Forum » PPA
[#1] 16 lat PPA!!!
Z okazji rocznicy co jest uwidocznione w lewym górnym rogu, chciałem złożyć serdeczne życzenia Kolegium Redaktorskiemu a szczególnie Recedentowi i Grmx, których miałem osobiście możliwość poznać!!!

Ponadto chciałem życzyć wszystkiego dobrego i dużo zdrowia dla kol. Sir_Leo o którym wiele słyszałem.

Równocześnie, chciałem podziękować wszystkim, którzy wcześniej również przyczyniali się do redakcji moderacji oraz technicznych i innych merytorycznych (oraz finansowych - to też) aspektów portalu.

Dla mnie PPA to nie PPA. To PVA - Polski Vortal Amigowy. Cieszy to, bo niezależnie od składu technicznego (oraz stanu technicznego) Amig, nalepek oraz wariantów softu, od 16 lat, amigowanie po polsku w sieci = PPA!!!

I niech tak zostanie!!!

Ostatnia aktualizacja: 18.08.2016 22:53:43 przez DiskDoctor
[#2] Re: 16 lat PPA!!!

@DiskDoctor, post #1

100 lat i wiele wytrwałości i zrozumienia dla trudnych czasem userów ;)
[#3] Re: 16 lat PPA!!!

@vojo, post #2

Ale nie dla tych z multikontami i innymi przypadłościami nieuleczalnymi
[#4] Re: 16 lat PPA!!!

@DiskDoctor, post #1

Przyłączam się do życzeń! Szkoda, że żaden newsik się nie pojawił prócz wpisu z kalendarium.
Niech nam służy PPA następne 200 lat co najmniej. Mniej banów, więcej ciekawych artykułów i szkółek i oby zainteresowanie retro sprzętem nie było tylko chwilą i modą a jego bycie na topie przełożyło się na konstruktywną aktywność użytkowników na Portalu Mniej postów w Rzeźni i Ciekawostkach aukcyjnych a więcej w Programowaniu i Strefie twórców tego gorąco życzę nam wszystkim.
[#5] Re: 16 lat PPA!!!

@pong777, post #4

Mniej postów w Rzeźni

Mówisz-masz OK
[#6] Re: 16 lat PPA!!!

@recedent, post #5

Odważna deklaracja
[#7] Re: 16 lat PPA!!!

@recedent, post #5

Tak właśnie dzisiaj zauważyłem brak ankiety na temat rzeźni, szybki rzut okiem na działy w forum i... uśmiech na twarzy.

Jak to śpiewał Kazik - "eksperyment wykonany lecz niestety nieudany".

To ile w sumie portal istniał bez forum?
[#8] Re: 16 lat PPA!!!

@agrajek, post #7

Raczej jak mówiono o planie Balcerowicza - operacja się udała, ale pacjent nie żyje Tańczący banan
[#9] Re: 16 lat PPA!!!

@DiskDoctor, post #8

Szczere gratulacje panowie - robicie kawał niesamowicie dobrej roboty!

Życzę kolejnych conajmniej 16tu!
[#10] Re: 16 lat PPA!!!

@sachy, post #9

A ja sobie oraz innym z tej okazji życzę, aby na rozlicznych zlotach amigowych były nadal prezentacje o PPA, tak jak ostatnia na AmiParty grxmrxa (przepraszam za wcześniejszą literówkę, to trudny wyraz) lub przed rokiem na AmiResET Recedenta (chociaż to było akurat o druku bardziej niż o htmlu, niemniej w temacie).

Pojawianie się Redaktorów na zlotach z opowieściami o PPA uważam za niezmiernie ważny element amigowania.
[#11] Re: 16 lat PPA!!!

@DiskDoctor, post #10

Portalowi życzę by przez następne 16 lat zajmował się w dalszym ciągu szeroko pojętymi amigami i amifanami. :]
[#12] Re: 16 lat PPA!!!

@Stoopi, post #11

Jako jeden z młodszych amigowców (retrogamerów) życzę wszystkim by PPA służyło pomocą nam i następnym pokoleniom.
100 lat PPA życzy rocznik 98'
[#13] Re: 16 lat PPA!!!

@Stoopi, post #11

Mam nadzieję, że dożyjemy... i przynajmniej niektóre Amigi również OK
[#14] Re: 16 lat PPA!!!

@_arti, post #13

Najlepszego Moi Drodzy!

Wysławiajcie Imię Najświętszej Pani Amigi po wsze czasy!

Czytam Was już baaaardzo długo, mimo, że zalogowałem się nie dawno. Dobra robota.

Pozdrawiam i życzę co najminej 100 lat albo i więcej!
[#15] Re: 16 lat PPA!!!

@_arti, post #13

dożyjemy... i przynajmniej niektóre Amigi również

Amiga wiecznie żywa szeroki uśmiech Najwyżej za 100 lat, co po niektóry sprzęt będzie małym Ami-Frankensteinem (bo z nieoryginalnych niektórych komponentów)...
[#16] Re: 16 lat PPA!!!

@agrajek, post #7

Za 16 lat to trzeba będzie otworzyć na forum nowy dział; Geriatria
[#17] Re: 16 lat PPA!!!

@sigma2pi, post #16

Dlatego szukajmy naszych następców. Ba, twórzmy nowych, by miał się kto nami opiekować kiedy będziemy zasypiać nad klawiaturami czy lutownicami.
[#18] Re: 16 lat PPA!!!

@_arti, post #13

Zacznijmy więc robić wszystko, aby tak się stało. Ja już dłuższy czas nad tym pracuję...
[#19] Re: 16 lat PPA!!!

@DiskDoctor, post #1

100 lat chłopaki i dzięki, że jesteście OK
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem