Forum » PPA
[#1] Sygnaturka "Zainteresowania" propozycja modyfikacji.
Tak sobie pomyślałem że fajnie by było gdyby pośród opcji/ikonek do wyboru w zainteresowaniach przy swoim profilu były także dostępne inne nieamigowe platformy. Jak 8bitowce czy konsole, oraz możliwość ułożenia ich kolejności np wg lubienia, lub kolejność w jakiej łapaliśmy następne bakcyle, (taka mini historia swoich fascynacji). To by dawało pełniejsze wyobrażenie o preferencjach forumowiczów, oraz tłumaczyłoby głoszone przez nich poglądy, i podpowiadałoby na jakich innych forach można by ich jeszcze szukać.

Co o tym myślicie?

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2018 16:30:10 przez ZbyniuR
[#2] Re: Sygnaturka "Zainteresowania" propozycja modyfikacji.

@ZbyniuR, post #1

Osobiście myślę, że to zły pomysł. To jest portal amigowy, i tak wystarczająco mamy oftopów na tematy "retro 8 bit".
[#3] Re: Sygnaturka "Zainteresowania" propozycja modyfikacji.

@recedent, post #2

Ale nie ma np.:

- Vampire Standalone
- ARMIGA
- MIST nie wiem, czy jest
- UAE?
- AmigaForever / AmiKit / AmigaSYS
- OS 4.1 FE na UAE?

itp.

To też Amigi, w pewnym sensie.
[#4] Re: Sygnaturka "Zainteresowania" propozycja modyfikacji.

@recedent, post #2

Z całym szacunkiem, ale te nasze systemy na sprzęty 32/64-bity maja korzenie w 16/32-bit Amigach, a one w 8-bit, więc warto przemyśleć. może jakoś oddzielić kilkoma liniami, dopiskiem inne retro kompy.
[#5] Re: Sygnaturka "Zainteresowania" propozycja modyfikacji.

@KM, post #4

na profilu jest pole "Coś od siebie", gdzie każdy może napisać, co mu się żywnie podoba - czy woli Atari czy Spectrum, brunetki/blondynki/kakusie, hodować rybki akwariowe, uprawiać rzeżuchę czy pić zupę ogórkową z termosa.
[#6] Re: Sygnaturka "Zainteresowania" propozycja modyfikacji.

@snajper, post #5

To może tu dodać sygnaturki 8 bitów?
[#7] Re: Sygnaturka "Zainteresowania" propozycja modyfikacji.

@ZbyniuR, post #1

Zróbmy userbary w podpisie jak na Elektrodzie

[#8] Re: Sygnaturka "Zainteresowania" propozycja modyfikacji.

@tbone, post #7

E no bez przesady, takie coś mi się nie podoba, bo za duże.

Faktycznie ARMiga to jakby inna platforma, taka bardziej emulatorowata. I nie ma takiej opcji jak UAE. Za to jest Natami które zdaje się że ostatecznie padło, choć w pewnym sensie jego duch przeszedł do Vampira.

Ale mnie po prostu chodzi o rozszerzenie obecnej koncepcji aby swój poznał swego już na pierwszy rzut oka. Popularne platformy i tak mają własne fora po polsku. Więc nie spodziewałbym się przez to zwiększonej obecności tej tematyki prócz tak sporadycznej jaka jest obecnie.

Wydaje mi się że małe ikonki byłyby bardziej estetyczne niż kilku-linijkowe listy posiadanych platform i ich konfiguracji pod każdym postem, (jak to niektórzy mają), mimo że jak ktoś chce się z nimi zapoznać to przecież można kliknąć w czyjś profil.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem