Czy komuś udało się pogodzić te programy? Nie wiedzieć czemu, wszystko zaczęło mi się wieszać tuż po instalce ShowAmiga96. Wywaliłem FBlita z s-s i po kłopocie. Ale FBlit to i owo przyspiesza, więc wolałbym go nadal mieć w systemie.
A tak w ogóle, jakie łatki (z gatunku przyspieszających) jest sens używać na karcie graficznej (i OS3.9 z BB2)?
Mam: SystemPatch v2.95a, APatch v0.2 Alpha, FBlit v3.79, PowerWindowsNG 1.1 (wersje sprawdzane VersionWB, nie dokumentacją).
Tylko po wyłączeniu PowerWindows czuję ogromną różnicę spadku wydajności (korzystam z SmartRefresh). Reszta zdaje się nic nie robić. ;)
Nie robiłem żadnych skomplikowanych testów porównawczych. Istotne dla mnie jest to, co można dostrzec gołym okiem.
Nie mam już właściwie żadnych GlowIkonek, które to wyświetlały się z 3 razy wolniej niż obecnie ikony PNG. FBlit razem z SystemPatchem trochę je przyspieszał (Glowy), ale teraz jak mam PowerIcons (i 99% ikon PNG), to jest mi to niepotrzebne.
Pamięci Chip już nie ubywa, ...po co ja w ogóle ten post piszę? :D
No nieważne... Proszę o jakiś support i comment.
PS. Zamieszczam przykładowy grab z SA96 jako reklamę. :) Naprawdę świetny program, a być może są osoby, które o nim nic nie wiedzą. (jak np. ja jeszcze tydzień temu)
Następne co zobaczycie po tym jak pasek przeleci to ekran WB z *wszystkimi* wczytanymi programami, ikonkami, itp.. Żaden program tego okna nie zamyka, mimo iż Workbench się otwiera, zmienia się rozdzielczość, etc. Polecam.