[#1] Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło
Zaczynam wiosenne porządki upchanych szuflad i będę się sukcesywnie chwalił co amigowego się w nich znalazło, a nie były przeszukiwane od lat dokładnie...

Moje pierwsze znalazki:

Wygląda na to , że to megowa karta SRAM. Niestety w mojej A600 koliduje z 9,5 MB a nie che mi się rozkręcać obudowy by przełączyć na 5,5... Czy dobrze pamiętam , że to model 1 MB Ram/ RamDisk?
[#2] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #1

Drugi znalazek pochodzi z mojej A600 przed 9,5Mb i przed wymianą romu... wydaje mi się , że miałem w niej .299 ale nie pamiętam czy po drodze jeszcze nie był wymieniany na .350 bo potem wymieniłem dzięki jednemu z forumowiczów na wersję tuningowaną. Czy więc dobrze pamiętam , że ten rom obsługuje HD?

[#3] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #2

Tak, obsługuje. Jest to ostatni,najnowszy rom serii 2.0x
[#4] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@SuperBuster11, post #3

A no to fajnie... Tak mi się wydawało że ewolucja kicka w mojej A600 odbyła się drogą .299 > .350 > KS3.5

Chyba odnajdowane elementy zacznę wystawiać na allegro jeśli uznam , że się nie przydadzą... Odnalazłem właśnie 2 Caddy od CDTV, a kto wie co na górnej półce w szafie jeszcze znajdą bo mam tam kiepski ogląd nawet z taboreta...
[#5] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #4

a ja własnie poszukuje caddy, jak masz na zbyciu to zapraszam na priv :)
[#6] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@QUAD, post #5

Wyślij mi adres na priv to Ci wyślę ... jedno sobie zostawię... kasy za to nie chcę, bo bez przesady...
[#7] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #6

A ja chętnie bym odkupił ROM 37.350
[#8] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@SuperBuster11, post #7

Tak jak wyżej.... daj adres... prześlę... bezgotówkowo.... UWAGA POZOSTALI.... PCMCIA nie oddam boi może sobie zostawię a może wystawię na allegro... :) jeszcze zobaczę
[#9] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #8

u i jakiś joystick znalazłem bez przyssawek niestety... będzie okazja pograć i potestować...
[#10] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #9

A oto i Caddy's - chyba nawet nieużywane - dziewicze znaczy:

[#11] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #10

No i fonty, tekstury i obiekty do programów 3D:

[#12] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #11

ciekawe co jeszcze uda się wydobyć.... Jutro dalsze wykopaliska...
[#13] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #12

poszukaj dobrze, to może znajdziesz jakiegoś Blizzarda 060 lub Mteca 630 ;)

Ostatnia aktualizacja: 30.07.2015 11:25:09 przez charliefrown
[#14] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #2

Rom znalazł nowego właściciela? Okazało się że moja A600 ma .299 nakupowałem gratów pod CF zanim sprawdziłem wersję romu.
[#15] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@codi, post #14

No już został przyobiecany jednemu forumowiczowi. Ale jest pewna nadzieja, bo w studiu osiedlowej tv stoi A600 jeszcze mi niezwrócona ma na pokładzie rom pracujący z HD. Kiedy ją odzyskam nie wiem.
[#16] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@charliefrown, post #13

A co do powyższego, to nie znajdę takich turboczy... mam tylko Apollo 1240 w kopniętej statycznie A1200... i nie mam jej jak na razie sprawdzić. Może i dobrze bo mam czas do zastanowienia się czy zbudować stałe stanowisko z A1200 040 czy zostać przy aktualnie stojącej dzielnej A600 i przyozdobić ja w przyszłości Vampirkiem, Invi 1MB chip i do tego magicznym scundublerem udającym tryby VGA karty graficznej i przy takim zostać. Mnie jednak najbardziej będzie brakowac AGI... Jeszcze się pozastanawiam bo perspektywa updatu apolla do 060 powiedzmy 70 Mhz dałaby całkiem fajny sprzęcik.
[#17] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #16

