Forum » PPA
[#31] Re: 15 urodziny PPA!

@baderman, post #1

A nie jest to przypadkiem mniej niz 15 lat?
najstarsze wpisy na forum pochodza z 2002r OK

Ostatnia aktualizacja: 19.08.2015 11:19:20 przez selur
[#32] Re: 15 urodziny PPA!

@baderman, post #1

Dzięki Panowie, że wam się chce, oby co najmniej kolejne 15 lat chociaż :) Wasze zdrowie i gratulacje !szeroki uśmiech
[#33] Re: 15 urodziny PPA!

@selur, post #31

Osobiście w 2000r. "czytałem" PPA wiec chyba mają racje Selurku.
[#34] Re: 15 urodziny PPA!

@baderman, post #1

btw może ktoś z okazji tej okrągłej rocznicy zrobi w końcu możliwość pobrania archiwum całego gadacza? Mi by się w tej chwili bardzo przydało, a myślę, że to nie jest jakaś supertajna baza informacji. siedzi, pije i chrupki
[#35] Re: 15 urodziny PPA!

@baderman, post #1

dlugeigo zycia PPA!
[#36] Re: 15 urodziny PPA!

@baderman, post #1

torcik
[#37] Re: 15 urodziny PPA!

@Kilos, post #36

Życzę wszystkiego najlepszego z okazji tego szczególnego dnia :D

P.S. Fajna zbieżność w datach. W dniu urodzin forum, moje konto na portalu PPA.pl zostało zaakceptowane :)
[#38] Re: 15 urodziny PPA!

@baderman, post #1

100 Lat :) Tańczący banan torcik
[#39] Re: 15 urodziny PPA!

@QUAD, post #38

Jestem tu od 2 lat(zarejestrowany chyba w lipcu..). Nie wchodze tu codziennie, ale jednak PPA jest dla mnie miejscem szczególnym. Zawsze(prawie)użytkownicy forum mi pomogą w problemie, często(prawie zawsze)mogę kupić sprawdzony sprzęt amigowy, który podziała jeszcze długo, a także mogę go sprzedać i mieć pewność, że nie pójdzie on do lamusa po paru dniach, lub(co jak dla mnie jest gorszym końcem amig) do muzeum(gdzie już nikt nie nacieszy się wielką biblioteką gier i innymi dobrami amigowymi). PPA dla mnie to również #ppa na IRC freenode, gdzie(wg. mnie) zawsze(prawie) jest dobra, "rodzinna"(chyba to dobre słowo) atmosfera.

Dzięki, redakcjo, użytkownikom, webmasterowi i wszystkim innym, którzy przyczynili się do tego, że PPA wygląda tak, a nie inaczej

100 lat!szeroki uśmiechOKOKOKok, racja
[#40] 17 urodziny PPA!

@baderman, post #1

Najlepszego, tak trzymać OK
i dotrwania do okrągłej 32 rocznicy

BTW, czy ktoś z aktywnych jest od początku?
.
[#41] Re: 17 urodziny PPA!

@rePeter, post #40

Do życzeń i ja się przyłączam.
Z mojego poprzedniego konta na ppa pozostał screen blatu w graffiti.
Jak bym odzyskał to konto to było by już pare latek.
[#42] Re: 17 urodziny PPA!

@rePeter, post #40

Ja jestem 13 lat nonstopem, z chwilową przerwą. PPA to zuo i zabijacz czasu. Najlepszego:).
[#43] Re: 17 urodziny PPA!

@fazior, post #42

Hm, domena ppa.pl jest zarejestrowana od 2004 roku
to co było od 2000r?
.
[#44] Re: 17 urodziny PPA!

@fazior, post #42

To ja mam zaledwie 3-letni staż na ppa.pl, ale amigowcem w sercu czuję się od dłuższego czasu .
[#45] Re: 17 urodziny PPA!

@rePeter, post #43

[#46] Re: 17 urodziny PPA!

