[#31] Re: Buractwo na eFunzine.com

@redstonecraftpl, post #1

ja sobie e-fuzine chwale - kupowałem od nich płyte a1200... Niemniej fakt faktem - mogliby zaktualizować strone - wywalić ceny i napisać że cennik na telefon. Na początku też mnie zaskoczyło to co tam zastałem...
[#32] Re: Buractwo na eFunzine.com

@sunater, post #31

Mogliby, mógłby etc. Wszyscy wiemy jak działa Efunzine i cieszymy się, że jest... Reasumując... do Rzeźnika z tym tematem... To jest dział o Amidze a nie narzekalnia na sklepy, ceny i nieaktualizowane strony...
[#33] Re: Buractwo na eFunzine.com

@mccnex, post #32

Ta konkretna nieaktualizowana strona jest przez wielu użytkowników postrzegana jako b. dobre źródło części amigowych - chciałem zwrócić uwage na jego minusy dla początkujących.
[#34] Re: Buractwo na eFunzine.com

@redstonecraftpl, post #33

ja przez ta strone bylem pewny, ze efunzine nie dziala juz od lat :>

moze i z buractwem w temacie to przesada, ale problem niewatpliwie istnieje.. :)
[#35] Re: Buractwo na eFunzine.com

@juen, post #34

Nawiązałem do pewnego internetowego show, ale chyba nikt nie zrozumiał aluzji
[#36] Re: Buractwo na eFunzine.com

@redstonecraftpl, post #33

Nie znam to się wypowiem, najlepiej źle
Ten sklep zasadniczo jest utrzymywany przy życiu hobbystycznie, tylko dla nas i jakiegoś tam dorabiania zaskórniaków. Pan Marcin wszystko załatwia od ręki, daje gwarancję, kontakt zadadniczo tylko mailowy. Z tego co się orientuję to nie jest to jego źródło utrzymania Zakupiłrm i sprzedałem tam masę rzeczy, wiele wymieniłem Najpierw należało kogoś spytać jak to jest z tym efunzine a potem kręcić g...oburzę.
[#37] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Sosabowski, post #36

Z określeniem "buractwo" przesadził ale sam przyznasz że ta strona nie najlepiej świadczy o właścicielu i poważnie sie zastanawiałem czy cokolwiek tam kupować. Dopiero opinie innych mnie przekonały, A wystarczyło tylko lekko przerobić kod strony, dodać że "informacje i cennik mailowo lub telefonicznie" i byłoby spoko. Ew zdjąć "aktualności" bo źle to wygląda...
[#38] Re: Buractwo na eFunzine.com

@selur, post #11

porzyganial burak burakowi - typowe dla PPA

a burak skomentował
[#39] Re: Buractwo na eFunzine.com

@tomko, post #38

90% z was to zburaczale buraki, roznica polega na tym, ze ja akceptuje bycie burakiem a wam sie wydaje, ze jestescie retro arystokracja i bronicie swojego falszywego wizerunku, niczym obroncy Westerplatte
[#40] Re: Buractwo na eFunzine.com

@selur, post #39

A ja się pytam, dlaczego ten temat nie wystartował w Pręgierzu, a teraz skoro już dawno sięgnął dna nie jest w Rzeźni.
Ludzie, Wy się dziwicie, że wiara odchodzi z portalu?
[#41] Re: Buractwo na eFunzine.com

@selur, post #39

Ale serio wiara odchodzi?

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2016 21:32:54 przez Vato
[#42] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Vato, post #41

Jakbyś szczunie był od nas to byś wiedział kto to wiara.
Selur by wiedział.

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2016 21:55:17 przez KM
[#43] Re: Buractwo na eFunzine.com

@sunater, post #31

A ile sprzętu właściciel sklepu kupił na Allegro za parę groszy i puścił po wyższej cenie w świat na Ebay.
[#44] Re: Buractwo na eFunzine.com

@KM, post #42

Dobrze, że nie jestem od Was ale i tak wiem co to wiara i dlatego zapytałem czy na serio odchodzi?
[#45] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Vato, post #44

No a jak myślisz, udzielają się ciągle Ci sami. Nie wiem jak długo tu jesteś, ale na oko wg. mnie wielu sobie odpuszcza, bo zatrolować raz a robić bagno w każdym wątku, robi ludziom różnicę. Co chwila jakiś porąbany wątek, co z Amigą ma tyle wspólnego co kot napłakał. Na ileś postów, większość to jakieś pieprzenie o cenach, o tym jak ktoś się zachowuje. Ile można jak Boga kocham, rzygać się chce, non stop jakieś żale, które niczego nie zmienią u tego, do kogo adwersarze piją. Nie chce mi się dalej pisać. Niech się admini wypowiedzą, oni wiedzą jaki jest ruch na portalu, na oko mniejszy.
[#46] Re: Buractwo na eFunzine.com

@KM, post #45

Ludzie na forach dzielą się na tych co prawie głównie czytają tematy forum i na resztę.
Reszta dzieli się na takich co piszą z sensem i na temat i na tych co pierdzielą byle by.
Ci co "pierdzielą byle by" dzielą się na tych znudzonych codziennością i na trolli.
Trolle dzielą się na kolegów moderatorów i... to by było na tyle

Ja na przykład zazwyczaj siedzę w pracy na kompie a że nie jestem z tych co głównie czytają
to ostatnio mnie tu więcej - jednak staram się pisać na temat.
Mam nadzieję, że nie jestem brany zbyt często za trolla

Pytanie za pińcet: ilu jest tych co głównie czytają?

Ostatnia aktualizacja: 05.02.2016 23:14:15 przez Vato
[#47] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Vato, post #46

Ci, którzy czytają nie odpowiedzą ... bo w końcu tylko głównie czytają i nie zabierają głosu To tyle ode mnie w tym temacie trollingu.
[#48] Re: Buractwo na eFunzine.com

@misiek2, post #47

Ja też sobie zazwyczaj tu lurkuję.

Faktycznie, data ostatniej aktualizacji sklepu może sugerować, że geszeft już nie funkcjonuje (sam tak myślałem), ale gość osobiście wyprowadził mnie z tego błędu - przypadkowo spotkałem go na domówce u koleżanki.

Pozdro wiara :)
[#49] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Jedras, post #48

No nieźle
Dał ci zniżki na jakieś turbo? szeroki uśmiech
[#50] Re: Buractwo na eFunzine.com

@redstonecraftpl, post #49

Nie pytałem o żadne, bo docelowo i tak zamierzam poprzestać na Vampire V2 :)

(A jak się uda i dożyję tej chwili, to dorzucam do tego A1222)

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2016 13:26:14 przez Jedras
[#51] Re: Buractwo na eFunzine.com

Czy ja wiem, czy buractwo. Bałagan na pewno, ale to raczej nieszkodliwe, jeżeli się wie, czego się szuka. Na przykład za Fujitsu 2,5" MHC2040AT (nie, nie innego!) dałbym nawet 200zł z pocałowaniem w poręcz. Na hamerykańskiej stronie z NOSami/posprzedażowymi rozbiórkami, przerzucane przez Singapur, czy jakiś inny Tajwan, chodzą po $42 plus przesyłka.

OK

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2016 13:30:54 przez F7sus4
[#52] Re: Buractwo na eFunzine.com

@F7sus4, post #51

Uważaj bo przeszukam moje graty i jak znajdę MHC2040AT to powiem sprawdzam
[#53] Re: Buractwo na eFunzine.com

@mastabaniak, post #52

Pewnie mam ze 2
[#54] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Hubez, post #2

Widać autor wątku nowy w temacie jeśli nie wiedział :)
[#55] Re: Buractwo na eFunzine.com

@alt_, post #53

Ja mam MHN2100AT. Wolna maszina, ale można było na niej polegać :). Niestety - nie na sprzedaż ;)
[#56] Re: Buractwo na eFunzine.com

@mastabaniak, post #52

Byłbym wdzięczny, gdyby udało Ci się go znaleźć. Proszę jedynie nie pomylić MHC2040AT z MHT2040AT, MHR2040AT, lub MHV2040AT, czyli powinien mieć 4,09GB, a nie 40GB.

</offtopic>

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2016 19:58:38 przez F7sus4
[#57] Re: Buractwo na eFunzine.com

Ja zamawiałem kilka rzeczy i nie powiem złego zdania. Dobry kontakt tel./e-mail. Ceny do dogadania.
[#58] Re: Buractwo na eFunzine.com

Ceny jakie na stronie są to są. Dostępność podobnie. Po telefonie lub wysłaniu zapytania okaże się, strona nie zawsze odpowiada temu co w magazynie. Po kontakcie dostaję konkretną ofertę i mam wybór: to,czy tamto i za ile. Robiłem kilka zakupów w tym sklepie: Mediator (stary typ), A3640, kilka razy dyski SCSI. Nigdy się nie zawiodłem. Gdy kupowałem koprocesor na wymianę, okazało się, że wysłali jakiś egzemplarz bez jednej nóżki - bez problemu został wymieniony na sprawny. Dotąd śmiga w mojej Amidze.

Złego słowa o Efunzine nie powiem.

Dla mnie najważniejsza jest ich uczciwość. Nie wiem z jakich powodów nie jest aktualizowana ale wobec powyższego mi to nie przeszkadza.
[#59] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Rafał A-3000, post #58

Ja dodam coś od siebie. Marcin (właściciel sklepu eFunzine) po pierwsze nie utrzymuje się z Amigowania. Od dawna zajmuje się interesem w ogóle nie związanym z Amigami, robi maszyny pod konkretne zastosowania. Sprzedaż/skup Amigowych "gratów" to hobby Marcina, a nie sens życia. Z 10-15lat temu traktował to bardziej poważnie, teraz to hobby i miłość do Amigi nic więcej.

Kompletnie nie zgadzam się ze złymi opiniami pod adresem eFunzine. Wielokrotnie w przeszłości kupowałem tam wiele Amigowych rzeczy, sprzedawałem, zamieniałem się, itp. itd. Było zawsze konkretnie, przyjaźnie, zwłaszcza, że wpadałem do eFunzine osobiście. Pamiętam zawsze jakie skarby tam Marcin miał, a i swoje rarytaski też tam trzymał. Możliwe, że źródło utrzymania zajęło mu większość wolnego czasu, a ze trzy lata temu jak z nim rozmawiałem, nawet rozwijał firmę i inwestował. Pewnie dlatego nie przykłada większej wagi do aktualizacji cen, itp. Ci co znają eFunzine, wiedzą gdzie i jak się kontaktować. Niszę na rynku sklepów amigowych wypełniło jakiś czas temu RetroAmi, więc można zawsze tam coś kupować.
Gadanie, że eFunzine skupowało amigowe rzeczy i sprzedawało na eBay za znacznie wyższe ceny nie wiem czemu ma służyć. Nie rozumiem takiego marudzenia.... . Mało to takich tu na PPA, którzy tak robią? Jak kogoś stać skupować amiskarby, lokować na jakiś czas kapitał i sprzedawać z zyskiem to super. Ja też swego czasu kupiłem na eBay Blizzarda 1260/50MHz 256MB RAM i SCSI kit za 1600PLN (dla siebie nie na handel). Ktoś tu na forum nazwał mnie wtedy "frajerem" (że niby drogo kupiłem). Sprzedałem po przeanalizowaniu za i przeciw (po 5 latach) za 2700PLN o ile dobrze pamiętam. Coś w tym złego?

Tak sobie czytam różne posty na forum i mam dziwne wrażenie, że czasami próbujesz za bardzo zabłysnąć redstonecraftpl . Młody jeszcze jesteś chłopie, a tu na forum stare lisy i kuny. Powinieneś czasem się zastanowić nad jakimś zwrotem zanim napiszesz, bo zaczniesz mieć wielu antyfanów tutaj, a chyba nie o to ci chodzi. Większość z nas mogłoby być bez problemu twoimi ojcami, musisz o tym pamiętać. Jak będziesz za bardzo "dymił" to nic dobrego z tego dla ciebie nie będzie. Wiem, że nie chciałeś źle, ale powinieneś zadbać o elokwencję, która w ogóle na codzień też ci się przyda .

Pozdrawiam,

Azz

Ostatnia aktualizacja: 09.02.2016 11:14:36 przez Azzorek
[#60] Re: Buractwo na eFunzine.com

@Azzorek, post #59

4 ema łapami się podpisuje pod słowami Azzorka, młody podwiń ogon i hamuj gimnazjalne teskty.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem