kategorie: A1200, A500
[#1] wyciąganie grafiki i modów z gier
Witam,

Mam podobny problem do tego. Chcę wyciągnąć grafiki i muze z gier amigowych na potrzebe pobawienia się w robienie własnej gry.

Niestety dany post w linku obrócił się w rozmowę o doopie maryny i w sumie niczego konkretnego się nie dowiedziałem, oprócz "spróbuj amibe lub może tamto będzie działać ale nie wiem".

Osobiście nie chcę spędzać całych dni na testowaniu różnego softu, więc się zapytam czy ktoś wie z pierwszej ręki jakie są najlepsze metody wyciągania elementów. Może być amigowo (pamiętam soft gdzie się resetowało i szukało elementów w pamięci) lub przez uae.

Pozdro
Rizn
[#2] Re: wyciąganie grafiki i modów z gier

@rizn, post #1

JackTheRipper - do wyciągania z pamięci modów i grafiki IFF
ExoticRipper - do wyciągania z pamięci modów

Oba programy posiadają również możliwość przeszukiwania rozpakowanych plików pod kątem w/w typów plików.
[#3] Re: wyciąganie grafiki i modów z gier

@rizn, post #1

Tutaj masz link o rypaniu grafiki:
http://eab.abime.net/showthread.php?t=82062
[#4] Re: wyciąganie grafiki i modów z gier

@mailman, post #2

dzięks mailman
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem