[#1] Buractwo na eFunzine.com
Witam,
przeglądam sobie eFunzine, wszedłem w dyski.. i te ceny są chyba z kosmosu. Nie wnikam w dyski SCSI lub odmiany SCSI - one mają prawo być drogie. Już nie wnikam w ceny tych większych dysków, chociaż one też są z kosmosu... Normalny, czysty dysk IDE PATA 3,5" 40GB... za 79zł używany, a za 199zł nowy? Jakby tego było mało, to dwa razy większy dysk jest u nich wart... 149zł(są tylko nowe).
Czy twórcy strony eFunzine są jakoś nie obeznani z tematem? Idąc do pierwszego lepszego serwisu laptopów, moge poprosić gościa, żeby za dwie dychy przyniósł mi jakiś dysk i prawdopodobnie zrobi to bez wachania, niektórzy może nawet za free.
Od zawsze nie rozumiem cen sprzętu amigowego, ale to już jest naprawde jakieś buractwo.
PS: Link

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2016 18:01:52 przez redstonecraftpl
[#2] Re: Buractwo na eFunzine.com

@redstonecraftpl, post #1

Zauważ, że tam ceny sprzętu Amigowego od około 8 lat nie zmieniły się. Nie są po prostu aktualizowane.
[#3] Re: Buractwo na eFunzine.com

Oj grabisz sobie, grabisz Na eFunzine naskakiwać... odważnie szeroki uśmiech
[#4] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Hubez, post #2

Ostatnia aktualizacja:
29-01-2016
[#5] Re: Buractwo na eFunzine.com

@selur, post #4

Istotnie, nie był on całkiem długo aktualizowany... eFunzine w ogóle wysyła jeszcze?

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2016 18:07:23 przez redstonecraftpl
[#6] Re: Buractwo na eFunzine.com

Jak już inni pisali - ceny tam są mocno nieaktualne.
eFunzine działa od bardzo dawna tak: dzwonisz i pytasz, czy to co Cię interesuje jest i w jakiej cenie - a jak jest i cena Ci odpowiada, to bierzesz.
Osobiście bardzo sobie chwalę. Co prawda kupowałem jedną rzecz, ale bez problemu, w akceptowalnej cenie, bardzo dobrze zapakowane, szybko, z gwarancją (3 mce na używany sprzęt, dawno po gwarancji producenta!), z fakturą. Czegóż chcieć więcej!
[#7] Re: Buractwo na eFunzine.com

@baderman, post #6

Dokładnie OK
[#8] Re: Buractwo na eFunzine.com

Idąc do pierwszego lepszego serwisu laptopów, moge poprosić gościa, żeby za dwie dychy przyniósł mi jakiś dysk i prawdopodobnie zrobi to bez wachania, niektórzy może nawet za free.

Nasuwa się zatem proste pytanie. Jeżeli Ci taki dysk potrzebny to dlaczego tracisz czas na jojczenie na forum zamiast pójść do pierwszego lepszego serwisu laptopów i poprosić gościa żeby? A drugie pytanie, dlaczego wysokie ceny nazywasz buractwem? Buractwem jest co najwyżej Twoje zachowanie w tej sytuacji.

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2016 18:25:58 przez Krashan
[#9] Re: Buractwo na eFunzine.com

@_arti, post #7

Jak coś jest w sklepie to cena jest aktualna.

sprzedałem mu z 10 kart turbo dlatego że gość płaci od ręki

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2016 18:32:28 przez Dorian3d
[#10] Re: Buractwo na eFunzine.com

Czy twórcy strony eFunzine są jakoś nie obeznani z tematem? Idąc do pierwszego lepszego serwisu laptopów, moge poprosić gościa, żeby za dwie dychy przyniósł mi jakiś dysk i prawdopodobnie zrobi to bez wachania, niektórzy może nawet za free.
Od zawsze nie rozumiem cen sprzętu amigowego, ale to już jest naprawde jakieś buractwo.

Jeżeli masz alternatywę to po co skomlesz? Czy ktoś zmusza Ciebie do kupowanie w Efunzine? Więc po co pier....? To co tworzysz to czyste buractwo!
[#11] Re: Buractwo na eFunzine.com

@tomko, post #10

"To co tworzysz to czyste buractwo! "

porzyganial burak burakowi - typowe dla PPA
[#12] Re: Buractwo na eFunzine.com

@selur, post #11

Typowy selur
[#13] Re: Buractwo na eFunzine.com

@_arti, post #12

od was sie tego nauczylem OK
[wyróżniony] [#14] Re: Buractwo na eFunzine.com

eFUNZINE
Allegro

eFunzyn 6 razy droższy od Allegra Dobreee !
Ja wiem, że cen nie aktualizowali.
Jednak gdy komuś zależy to powinien je przynajmniej usunąć i wpisać "cena na tel."
Jak się ma markę to się powinno dbać a tu ewidentnie widać że sklep leży na dnie.
Jak widzę taki syf to wiem żeby tam już więcej nie zaglądać ok, racja
[#15] Re: Buractwo na eFunzine.com

Jak już ci tu pisano, należy nawiązać kontakt, spytać, podjąć negocjacje.

Pragnę jednak jeszcze zwrócić Twoją uwagę na kilka mocnych stron eFunzine w stosunku do Allegro i innych opcji:

1. Na pewno nie zostaniesz oszukany. Jeśli wystąpią jakieś problemy ze sprzętem, nie zostaniesz na lodzie.
2. Sprzęt będzie sprawdzony pod kątem pracy z Amigą, będziesz też mógł od razu dokupić potrzebne akcesoria, które na pewno będą pasować do Amigi i działać.
3. Będziesz mógł liczyć na poradę kogoś, kto się na Amidze zna.

Uważam, że to jest warte dodatkowych pieniędzy. Ja, w każdym razie, swój czas i nerwy cenię wysoko. Liczne interesy z eFunzine zrobiłem i nigdy się nie naciąłem. :)
[#16] Re: Buractwo na eFunzine.com

Powiem Ci kolego, że bardzo nieelegancko jest tak skakać z "buractwem" na zacny amigowy sklep ...
[#17] Re: Buractwo na eFunzine.com

@mccnex, post #16

"Zacny" amigowy sklep powinien aktualizować swoje ceny i strone.
@krashan Pisałem, że przeglądałem, nie chciałem kupować. Dysków mam całkiem dużo.
[wyróżniony] [#18] Re: Buractwo na eFunzine.com

@mccnex, post #16

Tak samo nieelegancko jest utrzymywać, że dysk 20gb jest warty 140zł
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Jak ktoś wlazł na sklep i od razu na dyski to jaką ma niby mieć opinię?
Bardzo dobrze, że ktoś zwraca na to uwagę... może się za stronę w końcu wezmą

PS. z innych źródeł słyszałem, że BARDZO CZĘSTO nie mogą sprzedać konkretnej karty lub Amigi pomimo informacji na www o dostępności.

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2016 19:15:57 przez Vato
[#19] Re: Buractwo na eFunzine.com

-1
[#20] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Vato, post #18

"Bardzo dobrze, że ktoś zwraca na to uwagę... "

Bardzo ŹLE!
... bo teraz koledzy kolegow kolegow musza atakowac "buraka" w ramach obrony wymiotuje
[#21] Re: Buractwo na eFunzine.com

Porównaj ceny z allegro link

link looooooool
[#22] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Dorian3d, post #21

Zawsze trafią się allegrowicze, którzy będą usiłowali sprzedać towar warty 50zł za 1050zł. To jest chyba dla grona forumowiczów zachowanie chyba już bardzo znane, czyż nie?
Jeszcze cd. eFunzine - wiele osób "przejechało" się na zaufaniu do allegrowiczów, którzy podają mało danych.. Owszem, eFunzine podaje pełny, wartościowy opis, ale dla klienta który pierwszy raz wchodzi na strone, nieprzystępne ceny oraz stopka "eFUNZINe 2002-2005" mogą odstraszać.
[#23] Re: Buractwo na eFunzine.com

[#24] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Dorian3d, post #21

Może po prostu nie potrafisz szukać po cenie ? Allegro

A na eFunzine cena x3 przy pojemności dysku 1/3 czyli przeliczając 9 razy drożej niż na Allegro

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2016 19:46:46 przez Vato
[#25] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Vato, post #24

no brawo ale mi chodzi o dyski scsi 50 pin a nie 2,5 cala
[wyróżniony] [#26] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Dorian3d, post #25

A temat jest o dyskach PATA a pozatym z Twojego postu (wcześniejszego) zupełnie nic nie wynika

... i tak wszyscy wiedzą, że to temat typu "troll" szeroki uśmiech jest jak wojna na śnieżki w zimie.
Wszyscy się napierdzielają przez cały dzień a potem idą mokrzy do domu oglądnąć wieczorynkę i spać Śpioch

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2016 19:52:32 przez Vato
[#27] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Vato, post #26

link jest podany do wszystkich
dysków

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2016 19:55:01 przez Dorian3d
[#28] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Dorian3d, post #27

No ino nie napisałeś o co kaman :D
[#29] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Vato, post #28

Po zaznaczeniu opcji cena: od najniższej pokazuje się to, jak dla mnie, to pierwsze pare dysków jest w całkiem normalnej cenie. Aczkolwiek - ceny dysków SCSI jestem świadomy, wiem że są drogie.
[wyróżniony] [#30] Re: Buractwo na eFunzine.com

@redstonecraftpl, post #29

68 pin nie są takie drogie a takie właśnie leżą na eFunzine z dziale SCSI.

Na Allegro nikt ich nie chce jak widać

Na eFunzine polecają też produkt o nazwie:
Przelotka SCSI pozwalająca na podłączenie pojedynczego urządzenia w standardzie 68-pin do taśmy 50-pin.

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2016 20:09:00 przez Vato
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem