[#15]
Re: Lista aktywnych userów na głównej
@DiskDoctor,
post #13
Wszystko fajnie, dodawanie nowych opcji itd. ale fajnie tylko w pomysłach a pytanie kto ma to robić? Ja sam mam ograniczony czas a przez lata przeznaczałem urlopy, weekendy na różne "ficzery", które nie zawsze pomysłodawcy używali. Dzisiaj dodane wyświetlane IP czy hostów, jutro parę osób będzie chciało to wyłączyć, znowu będę siedział nad dodawaniem takiej opcji. Następnie przyjdzie kolejny pomysł i kolejne osoby z "popieram".
Jest też tak, że dodawanie nowych rzeczy do forum czy strony to niekoniecznie jest dobra sprawa. Nie ma co robić choinki, dodawać przeszkadzajek i opcji wyłączających te przeszkadzajki. Kiedyś tak robiłem bo "ludzie chcieli". Pytanie czy zawsze to co ludzie chcą jest sensowne i czy będą używać. Doświadczenie pokazuje, że dodawanie takich bajerów to marnowanie czasu. Moja wizja jest taka by pozostawić forum prostym i szybkim narzędziem bez zbędnych informacji, na które utrzymanie, wdrożenie, napisanie nie ma czasu.
Mógłbym wymienić listę dodatków jakie napisałem a mało kto używał. Sam kiedyś nawet takie niezbyt pożyteczne dodawałem.
Ulepszona wyszukiwarka, wiki (ulepszenie Amiga FAQ), lepsze zarządzanie obrazkami/plikami, przeniesienie strony na nowy serwer - to są zadania, które są, moim zdaniem ważne i którymi się zajmuję kiedy tylko mam wolny czas. Nie mam żadnej osoby do pomocy w temacie by robić jeszcze dodatkowe rzeczy chociaż wielokrotnie pytałem, szukałem.
Bardziej oczekiwałbym żeby nie o dekorowaniu a o uzupełnianiu strony o nowe treści, w temacie dzielenia się wiedzą o Amidze, były jakieś konkretne propozycje ulepszeń a nie jak dodać kolejne pole do wyświetlania by później szukać treści posta w gąszczu innych informacji o samym użytkowniku.