Forum » PPA
[#1] Dziwne przekierowania z forum
Łaże sobie po forum aż tu nagle zostaję przekierowany na jakieś g...o.

WTF?
[#2] Re: Dziwne przekierowania z forum

@QkiZ, post #1

To na pewno nie wina forum tylko jakies mailware w telefonie. Instalujac jakąś apke pewnie sie dostało.
[#3] Re: Dziwne przekierowania z forum

@Architect1200, post #2

Malware w przeglądarce?
[#4] Re: Dziwne przekierowania z forum

@QkiZ, post #3

A jaki problem żeby działało w tle i czekało na odpowidni moment kiedy zostanie uruchomiona przegladarka.
[#5] Re: Dziwne przekierowania z forum

@Architect1200, post #4

To długo czekało. Przeglądam neta od dobrej godziny na Chrome i wcześniej nic takiego nie miałem. Z resztą na Androidzie aplikacje nie mogą zerkać sobie na wzajem w pamięć. Pojawiło mi się to po kliknięciu linku Forum na PPA.
[#6] Re: Dziwne przekierowania z forum

@QkiZ, post #5

To może jednak forum zawiodło, ale znów ja cały dzień przeglądam forum też z telefonu i u mnie nic sie nie pojawiło.
[#7] Re: Dziwne przekierowania z forum

@QkiZ, post #1

właziło się na RedTube to teraz się ma
[#8] Re: Dziwne przekierowania z forum

@Kilos, post #7

AmiTube ;)
[#9] Re: Dziwne przekierowania z forum

@QkiZ, post #5

Malware w telefonie. Zwykły przypadek, że pojawiło się wtedy, gdy kliknąłeś w odnośnik na PPA.
[#10] Re: Dziwne przekierowania z forum

@mailman, post #9

Ok. Zweryfikuje telefon. Instalowałem ostatnio kilka nowych programów. Napisałem, bo może ktoś się może z czymś takim zetknął.
[#11] Re: Dziwne przekierowania z forum

@QkiZ, post #1

Mam to samo, a antywirus nic nie wykrywa
[#12] Re: Dziwne przekierowania z forum

@QkiZ, post #10

Ja stawiam na jakąś sprytniejszą reklamę.
[wyróżniony] [#13] Re: Dziwne przekierowania z forum

@QkiZ, post #1

to dlatego, że "jesteś z Execa"!!

szeroki uśmiech
[#14] Re: Dziwne przekierowania z forum

@SuperBuster, post #11

Tez mi sie pojawilo
[#15] Re: Dziwne przekierowania z forum

@pabloz, post #14

bo trzeba używać telefonów na literkę i ;)
[#16] Re: Dziwne przekierowania z forum

@QkiZ, post #10

Tez mi przed chwila to wyskoczylo, a na telefonie nie instalowalem juz nic od bardzo dawna...
[#17] Re: Dziwne przekierowania z forum

@nostrum666, post #16

Mi się też dzisiaj pojawiło. Android 5.1.1 ze wszystkimi update'ami, appki tylko ze sklepu google. Też wyskoczyło na ppa. Nigdy wcześniej tego nie zauważyłem. Za dużo tych przypadków.
[#18] Re: Dziwne przekierowania z forum

@Jenot, post #17

Windows Phone 8.1 i PPA - to samo. Na żadnej innej stronie tego nie zauważyłem...
[#19] Re: Dziwne przekierowania z forum

@vojo, post #18

Mi dzis wyskoczyla ta reklama po kilknieciu w link ppa.pl zapisany na tel.wczesniej
[#20] Re: Dziwne przekierowania z forum

@QkiZ, post #1

U mnie też wyskoczyło. Zgaduję, że to jest reklama Google Adsense bo tylko taki kod zewnętrzny może wyemitować tutaj reklamę. Zablokowałem w panelu reklamy typu responsive, może to pomoże.
[#21] Re: Dziwne przekierowania z forum

@grxmrx, post #20

To AdSense już zniżyło się do tego poziomu aby użytkownika na inną stronę przekierowywać? Ja odwiedzam PPA dość często z telefonu, nigdy tego nie zauważyłem...

Ostatnia aktualizacja: 20.09.2015 09:53:40 przez strim_
[#22] Re: Dziwne przekierowania z forum

@strim_, post #21

Tutaj coś o podobnych przypadkach piszą.
[#23] Re: Dziwne przekierowania z forum

@strim_, post #21

Powyłączałem też różne, zbliżone do tej reklamy kategorie w panelu reklam i zablokowałem po domenie (co nie oznacza, że za jakiś czas nie pojawi się podobna reklama pod inną domeną - będę obserwował). Ewentualnie możemy wyłączyć ten AdSense skoro Google sobie z takimi reklamami nie może poradzić, będzie problem z głowy.
[#24] Re: Dziwne przekierowania z forum

@grxmrx, post #23

A jednak. Jakiś skrypt doklejał się do reklam.
[#25] Re: Dziwne przekierowania z forum

@QkiZ, post #24

U mnie też coś wyskoczyło. Andek CM11 4.4.4
[#26] Re: Dziwne przekierowania z forum

@sebar27, post #25

Po tym jak napisałem komentarz o zmianach czy przed?
[#27] Re: Dziwne przekierowania z forum

@grxmrx, post #26

U mnie po.
[#28] Re: Dziwne przekierowania z forum

@strim_, post #21

nie adsense, tylko zlosliwa reklama, pare dni temu na gazeta.pl grasowali: http://niebezpiecznik.pl/post/uwaga-na-mobilna-strone-gazeta-pl/

ogolnie adblock i po sprawie.
[#29] Re: Dziwne przekierowania z forum

@grxmrx, post #23

zazwyczaj od zgloszenia kilka godzin mija zanim przestana sie pojawiac. nie ma latwego sposobu zeby sie zabezpieczyc niestety, poza wycieciem reklam, czy to po stronie serwera czy uzytkownaika.
[#30] Re: Dziwne przekierowania z forum

@Valwit, post #28

No tak, ale tę reklamę emituje AdSense jako pośrednik więc wyłączenie AdSense rozwiąże problem z tą i podobnymi reklamami.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem