@selur,
post #3
Nie znam powodów bana a prośba o jego zdjęcie to tylko prośba, więc nie rozumiem dlaczego miałaby być potraktowana wrogo. Ot - administratorzy przychylą się do prośby lub nie.
Natomiast dziwi mnie podejście ludzi do GG czy innych protokołów niezwiązanych z portalami społecznościowymi. Otóż zainstalowanie Mirandy z numerem GG nie wymaga przebudowania komputera, nie obciąża go w żadnym stopniu (oryginalne GG, z tego co słyszałem, jest ciężkie - ale większość alternatywnych multikomunikatorów obsługuje GG i nie zżera zasobów). Ba - można chyba nawet gadać na GG z poziomu przeglądarki internetowej. Naprawdę mały to wysiłek, żeby skontaktować się z drugą osobą i prowadzić dyskusje.
Komputery są teraz tak nowoczesne, że można instalować tony programów i nic się nie stanie. Po co więc tak bardzo upierać się przy stwierdzeniu, że "nie mam gg" albo że "nie używam gg od lat"? Ok, nie używam bo nie miałem powodu, teraz mam powód więc sobie założę. Przecież społeczność na tym forum raczej do lamerów komputerowych nie należy i założenie sobie bezpłatnego numeru GG jest dla takiej osoby kwestią paru minut. :)
Trochę przypomina mi to dawne narzekania użytkowników Windowsa 8, że to zły system, bo nie ma menu START. A wystarczyło przecież zainstalowanie darmowego programu, żeby te menu mieć z powrotem jeżeli ktoś naprawdę potrzebuje.
Ostatnia aktualizacja: 21.08.2017 11:14:34 przez XTD