[#1] t-mOBILE podnosi abonament
Tak jak w temacie. Sieć podnosi abonament o 5zł. Dopiero co przedłużyłem umowę na kolejny rok bez telefonu i teraz dowalić chcą podwyżkę. Tutaj jest artykuł.
Czy ktoś może wie czy w takim przypadku można zerwać umowę i np. przenieś numer telefonu do konkurencji bez płacenia kary? Gdzie znaleźć na 100% pewną informację? UKE?
t-mobile w piśmie informuje, że obniżą mi karę o 120zł(mam 1900zł kary wg. zawartej umowy, gdy będzie z mojej winy zerwanie)...

Ostatnia aktualizacja: 31.07.2014 23:59:19 przez Tomski
[wyróżniony] [#2] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@Tomski, post #1

Czytamy ze zrozumieniem:

"W przypadku wypowiedzenia Umowy z powodu braku akceptacji zmian Operatorowi nie przysługuje roszczenie o zapłatę kary umownej."
[#3] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@Tomski, post #1

W Erze mam 10 lat i te 5zł nie zmobilizują mnie do tego, aby przejść do plusa czy jakiegoś tam śmiesznego playa szeroki uśmiech Aż taki zły jesteś? pomysł Wiadomo, że lepiej mniej płacić, niż więcej i to jeszcze podwyżka w trakcie trwania umowy pomysł A kalkuluje ci się żeby zrezygnować? pomysł
[#4] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@Tomski, post #1

parallax jak widać jest przyzwyczajony ze go dymaja bez nawilżania na każdym kroku, idealny wyborca Patologi Obywatelskiej. Niestety jak sobie dajemy pluć w mordę to każdy to teraz wykorzystuje bo wie że można.
[#5] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@Diabeł, post #2

Umknęło mi to a dokładnie człowiek czyta szybko. Szuka haczyka i mu umyka to co widać gołym okiem:D. Dzięki za oświecenie.
[#6] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@parallax, post #3

Tu nie tyle chodzi o te 5zł co o to aby nie robili ze mnie idioty. Po to podpisuję umowę aby mieć takie warunki jakie podpisałem.
Jak poczytałem na necie to ten operator testuje czy może więcej zedrzeć z ludzi. Gdy wszyscy dadzą się golić to tylko patrzeć jak inni pójdą w ich ślady.
[#7] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@Tomski, post #6

No własnie o to mi chodzi, dasz palec... Oni biorą przykład z naszego rządu :) Widzą, że mogą wszystko a ludzie słowa nie pisną to hulaj dusza piekła nie ma W rzeszy, czy innych cywilizowanych krajach takie coś by nie przeszło, a jakby operator próbował to moment by mu pokazali gdzie jego miejsce.
[#8] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@Diabeł, post #7

Przeszedłem do innej sieci. Abonament mam 50zł. Więcej niż miałem w T-mobile(miałem abonament za 40zł bez telefonu - telefon planowałem dokupić sam w najbliższym czasie - bez internetu, coś koło 400min do wszystkich sieci w tym stacjonarne chyba i chcieli podnieść do 45zł) ale:
+mam nowy telefon LG F70 za 7zł z LTE(u mnie w domu śmiga LTE tego operatora)
+internet w abonamencie 500MB(w 99% używam do Yanosika)
+mam 240min do wszystkich
+darmowe rozmowy na jeden numer stacjonarny
+dostałem 3 miesiące za darmo
+dostanę 200zł z banku za to, że przeszedłem do innej sieci (to tak jakby już 7 miesięcy za darmo z 24 miesięcy co daje (24-7)*50=850zł; co po przeliczeniu na 1 miesiąc z tych 24 miesięcy daje 35,41zł :D ).

