[#22]
Re: MUI 5.0 - 2016R2 i MUI 4.0 - 2016R3
@Sokok,
post #21
Applowe rozwiązania są słabe i to wszystko jest tworzone i rozwijane jak w czasach komputerów ośmiobitowych. Zupełnie niedzisiejsza, sztywna, głupia filozofia i bardzo przeciętne produkty. Ale co ja na to poradzę, że to się sprawdza i nie znajduję na tej planecie nic lepszego.
Idea Linuxa jest wspaniała. Tak samo jak idea komunizmu nie była zła. Ale, moim zdaniem, tylko mając pełnię władzy nad wszystkimi elementami można naprawdę realizować w pełni własną wizję. Nie dziwię się Apple, że chce mieć wszystko ppd swoją kontrolą. Sam bym tak chciał. Oczywiście nie przeszkadza to Apple korzystać i uczestniczyć w rozwoju wielu opensourcowych projektów.
W amigowym świecie opensource mogłoby się sprawdzić, bo (jak napisałeś w ostatnim zdaniu) wtedy porzucony projekt nie umiera i jest szansa, że ktoś przejmie rozwój. Ale ja mam raczej na myśli żyjące i prężnie rozwijane projekty/platformy, a nie projekty-zombie. W takim przypadku zbyt wiele elementów decyzyjnych i zależności nie sprzyja rozwijaniu (często dziwnych) pomysłów. Ludzi nie należy słuchać tylko ich obserwować. Użytkownik zazwyczaj nie ma racji.

Coś odważnego można stworzyć tylko gdy ma się nad wszystkim kontrolę. Dlatego dziwne gry są tworzone przez niezależnych, małych twórców, a nie Electronic Arts czy Activision. W tych korporacjach Minecraft nigdy by nie powstał.

Apple jest takim dziwnym tworem - niby wielkie korpo z ogromnymi zyskami, a działa jak startup. Chociaż to się już niestety zmienia. Zaczynają powoli słuchać użytkowników i wszystko zbliża się do "normalnej" firmy.
Ostatnia aktualizacja: 06.10.2016 09:27:16 przez MDW