Forum » PPA
[#1] @xywka
Czy na PPA dało by się wdrożyć taki patent jak jest na FB czy G+? Chodzi o to że gdy zapisze w sposób czyjąś xywke to ta osoba dostanie powiadomienie. Przydatne aby kogoś wywołać do odpowiedzi.
[#2] Re: @xywka

@QkiZ, post #1

Tez kiedys o tym pisalem @grxmrx?
[#3] Re: @xywka

@QkiZ, post #1

Moim zdaniem najpierw potrzebne jest posprzątanie kodu i wyłączenie zbędnych funkcjonalności na stronie by zabierać się za cokolwiek nowego. Ja aktualnie nie mam czasu na wprowadzanie zmian, przynajmniej przez dwa do trzech miesięcy, mogę jedynie monitorować i utrzymywać przez ten czas to co jest i działa.
[#4] Re: @xywka

@grxmrx, post #3

A jeżeli ktoś się zarejestruje jako "OK" ? :P
[#5] Re: @xywka

@Vato, post #4

Właściwie sama ksywka w takim przypadku nie ma znaczenia ok, racja
[#6] Re: @xywka

@grxmrx, post #3

@grxmrx
Refactoring to plan na najbliższe 2 lata a może i na 10, biorąc pod uwagę twoje obecne obłożenie Mógłbym ja w to zerknąć?
[#7] Re: @xywka

@_arti, post #6

Niekoniecznie na tyle czasu. W najbliższym czasie będę zajmował się głównie swoim start-upem. Co do zerknięcia to masz dostęp do repozytorium.
[#8] Re: @xywka

@QkiZ, post #1

Aktualnie wygospodarowałem nieco czasu na projekty amigowe, w tym PPA.pl więc porządkuję kod po czym możliwe, że będę dopisywał nowe funkcjonalności. Do projektu zgłosiła się tylko jedna osoba do pomocy przy kodzie strony, ale dobre i to.
[#9] Re: @xywka

@grxmrx, post #8

A jakie funkcjonalności chciałbyś usunąć jako zbędne, tudzież co dołożyć?
W czym przeszkadza mało używana funkcjonalność? A może ona nie jest znana ogółowi?
Jestem ciekawy bo może za mało znam portal.
[#10] Re: @xywka

@adam_mierzwa, post #9

Część z nich już usunąłem - blok licznika na głównej, bugtracker (brak aktywności, słaba synchronizacja z logowaniem do usługi, potencjalna dziura w systemie), logowanie przez Fb/Google (nie działało prawidłowo bo było oparte o stare api) czy wymiana bramki IRC ze starego CGI:IRC (potencjalna dziura w systemie) na bramkę freenode. Zastanawiam się nad usunięciem listy kompatybilnego sprzętu, RC5 (ktoś tam w ogóle zagląda?) oraz kategorii z Games Top 10.

Inne rozważane zmiany to raczej rzeczy wewnętrzne, bez wpływu na to co widzi i czego używa użytkownik.

Chciałbym usunąć taki nonsens jak "Ostatnie komentarze do artykułów" i ogólnie komentowanie pod newsem do artykułu bo artykuł jest jako osobny... artykuł. Jest to zależność wsteczna. Do wymiany jest też sposób głosowania w Graffiti (na niektórych przeglądarkach czasami głos jest ustawiany na 1 obojętnie jak się wybierze).
Giełda ma strasznie przestarzały interfejs prawie niezmieniony od początku istnienia działu.

Od paru lat chciałbym dokończyć przepisanie Amiga FAQ, wyszukiwarki i kilku innych wewn. elementów. Moim zdaniem nie potrzeba do tego wielkiego nakładu pracy, ale że nikt inny się tym nie zajmuje a ja miałem w ostatnim czasie prywatne sprawy do ogarnięcia (poza zawodowymi - start-up) to wszystko się przeciąga, ale jestem dobrej myśli.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem