Forum » PPA
Wątek zamknięty
[#1] Propozycja dodania nowego działu
Witam

Mam taką propozycję aby dodać dział commodore C64/128 w końcu to młodszy braciszek Ami a jak pamiętam Amiga dość często występowała w produkcjach demoscenowych na C64/128 jak młodsza siotra (Zbawicielka he he)
Przecież tutaj jest mnóstwo użytkowników C64/128 a na forach poświęconych właśnie tej maszynie bywa albo "dziwnie" albo mało kto tam zagląda....
Co sądzicie?
Pozdr.

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2016 20:49:19 przez _heniek29cr_
[#2] Re: Propozycja dodania nowego działu

@_heniek29cr_, post #1

Amiga miała tak naprawdę więcej wspólnego
z atari 65xe niż c64 - ten sam projektant.
[#3] Re: Propozycja dodania nowego działu

@_heniek29cr_, post #1

odrazu dodajmy ZX Spectrum, Atari, Amstrad, BBC Micro, Acorn Archimedes ....
a do kazdego dzialu, obowiazkowo dzial "HANDEL".
Do kazdego dzialu HANDEL, przydzielmy po jednym moderatorze: Lekarz_Med'a i jego kolegow

(just kiddin)
[#4] Re: Propozycja dodania nowego działu

@_heniek29cr_, post #1

Albo ogólnie dział other.ppa.pl. Tzn. taką nową część forum coś na styl Scena. A jak to by było za dużo pisania to może samo C64/128 plus Mac PPC. Można zrobić samą kategorie np: Other a w regulaminie zaznaczyć że można pisać tylko o wyżej wymienionych.
[#5] Re: Propozycja dodania nowego działu

@_heniek29cr_, post #1

http://www.ppa.pl/forum/emulacja-na-amidze/
[#6] Re: Propozycja dodania nowego działu

@_heniek29cr_, post #1

Od tego są inne portale i fora. To jest portal amigowy.
[wyróżniony] [#7] Re: Propozycja dodania nowego działu

@_heniek29cr_, post #1

Ja przyłączę swój głos, bo polskie inne znane forum poświęcone C64/128 jest, jednym słowem ujmując, niemiłe. Kiedyś było zupełnie inne, ale dzisiaj okropnie odpycha. A chętnie bym widział np. pp64.pl czy coś w ten deseń, albo po prostu poddział. Jakkolwiek, byle z miłą atmosferą OK
[#8] Re: Propozycja dodania nowego działu

@Andrzej11, post #2

Tak tylko atari o mało nie udusiło amigi..... A Commodore przynajmniej na starcie było wybawieniem OK
COMMODORE C64/128 COMMODORE Amiga 1000, A500, A600, A1200, A2000 itp
COMMODORE To łączyło kiedyś Amigi i comodorowców lata 90te czemu nie teraz?

Pozdr

@grxmrx
Ale na innych portalach jest jak jest myślę że portal PPA dużo by zyskał

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2016 21:20:25 przez _heniek29cr_
[#9] Re: Propozycja dodania nowego działu

@Umpal, post #7

@umpal

Brawo o to właśnie mi chodzi OK

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2016 21:22:32 przez _heniek29cr_
[#10] Re: Propozycja dodania nowego działu

@_heniek29cr_, post #9

@heniek: Ale kto Ci broni wykupić stronę w domenie PPA i założyć portal, powiedzmy c64.ppa.pl? pomysł
[#11] Re: Propozycja dodania nowego działu

@recedent, post #10

Jest teraz dyskusja na temat działu "Rzeźnia" i z tego co widzę może wylecieć.... Po co tworzyć nową domenę zresztą ja kompletnie się na tym nie znam ale widzę i znam tu sporo użytkowników co mają commodorki bo to w latach 90tych był u większości pierwszy sprzęt a naturalnym krokiem dalej była wlasnie AMIGA a tutaj według mnie dobrze działa moderacja i do tego jest ogromna baza użytkowników i w końcu byłoby z kim pogadać w miłej atmosferze o poczciwym C64/128
Pozdr

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2016 21:36:20 przez _heniek29cr_
[#12] Re: Propozycja dodania nowego działu

@_heniek29cr_, post #11

to może ankieta? :P
[#13] Re: Propozycja dodania nowego działu

@_heniek29cr_, post #1

Ja jestem jak najbardziej ZA ok, racja , ale wydaje mi się że to niemożliwe, ze względu że to jest portal amigowy.
[#14] Re: Propozycja dodania nowego działu

@maliniak, post #13

ale wydaje mi się że to niemożliwe, ze względu że to jest portal amigowy

A np: dział "Rzeźnia" jest amigowy???? A tyle lat już jest...
Mi nawet moja A600 nagrywa dyskietki dla C64/128 i normalnie potrafi je odczytać (zawartość) skopiować, nagrać, przegrać itp... więc powiązań jest dużo OK

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2016 22:08:36 przez _heniek29cr_
[wyróżniony] [#15] Re: Propozycja dodania nowego działu

@agrajek, post #12

Też o tym pomyślałem. Tylko nie ankieta w rodzaju, czy chcesz taki dział czy nie? (bo zaraz zaczną klikać ci, co mają komputery na węgiel ), tylko ilu jest chętnych? Proste pytanie OK

@grxmrx - plis, choćby na próbę, choćby dla orientacji

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2016 22:10:25 przez Umpal
[#16] Re: Propozycja dodania nowego działu

@Umpal, post #15

Też o tym pomyślałem. Tylko nie ankieta w rodzaju, czy chcesz taki dział czy nie? (bo zaraz zaczną klikać ci, co mają komputery na węgiel ), tylko ilu jest chętnych? Proste pytanie OK

PopieramOK

@grxmrx please srlsly to będzie dobra rzecz

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2016 22:17:29 przez _heniek29cr_
[#17] Re: Propozycja dodania nowego działu

@Umpal, post #15

No i załóżmy chętnych jest 5 albo 15, nawet 18 i co wtedy?
[#18] Re: Propozycja dodania nowego działu

@misiek2, post #17

Misiek, coś mi się wydaje, że ci się węgiel w piwnicy kończy
Na poważnie. Jeśli jest kilkanaście osób, to już mówimy o sporej grupie. Będzie z kim pisać i o co pytać. Jak będzie fajna atmosfera (na ppa przecież jest szeroki uśmiech), to zjawią się i inni. Nam naprawdę bardzo brakuje klimatycznego forum poświęconej Komodzie. Nie oczekuję od razu tysiąca działów. Wystarczy jeden ogólny i z głowy.
[#19] Re: Propozycja dodania nowego działu

@misiek2, post #17

wtedy spośród tych chętnych wyłaniacie kilka osób, które będą administrować portalem, zajmować się moderacją, dodawaniem nowych wpisów itp. Potem klikacie w "Dobry hosting na PPA", wybieracie sobie ofertę, konstruujecie stronę/forum... Hulaj dusza! OK
[#20] Re: Propozycja dodania nowego działu

@_heniek29cr_, post #1

Jestem ZA. Myśle, że wielu posiadaczy Amigi ma tez C64 lub C128 i spore doświadczenie z tym sprzętem i mogło by sie podzielić wiedzą. A jak słusznie koledzy zaznaczyli na PPA panuje przyjazna atmosfera.
[#21] Re: Propozycja dodania nowego działu

@recedent, post #19

@recedent jeden dział ogólny ale u was bo tu jest dobrze jak będzie źle to sam pierwszy schyle głowę ale na początek jestem w stanie przesłać jakiś grosz aby któremuś z was moderatorów się chciało tam zaglądać I trzymać porządek
Pozdr

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2016 22:23:57 przez _heniek29cr_
[#22] Re: Propozycja dodania nowego działu

@_heniek29cr_, post #1

Zaloz watek o C64 i pisz w nim, po co oddzielny dzial?
To jest Polski Portal Amigowy (PPA) a nie PPAIUC64iC128ITD

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2016 22:24:38 przez _Skiba
[#23] Re: Propozycja dodania nowego działu

@Umpal, post #18

A tak trudno pisać na początek np. w Hyde Parku? Co do węgla to gwarantuję, że zasługuje na coś lepszego niż piwnica. U mnie w pokoju jest na półce bezpośrednio pod półką z c64.
[#24] Re: Propozycja dodania nowego działu

@_Skiba, post #22

@skiba wątki szybko przepadają a gdzie go potem szukać?
Taki dział to jak historia commodorowcy i amigowcy zawsze trzimali się razym

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2016 22:28:46 przez _heniek29cr_
[#25] Re: Propozycja dodania nowego działu

@selur, post #3

Do kazdego dzialu HANDEL, przydzielmy po jednym moderatorze: Lekarz_Med'a i jego kolegow
O tak, najlepiej zrobić specjalny dział, w którym będzie mógł pisać tylko selur i lekarz_med (i tylko tam by mogli pisać), a posty by się automatycznie kasowały po 24 godzinach. A tak serio to weź selur tą swoją pustą makówą rąbnij w jakąś betonową ścianę i powtarzaj do skutku...
[#26] Re: Propozycja dodania nowego działu

@_Skiba, post #22

Skiba, rozdzierasz mi serce. Czy nie wiesz, że obok A2000 najwspanialszym komputerem jest pojemnik na chleb?

@Heniek - Po co od razu obarczać kolejnym ciężarem obecnego moderatora. Mogliby nadać komuś tytuł szlachecki na ten jeden dział i sami byśmy sobie go pilnowali (w sprawach większej wagi udano by się z pismem do Cezara i przedstawiło sprawę. Najwyżej wyślą dwa legiony i pozamiatają forum doszczętnie, to nam się odechce takich pomysłów w przyszłości )
[#27] Re: Propozycja dodania nowego działu

@misiek2, post #23

U mnie w pokoju jest na półce bezpośrednio pod półką z c64.

Czyli tam gdzie jego miejsce
[#28] Re: Propozycja dodania nowego działu

@Umpal, post #26

Gut ale nie ja bo od września będę na 2,5 etatach i do tego druga córka w drodze (termin wrzesień) ale pomysł dobry ale na początek musiał by być ktoś z obecnej moderacji aby zaznaczyć i określić jasno co i jak a z czasem komuś sprawdzonemu przekazać pałeczkę

Ostatnia aktualizacja: 08.08.2016 22:34:16 przez _heniek29cr_
[#29] Re: Propozycja dodania nowego działu

@_heniek29cr_, post #24

Jest od tego wyszukiwarka.
Mozna zrobic strone commodore.ppa.pl, i za tym jestem.
[#30] Re: Propozycja dodania nowego działu

@Umpal, post #26

C64 to C64, a Amiga to Amiga!!
Inna liga
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem