@basto,
post #9
Zaraz postaram się przytargać monitor CRT, tylko on jest trochę ciężki i jeśli on jeszcze działa to na nim obraz powinien być "żyleta". Co do LCDvsRGB no to Indi? To mam monitor Fujitsu/Siemens 4:3 i obraz jest przyzwoity, wszystko zależy do czego chcesz używać Indi. Ja sobie kupiłem po to aby korzystać z bliskiej odległości i wydaje mi się że Indi nie zmęczy nam tak oczu jak Telewizor czy to płaski czy kineskopowy.
Czyli jeśli chcesz korzystać z Amigi i siedzieć przed monitorem i coś sobie tam dłubać to Indi do tego się bardzo dobrze nadaje, biorąc pod uwagę: Ceny monitorów LCD ceny starych Monitorów CRT dedykowanych Amidze. Do tego na allegro były przemysłowe Panele które łapały PAL w cenie,+/- 400.
Czyli kupując Indi nie martwisz się o monitor, zyskujesz mobilność i miejsce na biurku.
No i teraz musisz sobie odpowiedzieć na pytanie Czego Sam oczekujesz od Indi. Tak samo nie musisz kupować karty turbo można grać z dyskietek a pliki przesyłać po kablu. Tzn. do czego chcesz używać Amigi i czy jest sens w nią tyle inwestować.
Jest dużo innych możliwości aby zobaczyć obraz z Amigi ja wybrałem Indi.
Pewnie ktoś zaraz napiszę że nowy telewizor z tunerem nie męczy oczu, może ale i tak wybrał bym Indi. Chociaż nie testowałem jeszcze wszystkich opcji, mogę mieć jeszcze jakieś zarzutu, ale cieszę się że moja Amiga ma Indi, na pewno to jakiś krok w przód.