Od jakiegoś czasu sobie o tym myślę.
Ponieważ:
1) wiele imprez ma stałe miejsca: Pixelheaven, Decrunch, AmiParty, AmiWawa, RK/LoadError, Amigowisko, AEM, AmiResET
2) wiele imprez odbywa się mniej więcej w podobnym czasie (koniec maja, koniec listopada, wrzesień itp.)
Są jednak imprezy o ruchomym miejscu takie jak RiverWash (Kraków, Śląsk) ale mają mniej więcej stały czas (pocz. września). Są też imprezy co są w 1. miejscu ale w różnych okresach czasu(?). Nie ma chyba jednak imprezy, co ma stałą nazwę i odbywa się zarówno w innym miejscu i czasie - byłoby to dość bez sensu.
Są też imprezy z róznymi platformami... ale to chyba wiele z tych w/w.
Ale to nic, zawsze są jakieś wyjątki.
Pomyślałem więc, aby może na PPA dostępna była wtyczka typu klon bardzo potrzebnego i przydatnego działu jakim jest mapa użytkowników PPA, ale informującym o imprezach tym razem.
Osoby które organizowałyby imprezy, oprócz informacji i dodawania bieżących edycji do kalendarza, mogłyby wpisać imprezy do mapy podając
a) nazwę
b) krótki opis (platformy itp)
c) datę coroczną (choćby przybliżoną; pocz. lipca, połowa sierpnia, początek września itp).
Zastosowania:
i) jak jeszcze daty nie ma i w kalendarzu, są osoby co muszą na początku roku planować urlopy
ii) jeśli ktoś wyjeżdża w odległą od miejsca zamieszkania okolicę (np. na urlop lub w interesach) może zahaczyć o nieznaną mu imprezę
iii) większy porządek
iv) ułatwienie planowania kolejnych imprez (oj, przybywa...) celem unikania kolizji
v) ułatwienie planowania wydatków rocznych na imprezy (czasem uzgadnianych w Księgowości

)
Aspekt techniczny:
- od str. technicznej jak mówiłem praktycznie to klon mapy użytkowników (więc niewiele prac)
- od str formalnej: jednorazowe info organizatorów imprez do PPA lub ręczne wklepywanie do google maps.
??