Minusy
- musiałem ze dwa razy przejechać się do salonu
- przedzwonić też w sumie kilka razy do starego i nowego operatora
- "stracić czas" na załatwienie tego wszystkiego

Pytanie retoryczne warto dawać się rżnąć, tak jak to pisał jeden z kolegów, za te naście lat przyzwyczajenia do operatora i te 5zł więcej? Mnie wyszło, że nie. Napiszę więcej. Gdy tylko będzie dobra okazja, wcześniej lub później, to zmienię i tego operatora na innego. Operatorzy nie dbają o starego klienta - liczą na jego lenistwo. Zabiegają o nowych klientów co by im się słupki w arkuszu kalkulacyjnym odpowiednio układały i kasa szła do kieszeni "menegerów".
Wystarczy... poniosło mnie :D.
[#9] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@Tomski, post #8

Właśnie ja należę do takich leniuchów. Twoja historia zaś daje mi do myślenia. Człowiek haruje jak dziki wół żeby było trochę grosza, to ci zaraz powyciągają każdy po parę złotych z każdej strony. Trzeba powiedzieć stanowcze NIE Jutro składam rezygnację z NC+
Jestem z nimi prawie od samego początku, kończy mi się umowa, a oferta dla mnie jest gorsza niż dla nowych klientów Trzeba walczyć o swoje OK
[#10] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@Esio, post #9

Znam przypadek, nie wiem czy w tej samej sieci, znajomemu podnosili abonament non stop. W końcu się wkurzył dał wymówienie usługi i od razu dostał za darmo nowy modem/dekoder czy jak to tam się zwie. A przy tym podnieśli prędkość przesyłu danych, dołożyli kanałów do TV oraz obniżyli abonament do takiego poziomu jak dla nowych.
Żerują na naszym lenistwie.
Hehehe a na marginesie lenistwa to uważam, że jest największym motorem postępu cywilizacji.

Trzeba pamiętać o umowach okresowych, co by nie wyjść jak Zabłocki na mydle, i wypowiadać w końcu ich obowiązywania.

Jeszcze dorzucę jedno swoje doświadczenie. Ubezpieczanie domu. Warto zmieniać co roku ubezpieczyciela. Przy pozostawaniu przy starym nie dostaje się zniżki jako nowy klient a jest to czasami rzędu 20% zniżki. Nowy klient to panisko;) ma prawo do marudzenia, przebierania i wybierania. Trzeba z tego korzystać.
[#11] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@Tomski, post #10

ekchm pomysł
[#12] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@Tomski, post #1

a nie zastanawiales sie nad Play i formula rodzina za 94 zl, pol roku za free, po pol roku wypada chyba po 25 zl na miesiac i ew. niezly smartfon za drugie 25 zl ?. Do wszystkich sieci za free, tylko stacjonarne placisz. Moj pracownik mowi mi, ze to ponoc najtansze, bo ma tak z zona i corkami.

---
No coz, ja nie mam zadnej umowy i nigdy nie mialem, nawet nie mam od lat konta w banku - korzystam z platniczej karty firmowej lub zona daje kieszonkowe :). Smartfona co prawda mam z dual sim (za 350 zl - prezent od syna), w nim aero do internetu i czasami kupie karte startera za 5 lub 10 zl jak musze pilnie zadryndac, po wyczerpaniu wyrzucam karte do kosza i tak w kolko :). Jestem szczesliwcem ktory nigdy nie musial miec jako takiego osobistego telefonu komorkowego, w biurku lezy firmowy, lezy tam caly czas i nigdzie go nie nosze, bo tez po co :). Pierwszy osobisty telefon komorkowy wpadl mi w lapy dopiero w 2006 roku i byla to Nokia 3310 ktorej uzywalem jeszcze do niedawna jako firmowego, ale teraz sa MMSy potrzebne, wiec lezy inna Nokia, jakas E. Czlowiek maniana :). Zobacz ile problemow mi odeszlo . Zadnych umow, zadnych zgrzytow, kar etc.
[#13] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@sigma2pi, post #12

A potem się obudziłeś zlany potem, wziąłeś kolejną tabletkę i usnąłeś z nadzieją na powrót wizji. Fajna historia OK
[#14] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@Diabeł, post #13

Cieszy mnie Twoja radość, ale zwidy i przeswity to Twoja specjalnosc vide watek z yagomoh ktory na pewno nie jest mna :). Nawiasem mowiac, nie każdy jest niewolnikiem XXIwiecznych protez, szczególnie mózgu

--
PS. chociaż nie do takich jak TY! Diabełku, to w ogóle ciekawe jak przez ostatnie właściwie dwie dekady ludzie masowo popadli w uzależnienie od telefonów - obecnie już smartfonów, internetu, różnych kont, kart itp...

Ostatnia aktualizacja: 13.10.2014 13:33:32 przez sigma2pi
[#15] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@sigma2pi, post #14

Widzę, że urlop zdrowotny nie przyniósł ci żadnych korzyści
[#16] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@parallax, post #11

Ja mam Simplusa, co pół roku doładowuje za 100 (operator dodaje dodatkowo jakoś 15 zł gratis) i to prywatnie mi wystarcza. Wychodzi na to, że co miesiąc płacę niecałe 17 zł. Internet w telefonie mam darmowy z Aero.
[#17] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@Diabeł, post #15

Urlop był zdrowotny i aktywny, ale korzyści nie przyniósł na ppa skoro dalej Diable kręcisz pod każdym moim wpisem swoim ogonem . Diable, znasz Hołdysa, styl macie podobny.

@Andrzej, nie wysilaj się, ja Cię zbanowałem.
[#18] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@sigma2pi, post #17

Zle to odbierasz, po prostu piszesz w każdym temacie o swoich obsesjach i zaburzeniach obsesyjno-kompulsyjnych Majaki przysłaniają ci prawdziwy obraz
[#19] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@Diabeł, post #18

Piszac do yagomoha jak do mnie to miales rzeczywiscie zaburzenia tej czy innej natury, ale nie mi to oceniac, musisz isc z tym do swojego lekarza na oddzial
[#20] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@sigma2pi, post #17

@Andrzej, nie wysilaj się, ja Cię zbanowałem.

Hmmm, tzn. że kolega mówi sam do siebie, a ja go widzę, czy udaje?
[#21] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@sigma2pi, post #17

Dubel.

Ostatnia aktualizacja: 13.10.2014 17:17:20 przez Andrzej Drozd
[#22] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@sigma2pi, post #19

@Andrzej, masz ode mnie bana na wieki, po co się wysilać, zupełnie nie interesuje mnie co masz mi do napisania. Papa. mofce!
[#23] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@sigma2pi, post #22

Oki.OK
[#24] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@sigma2pi, post #19

Wiesz, że za multikonta i głupote bany lecą OK
[#25] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@Diabeł, post #24

Za to drugie powinines dostac dozywotnio, ale moderatorzy sa laskawi dla dzieci specjalnej troski
[#26] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@sigma2pi, post #25

Działają bardzo sprawnie i takich pokaranych przez los jak ty, bardzo sprawnie nagradzają urlopem
[#27] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@Diabeł, post #26

Coś kiepsko to tłumaczysz, ale cóż, nie każdy opanował budowę zdań podrzędnie złożonych. Weź leki i bądź zdrów Diabełku. Do następnej wizyty
[#28] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@sigma2pi, post #12

Play odpada, gdyż nie ma zasięgu tam gdzie mieszkam. Do niedawna był tylko t-mobile ale kiedy postawili nadajnik orange(jakieś 3-5km w linii prostej) to i on teraz jest szybszy od t-mobile. U mnie chodzi zmierzone LTE 11Mbitów na telefonie tak download jak i upload. Stacjonarnego internetu nie mogę mieć, "brak możliwości technicznych". Pozostają mi tylko te dwie sieci do wyboru jak na obecną chwile.
P.S. Kasę 200zł już dostałem:D na konto.
P.P.S. Panowie robiący prywatne wycieczki pod tym wątkiem niech się zastanowią co wypisują. Proszę przypomnieć sobie tekst z Foresta Gumpa o głupku...
[#29] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@sigma2pi, post #27

Nie ma co tłumaczyć, bo i tak nie zrozumiesz

Weź leki

No! W końcu się nauczyłeś Może jeszcze z ciebie coś będzie Tylko nie przesadzaj z lekami
[#30] Re: t-mOBILE podnosi abonament

@Diabeł, post #29

Traktuj moją odpowiedź jako zaszczyt, Diabełku . Dyskutować jednak nie zamierzam, bo też o czym z kimś tak hehe , domyśl się . Moja rada jest taka, byś leczył swoje przerośnięte ego, bo masz duże braki

Ostatnia aktualizacja: 13.10.2014 22:39:11 przez sigma2pi
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem