@BULI,
post #12
BULI Twoje zadanie to grzać silniki i odebrać Jana z lotniska (nie wiadomo, czy będzie w piątek, czy w sobotę, porozmawiam z nim niebawem).
A piszę nie jako przyjezdny tylko dla przyjezdnych, więc poprawnie, nie czepiaj się
Nie napisałem też, że dojazdy OK autobusowe (więc i drogowe) są z Radomia (ok. 3h). Do Lublina niestety nie ma już polskichbusów (od niedawna), bo tamtejsi przewoźnicy nie tolerowali konkurencji. Pociągi na trasie Rzeszów - Kraków: nie polecam, jechałem 2 tygodnie temu 3.5 h (1 h dłużej niż busy i o wiele drożej).
Co jeszcze... Z takich drobnych rzeczy jak ktoś przyjedzie i chce zjeść np. kiełbaskę lub karkówkę, po drugiej stronie Wisłoka (5 min) jest taki namiot - Marina. Tam jest grill i lane piwo.
Co do autobusów jeszcze, z tzw. "centrum" (do 500 m od dworca PKP/PKS/podmiejskiego) dojeżdżają następujące autobusy: 0A/0B (bo jeszcze jest A i B), 8, 11, 18, 34, 36. Więc są co 5 minut praktycznie. Jedzie się (w sobotę) do 10 min, niestety w Rzeszowie płaci się bilet za bagaż ponadwymiarowy. Taxi kosztuje (w sobotę) w granicach 20 PLN.
Najprawdopodobniej w pokojach gościnnych są ręczniki (więc nie trzeba brać) - jutro się wybiorę i podpytam o warunki. Jeśli się nie pomyliłem, cena wynosi dokładnie 35 PLN/os/noc. Jak by nas było więcej (np. 15 osób a już jest na ten moment prawie 10), może udałoby się wynegocjować jeszcze zniżkę. Oczywiście są inne noclegi też ale te, co polecamy są tanie, czyste i w tym samym budynku (@Mariodj to są zdjęcia z DS Laura, a nie DS Filon

)