Jedno caddy chętnie odkupię.
[#18] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@amigachelm, post #17

Już obiecane jednemu forumowiczowi , drugie zostawiam bo mam w studio CDTV i chcę zachować na okazję gdy Ami będzie zastąpiona PC
[#19] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #18

Dalsze poszukiwania ujawniają ... systemy:

Oryginalne softy. Photon paint , który był dodany do pierwszej wersji digitizera szkockiej bodaj firmy Rombo - Vidi Chrome i Vidi RGB... ściągnięte onegdaj przez red.nacza. "Kebaba"... Digitizera już nie mam , ale soft się uchował. Do tego oryginalny DPaint4 z IPS i Deluxe Video pracujący do dziś w studio lokalnej piwnicznej TV. Jak odnajdą się instrukcje pokażę Wam jak się wtedy wydawało wersję drukowaną PL :):

Scala... niestety wersja PC - ale się przydała i oryginalne lokale WFMH nabyte bodaj u naczelnego Kebaba... ale już nie pamiętam...

[#20] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #19

Biorę wszystko :)
[#21] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #19

Jak gdzieś znajdziesz pióro świetlne i nie będziesz go potrzebował to krzycz, odbiorę osobiście ;)
[#22] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@teh_KaiN, post #21

Miałem kiedyś chwilę (bo kupiłem chrześniakowi do Atari które mu dałem jak dostałem Amigę) Atarowe piórko na port myszy. Pewnie przy odpowiednim sofcie z racji takiego samego portu mogłoby działać i na Ami z monitorem CRT:

dokładnie toto:

[#23] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #19

Ją mam DP iv wydane przez IPS w pudełku i z instrukcja pl :) prawdopodobnie niedługo wyląduje na allegro. Więc jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę puścić bez aukcji :)
[#24] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@WojT_GL, post #23

Tia, mój DP4 był też w pudełku, mam do niego tę ładnie wydaną instrukcję IPS i tylna część kartonu - przednia się nie uchowała... Dobrze to było wydane jak na ówczesne czasy , ale i kosztowało niemal 700 tys. ówczesnych złotych... Pamiętam jak w technikum kolega mi nagadał co ja robę kupując oryginały DP4 i DV3... Ale ta chęć posiadania oryginalnego softu , a nie kopii za 20 zł na dyskietce... Pozatym oba mi służą od czasu do czasu komercyjnie do dziś...

Dla chętnych znalazłem na aminecie jedną z moich prac "narysowanych" za pomocą obu tych programów nieco w stylu Erica S. (oczywiście nie tej jakości ;) : link

Ostatnia aktualizacja: 31.07.2015 00:44:02 przez xtro

Ostatnia aktualizacja: 31.07.2015 00:44:23 przez xtro
[#25] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #19

Szkoda... spóźniłem się na Deluxa i Workbencha. Może kiedyś ktoś będzie miał jeszcze do oddania :D
No nic trudno :) OK
[#26] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@Koyot1222, post #25

Nie nie no ja ich po prostu nie chcę oddać... oddaję tylko rom i caddy x1 , może coś znajdę jeszcze co uznam , że mogę komuś sprezentować, bo porządki na razie się spowolniły (leń)... a jeszcze walczę przy okazji z sobą czy wystawić apollo na allegro bo zdobyłbym środki na vampira i tuningowanie A600 która bardzo mi na moim biurku pasuje... A1200 jest za duża i nie mogę wsadzać z boku dyskietek choć mam zewnętrzną stację golden image w sumie...
[#27] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #26

Acha... ok.
[#28] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #10

Jeśli nadal aktualne to chętnie odkupie 1x caddy.
[#29] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@xtro, post #22

Wystaw na Allegro, fani kupią i powinni dobrze zapłacić.
[#30] Re: Mój temat: PORZĄDKI - co się po szufladach znalazło

@Ender, post #29

A tu mój skarbek w oczekiwaniu na Vampirka 2

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem