Forum » PPA
[#1] PPA nie otwiera się pod IBrowse'm
Jak w temacie - nie ładuje mi się strona PPA pod przeglądarką IBrowse. Czy ktoś może potwierdzić czy to jest ogólny problem czy mi się wysypała przeglądarka? Wydajemi się, że jeszcze niedawno to chodziło, inne strony otwierają się normalnie.
[#2] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@dolek, post #1

Potwierdzam, główna nie otwiera się, ale jak przepiszę jakiś link to działa.
[#3] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@alt_, post #2

Mam tak samo. Myslalem że to problem u mnie, ale widać że nie.
[#4] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@mwb113, post #3

U mnie też niestety przestało działać. Do tej pory nie było problemów.
[#5] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@dolek, post #1

U mnie to samo - reinstalowałem system więc myślałem że coś pokaszanilem XD Panowie admini - zróbcie coś z tym prosze...
[#6] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@dolek, post #1

Jestem zdziwiony, że w 2016 nadal ktoś używa tak starej przeglądarki... Tak czy inaczej - przy każdej aktualizacji szablonów czy dodawaniu nowych elementów na stronie musiałbym tworzyć lub aktualizować osobny szablon w wersji tabelkowej dla IBrowse a i tak mam już dużo zajęć jak na tak mało czasu jaki mogę wygospodarować.
Czy koniecznie potrzebna jest ta wersja IBrowse/AWeb/Voyager/AMosaic? Moim zdaniem najlepiej w kontekście utrzymania strony będzie trzymanie się jednej wersji, bliskiej aktualnym standardom sieciowym.

Tak czy inaczej zerknę na to, ale nie mogę obiecać, że przy każdej aktualizacji będę sprawdzał czy działa coś na IBrowse i podobnych przeglądarkach.
[#7] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@grxmrx, post #6

W mojej skromnej opinii PPA jest jedną z tych 10 stron, które chciałbym żeby działały poprawnie na Amidze klasycznej.
Oprócz zastosowań czysto użytkowych ta strona jest pokazówką dla ludzi których uświadamiam że Amiga "ma internet" :) Aminet nie prezentuje się tak atrakcyjnie jak PPA :)
[#8] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@Davka, post #7

Jest jeszcze Netsurf :)
[#9] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@Davka, post #7

@Davka dobrze napisał jest to jedna z niewielu stron które fajnie działają i które jako pierwsze odpala się na Amidze.
A Netfurff na 060 - szału niema.
Pozdrawiam.
[#10] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@grxmrx, post #8

Netsurf jest dość niestabilny i póki co niestety działa dosyć powoli na procesorach 020/030. IBrowse jest jedyną sensowną przeglądarką dla Amig 68k.
Ciekawi mnie co się stało z IBrowsem 2.5 i/lub 3.0 ? To że IBrowse 2.5 działa i istnieje jest potwierdzone.
Chociażby tutaj.
[#11] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@dolek, post #1

Poprawione.
[#12] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@grxmrx, post #11

Dzięki Grx OK
[#13] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@grxmrx, post #11

Dziękujemy ok, racja
[#14] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@Sir_Lucas, post #10

@ Sir Lucas
IBrowse jest jedyną sensowną przeglądarką dla Amig 68k.
Ciekawi mnie co się stało z IBrowsem 2.5 i/lub 3.0 ? To że IBrowse 2.5 działa i istnieje jest potwierdzone.

Bardzo miło wspominam IBrowse. Ma kilka fajnych ficzerów, których na próżno szukać w Odyssey :-/

Ostatnia aktualizacja: 06.01.2016 12:33:18 przez R-Tea
[#15] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@R-Tea, post #14

Spokojnie, pewnie za "kilka chwil" będziemy mieli ten sam problem z Odyssey co z IBrowse...
[#16] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@radzik, post #15

Bardzo dziwne rozumowanie. Z Odyssey wyparuje obsługa CSS, DOM, HTML5 (w takiej formie w jakiej jest aktualnie)? Na pewno z tym co oferuje OWB znacznie wygodniej jest utrzymywać stronę informacyjną czy forum. Co innego strony działające na zasadach usług, aplikacji lub takich, które mają zachwycać bardziej niż być użyteczne.
[#17] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@R-Tea, post #14

A to na klasyczną Amigę (bez PPC) istnieje Odyssey? Zdaje się że Odyssey jest tylko na Amigę z os 4.1 ?
[#18] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@gilban, post #17

jest jakaś stara wersja OWB wymagająca bodajże OS 3.9 i ixemul.library - link

Ostatnia aktualizacja: 06.01.2016 17:09:04 przez waldiamiga
[#19] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@grxmrx, post #6

Mi też nie działało i tez używam Ibrowse i to intensywnie. Rzeczy amigowe ściągam na Amidze, nie muszę sie bawić w przenoszenie danych. WinUAE tylko do backupowania i przygotowywania kart CF. A netsurf jest wolny i się wiesza.
[#20] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@twardy, post #19

Nikt nie zgłasza błędów Netfurfa to się wiesza.
A na forum jest link

Kod jest publicznie udostępniony na githubie.

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2016 19:23:07 przez Artur Jarosik
[#21] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@Artur Jarosik, post #20

BTW.
Wersja NS Reaction działa coraz lepiej na os3.
link

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2016 19:21:07 przez Artur Jarosik
[#22] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@Artur Jarosik, post #20

Jak znajdę czas to potestuję. Tak czy inaczej jest wolno, może na Vampire bedzie uzywalna w praktyce.
[#23] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@Artur Jarosik, post #21

Również jak znajdę chwilkę to odpalę, mam nadzieję w weekend. Nawet jak miałoby docelowo chodzić wolno na 68060 66MHz to i tak moim zdaniem warto mieć taką przeglądarkę. Dzięki za upór w działaniu i poprawianiu NetSurfaOK
[#24] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@Artur Jarosik, post #21

Nie moge rozpakowac tego archiwum. Plik zassalem na prawdziwej Ami z Ibrowse i lha wywala: `unknown commpresion`. Uzywam jakies starej wersji lha czy archwium jest padniete?

Dodano: WinRAR sobie poradzil z tym archiwum wiec rozpakowalem na PC i przenioslem zywcem rozpakowany katalog na Ami. Instalacja niby przebiegla OK, bez bledow ale przegladarka sie nie otwiera i wywala guru.

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2016 13:03:43 przez sordan
[#25] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@sordan, post #24

Sciągnąłem IBrowsem i rozpakowałem na Amidze bez problemu. Próbowałeś Voodoo-X?
[#26] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@Sir_Lucas, post #25

Nie probowalem. Uzywam lha z c przypisanego do przycisku w Dopusie 4. Cale zycie tak rozpakowywuje lha i jeszcze nie spotkalem sie z takim bledem.

U ciebie tez guru?

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2016 13:11:11 przez sordan
[#27] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowsem

@sordan, post #26

Hmm, no to rzeczywiście dziwne. Ja całe życie używam Voodoo-X i to archiwum też bez problemu łyknęło i rozpakowało.
[#28] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@sordan, post #26

Nie masz jakiegoś problemu sprzętowego, np. z RAMem?
[#29] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@madman15, post #28

Raczej nie. Wszystko inne dziala bezproblemu.
[#30] Re: PPA nie otwiera się pod IBrowse'm

@sordan, post #29

Widzę że Blizzard, zatem problemy z MACHami raczej odpadają :) Spróbuj może najnowszego LHA, jest opcja że archiwum jest spakowane nowszą metodą niż Twoje LHA obsługuje.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem