Forum » PPA
[#1] Nie ma mnie na mapie
Proste pytanie dlaczego to możliwe? Czy dlatego, że jestem "użytkownikiem bez sprzętu"?
[#2] Re: Nie ma mnie na mapie

@David, post #1

Miałem to samo, usunęło mnie. Podałem dokładną lokalizację (z numerem domu) i jak mnie Google naniosło, to usunąłem szczegółowy adres zostawiając miasto. I już na mapie zostałem.
[#3] Re: Nie ma mnie na mapie

@adam_mierzwa, post #2

No wiec u mnie to nie zadzialalo.
[#4] Re: Nie ma mnie na mapie

@David, post #1

Problemem okazało się to, że Google zmienił jakiś czas temu zasady co do korzystania z API. My korzystaliśmy z API bez klucza a od jakiegoś czasu klucz jest wymagany. Niestety odpowiedzi z API nie logowaliśmy w aplikacji więc nie było informacji kiedy należy coś zmienić. Błędnie zakładałem, że dla niektórych przypadków API nic nie zwracało - kiedyś tak było, ale tym razem problem był inny. Poprawiłem to i korzystamy już z klucza. Z drugiej strony jeśli pojawią się nadużycia limitów (przy tej skali watpię, ale różnie może być) to funkcjonalność będę raczej wycinał niż poprawiał.
[#5] Re: Nie ma mnie na mapie

@David, post #3

wejdz w edycja profilu a nastepnie lokalizacja na mapie, i wpisz pelna nazwe ulicy+ nr. budynku
[#6] Re: Nie ma mnie na mapie

@Komisarz, post #5

Wypadałoby przeczytać post 4 zanim się odpisze szeroki uśmiech
[#7] Re: Nie ma mnie na mapie

@mailman, post #6

... Zeby nie zakladac nowego postu pisze tutaj...
Jak dodac adres z poza Polski?
Moj panel zmusza mnie do wyboru wojewodztwa
A widze na mapie widze lokalizacje z calego swiata ❓
[#8] Re: Nie ma mnie na mapie

@entropy, post #7

Nie ma wymogu podawania województwa.
[#9] Re: Nie ma mnie na mapie

@grxmrx, post #8

W mojej przeglądarce i tak nie widzę mapy, ale zrobiłem tak jak Adam napisał.
Czy mógłby ktoś potwierdzić że widać mnie na północy Anglii?
[#10] Re: Nie ma mnie na mapie

@ZbyniuR, post #9

Twoje dane też widać po kliknięciu myszką.
Normalnie "śśę" wpakował między "i" oraz "y"

Ostatnia aktualizacja: 12.01.2019 17:27:34 przez Adinfo
[#11] Re: Nie ma mnie na mapie

@Adinfo, post #10

Dzięki. Mam nadzieję że usuwając ulice nie zniknę z mapki.
Zwykle w UK namiar podaje się w kodem pocztowym. W 6 lub 7 znaków, na które przypada nie więcej niż kilka domków. Nawet w Googlu można wpisywać.
[#12] Re: Nie ma mnie na mapie

@ZbyniuR, post #11

Jak dodałem ostatnio avatara to mnie z mapy wywaliło - teraz zauważyłem. Wcześniej nie było ulicy wpisanej a na mapie byłem. Uzupełniłem ulicę i się pojawiłem ponownie.
[#13] Re: Nie ma mnie na mapie

@Adinfo, post #12

No i znowu mnie nie ma na mapie.

Nie ma wprawdzie ulicy, ale domyślnie jak miasto jest podane, powinienem wyskoczyć na środku tego miasta, czyli tak, jak działa Google Maps jak się to samo wpisze z palca.

Niestety tutaj tego nie ma
[#14] Re: Nie ma mnie na mapie

@David, post #13

Taki off subject... kto jest ze Stanów tutaj?
[#15] Re: Nie ma mnie na mapie

@David, post #13

Wybierz testowo dowolną ulicę od Ciebie i sprawdź wtedy. Wcześniej nie miałem ulicy. Jakakolwiek próba edycji profilu i wyparowałem z mapy.

Ostatnia aktualizacja: 01.03.2019 20:35:54 przez Adinfo
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem