@teh_KaiN,
post #52
Ładnie napisane, ale ja bym życzył by portal zamiast trwać w takiej formie do 100 lub więcej lat był aktywniej rozwijany przez jego użytkowników. Napływ artykułów jest aktualnie zerowy. Niewielka aktywność w newsach. Wszelkie moje próby rekrutacji czy zainteresowania kogokolwiek współtworzeniem, tak treści jak i kodu spełzły na niczym. Niby ludzie się zgłosili, ale niewiele poza tym - kontakt wygasł. Słomiany zapał... Całe szczęście, że chociaż osoby, które zgłosiły się do korekty artykułów chętnie sprawdziły teksty, ale nowych tekstów brak więc są "bezrobotne".
Moim zdaniem to nie może być tak, że sobie co roku czy od święta życzymy, czy ktoś poklepie po plecach czy uściśnie rękę i powie "dobra robota" lub ktoś "obhejtuje" a nikt nie podejmie akcji. W efekcie np. w tym zakresie, którym ja się zajmuje to przyjmuję zgłoszenia ciekawych pomysłów a nie mam już ochoty na ich samodzielną realizację a w życiu są też inne priorytety. Ja bym chętnie oddał w dobre ręce całą wiedzę, kod czy kompetencje. Chciałbym jednak by to nastąpiło tak, że są te osoby, które dalej będą rozwijać portal i razem będziemy przez jakiś czas współpracować nad treścią czy pożądanymi "ficzerami" lub naprawą pewnych błędów.
Owszem, na pewno są ludzie, którzy mogą przez całe życie prowadzić taką czy inną stronę z większym lub mniejszym zaangażowaniem, ale nie każdego życie wygląda tak samo by dopasować do szablonu.