@g0trek, post #1
@Solo Kazuki, post #2
@g0trek, post #8
@g0trek, post #8
@Solo Kazuki, post #11
@Andrzej Drozd, post #10
Ogólnie wygląda to tak. Gdy na A1200 odpalisz WB w 64 kolorach, w rozdziałce 640x512 i z wypasioną tapetą, to zostaje około 1,5-1.6 MB Chipu. Można to jeszcze trochę podkręcić w opcjach FBlita. Bez tapety i w 4 kolorach Chip wraca do około 1.9 MB
Na OCS/ECS nie osiągniesz takiego blatu, ale zrób test w najwyższej możliwej rozdziałce i najwyższej ilości kolorów z FBlitem i bez FBlita.
Druga sprawa, z FBlitem powinien się odpalić IBrowse (MUI), a bez FBlita na pewno zabraknie pamięci graficznej.
@g0trek, post #13
Mój WB działa w rozdzielczości 724x566 w 16 kolorach.
Tapety nie mam żadnej. Po uruchomieniu pamięci chip mam 1827kB. Po otwarciu jednego okna z 20 ikonami pamięć spada do 1784kB. Otwarcie kolejnego okna z kilkunastoma ikonami to spadek do 1754kB. Uruchomienie iBrowse (po zamknięciu wspomnianych okienek) to spadek do 1758kB. No i najważniejsze - te liczby nie zmieniają się niezależnie od tego czy FBlit jest uruchomiony czy nie.
FBlit zainstalowany został zgodnie z instrukcją - odpowiednie pliki skopiowane tam gdzie trzeba, wpis w Startup-Sequence wstawiony tam gdzie trzeba. GUI do konfiguracji uruchomione i plik konfiguracyjny zapisany. Może jednak AGA jest wymagana do działania.
@Andrzej Drozd, post #15
@g0trek, post #16
Z całej Twojej wypowiedzi zrozumiałem tylko fragment o instrukcji do FBlita.
Faktycznie jej nie czytałem
Nie wiem natomiast o co Ci chodzi z rozdzielczością i pamięcią chip. Nie wiesz, że można zmodyfikować A500 tak, aby miała 2MB chip ? I co jest nie tak z tą rozdzielczością ?
@Andrzej Drozd, post #12