@rePeter, post #43

Jestem z Wami chyba od 15 lat, wydaje mi się że w tym samym czasie zakładałem konto na allegro jak i PPA. Do tego wciąż na jednym koncie. Da się jakoś sprawdzić kiedy się zarejestrowałem?
[#47] Re: 17 urodziny PPA!

@rePeter, post #43

Ja jestem prawie od poczatku. Szkoda, ze w profilu Ci co sa tutaj dlugo nie maja widocznej daty rejestracji, pewnie wtedy jeszcze nie bylo to zapisywane w zadnej bazie danych.

Przed www.ppa.pl, byla jeszcze przez dluzszy czas domena www.ppa.ltd.pl (czy jakos tak).

Dodane: hmm, chociaz sam juz nie wiem, w "przegladaj wypowiedzi" niby napisalem pierwszy post 11 lat temu.

Ostatnia aktualizacja: 18.08.2017 15:49:36 przez sordan
[#48] Re: 17 urodziny PPA!

@sordan, post #47

Też jestem na portalu od 2002 roku, przynajmniej w tamtym roku pisałem pierwszy post.
Moja ulubiona strona w tematyce AMIGA.

Mam nadzieję na kolejne 15 lat - tak na spokojnie :)
Trzymajcie się ciepło!
[#49] Re: 15 urodziny PPA!

@baderman, post #1

Sto lat!
[#50] Re: 15 urodziny PPA!

@baderman, post #1

Hmm. Nie wiem co piłeś, ale podziel sie :)

https://web.archive.org/web/20010714213950fw_/http://www.kki.net.pl:80/~amiganet/indexo.htm

Ostatnia aktualizacja: 18.08.2017 21:55:13 przez Valwit
[#51] Re: 15 urodziny PPA!

@Sosabowski, post #49

Kolejne 100 LAT
[#52] Re: 15 urodziny PPA!

@Valwit, post #50

Możesz sobie mówić co chcesz, ale stała się serwisem informacyjnym z prawdziwego zdarzenia. ;) Tak czy inaczej skrin czadowy. No i daty nie teges, więc teraz może rozpocząć się kolejny wątek na 50 stron o dyskusji nad tym, od kiedy to już było ppa a do kiedy jeszcze nie.
[#53] Re: 15 urodziny PPA!

@teh_KaiN, post #52

Ładnie napisane, ale ja bym życzył by portal zamiast trwać w takiej formie do 100 lub więcej lat był aktywniej rozwijany przez jego użytkowników. Napływ artykułów jest aktualnie zerowy. Niewielka aktywność w newsach. Wszelkie moje próby rekrutacji czy zainteresowania kogokolwiek współtworzeniem, tak treści jak i kodu spełzły na niczym. Niby ludzie się zgłosili, ale niewiele poza tym - kontakt wygasł. Słomiany zapał... Całe szczęście, że chociaż osoby, które zgłosiły się do korekty artykułów chętnie sprawdziły teksty, ale nowych tekstów brak więc są "bezrobotne".

Moim zdaniem to nie może być tak, że sobie co roku czy od święta życzymy, czy ktoś poklepie po plecach czy uściśnie rękę i powie "dobra robota" lub ktoś "obhejtuje" a nikt nie podejmie akcji. W efekcie np. w tym zakresie, którym ja się zajmuje to przyjmuję zgłoszenia ciekawych pomysłów a nie mam już ochoty na ich samodzielną realizację a w życiu są też inne priorytety. Ja bym chętnie oddał w dobre ręce całą wiedzę, kod czy kompetencje. Chciałbym jednak by to nastąpiło tak, że są te osoby, które dalej będą rozwijać portal i razem będziemy przez jakiś czas współpracować nad treścią czy pożądanymi "ficzerami" lub naprawą pewnych błędów.

Owszem, na pewno są ludzie, którzy mogą przez całe życie prowadzić taką czy inną stronę z większym lub mniejszym zaangażowaniem, ale nie każdego życie wygląda tak samo by dopasować do szablonu.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem