: Ilość postów na stronie
@jaa2,
post #11
To ja się podepnę, ze względu na nowy silnik.
Z forum korzystam w 99% przypadków z Opery Classic na androidzie, z ustawieniem user agent jako desktop, włączonym zawijaniem wierszy i powiększeniem tekstu na 200%. Do tej pory wszystko działało fajnie, a teraz ten porąbany pasek z linkami do forum, grafiti, itd., cały czas mnie ściga - gdy przewinę stronę, to on wyskakuje mi w 1/4 ekranu, by po chwili wrócić na górę ekranu. Ale najgorsze jest teraz formatowanie strony. Do tej pory trzymając telefon pionowo byłem w stanie ustawić sobie tak stronę, aby za lewą krawędzią ekranu "schować" kolumnę z nickiem i avatarem - wtedy ładnie tekst wypowiedzi znajdował mi się na całej szerokości ekranu i wygodnie się czytało całe zdania. Teraz nie mogę schować kolumny z avatarami za ekranem i w związku z tym tekst wypowiedzi musi się zmieścić obok kolumny z avatarem. Powoduje to, że w jednej linii tekstu znajduje się maksymalnie jeden wyraz i długie zdania są podzielone na wiele linijek. Aby je przeczytać, trzeba ciągle przewijać ekran. Zmniejszenie wielkości tekstu do 100% nie pomaga, a wyłączenie zawijania wierszy powoduje, że kolumna z wypowiedzią wyjeżdza za ekran i znowu trza przewijać ekran, żeby poczytać. Jedyne wyjście to trzymać telefon w orientacji poziomej, ale wtedy nawigacja jedną ręką jest niemożliwa.