Forum » PPA
[#1] Nagłace zmiany na Forum
Otóż chciałbym zgłosić wniosek formalny o wydzielenie nowego działu na Forum, a byłby to dział kolejkowy. Nie chce nic sugerować ale poziom dyskusji ostatnio coś spadł do minimum jakiego dawno nie było:)

Taki dział, można po prostu nazwać > Kolejki < dodać poddziały np: 7bit ,RR, czy CSLAB.

A nie formalnie wszystkich kolejkowiczów traktować jak fleme-owców. ban

Tak że dziękuje szanownej Redakcji za pozytywne rozpatrzenie wniosku i czekam na wdrożenie postanowień.

Z uszanowaniem sam Ja:)

OKok, racja

A zapomniałem dodać aby ten dział był ukryty jak Hyde Park, bo wydaje mi się że kolejki są jak by to ując trochę mało treściwe aby je trzymać na wierzchu:)

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2019 08:10:16 przez tWINpIX
[#2] Re: Nagłace zmiany na Forum

@tWINpIX, post #1

Dobrh pomysł. Klikanue w temat ktory ma nowy wpis aby zobaczyc ze ktos sie dopisal tk strata czasu.
[#3] Re: Nagłace zmiany na Forum

@tWINpIX, post #1

A skad ludzie maja wiedziec, ze jest jakas kolejka jak nie ma tego na glownej? Niektorzy zagladaja tu raz na miesiac.
[#4] Re: Nagłace zmiany na Forum

@tWINpIX, post #1

Powiem więcej - zaśmiecają i są bez sensu.
Kolejki nieodłącznie związane są z działem hardware'u.
O ile kiedyś miało to jakiś sens, to obecnie przy profesjonalizacji produkcji ten sens straciło.
Już żaden z forumowych producentów nie puszcza tego prywatnie w obieg.
Kosztem wzrostu cen i papierologii poszło to w legalny biznes i dystrybucję sklepową.

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2019 08:58:38 przez movin
[#5] Re: Nagłace zmiany na Forum

@tWINpIX, post #1

Tu o tym dyskutowaliśmy. Nic z tego nie wynikło. ;)
[#6] Re: Nagłace zmiany na Forum

@_arti, post #3

A jaki problem podać w głównym wątku link do kolejki? Póki co te wątki z kolejkami są nieczytelne pod względem merytorycznym. Obecnie wszystko sprowadza się list i nie jest łatwo odczytać coś przydatnego. Nie każdy ma czas śledzić na bieżąco wszystkie wypowiedzi. W obecnym kształcie często trzeba wertować kilkanaście czy kilkadziesiąt stron, żeby coś wartego uwagi tam odczytać.

Uważam, że to ciekawy pomysł.
[#7] Re: Nagłace zmiany na Forum

@_arti, post #3

"A skad ludzie maja wiedziec..."

a czy kazdy Janusz musi wiedziec?

Musi na RUSI, jak chca handlowac to niech sie rusza i sami szukaja. I tak nic innego nie robia wielkiego, poza notorycznym przegladaniem ofert.

Dlaczego normalni maja cierpiec przez Januszowe lobby?
OLX, ALLEGRO, EBAY... to jeszcze teraz PPA sie zmienilo w warszawski stadion X lecia.
Od kilku lat na PPA pojawia sie zalew setek nowych "uzytkownikow" , ktorzy poza wystawieniem oferty NICZEGO nie wniesli do tego srodowiska.
[#8] Re: Nagłace zmiany na Forum

@_arti, post #3

no to sobie wkleisz na główną link "!!! --> DZIAŁ Z KOLEJKAMI TUTAJ <-- !!!" i już każdy będzie wiedział, że jest taki dział, i jak będzie chciał, to zajrzy... Bo w tym momencie to o istnieniu kolejek też raczej się nie dowie dopóki nie zajrzy w każdy wątek i nie przeczyta go w całości, bo a nuż gdzieś tam na przedostatniej stronie zaczęła kiełkować kolejka.
[#9] Re: Nagłace zmiany na Forum

@tWINpIX, post #1

A np ostatnio wydzielono posty kolejkowe z tematu o Warp1260 i nowy wątek ma w nazwie "lista kolejkowa". Też źle?
[#10] Re: Nagłace zmiany na Forum

@_arti, post #3

To nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobić box-a na głównej z samymi kolejkami. Ogólnie kolejki zaniżają poziom dyskusji bo z Polskiego Portalu Amigowego robi się Polski Portal Kolejkowy

Tak samo było z tematami allegrowymi, wiem że dla niektórych było to nie korzystne ale kolejkom najwyższy czasz powiedzieć stanowcze nie i powinny zostać ukryte tak jak Hyde Park.

A jak ktoś wchodzi raz na miesiąc się zapisać, to później spowalnia, nie odpisuje na pm bo przecież wchodzi raz na miesiąc.

Tak że słabe argumentyOKok, racja
[#11] Re: Nagłace zmiany na Forum

@tbone, post #9

Źle bo w szukaniu ciekawych tematów przeszkadzają kolejki, niech sobie pod Lidlem zrobią kolejkę
[#12] Re: Nagłace zmiany na Forum

@tWINpIX, post #11

kolejki pod Lidlem nie mogą stawać. Pod Lidlem jest tylko parking rampampampam.

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2019 20:09:03 przez snajper
[#13] Re: Naglące zmiany na Forum

@tWINpIX, post #1

Wątek na ten temat już był jak zauważyli przedmówcy. Powtórzę się. Jestem za wprowadzeniem odpowiednich punktów do regulaminu by tych kolejek na forum nie było w takiej formie jak są. Podzielam zdanie o tym, że ciężko się czyta takie wątki kolejkowe. Czasami są tam też inne informacje i przedzieranie się przez te listy to męczarnia. Zamiast tego opiekunowie kolejek powinni dbać o ich utrzymanie we własnym zakresie. Czy to w pliku txt na swoim kompie czy dokumencie w chmurze. Prośby o zapisanie czy wypisanie powinny iść nie przez forum a do takiego opiekuna kolejki.

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2019 20:27:34 przez grxmrx
[#14] Re: Naglące zmiany na Forum

@grxmrx, post #13

Rozumie chcecie to załatwić przez wprowadzenie odpowiednich punktów w regulaminie, co po poniekąd też jest sposobem ale bardziej kija i marchewki. Wątek podobny mógł być to jest Forum, wątków o instalacji WB były setki jak nie tysiące.

Tak że no... więc wasz sposób nie rozwinie Forum będzie tak jak było.

Ba jak by nawet przywrócić tematy aukcyjne i zrobić dwa nowe działy Kolejki/ Zamówienia i Okazje/Oszuści.

Ja rozumie że strona główna jest to wizja tego kto ją napisał i nic więcej ma tam nie być ale gdyby dodać tam informacje z tych działów w sensie listy pod listą " Ostatnie komentarze do artykułów ", a same działy pozostawić ukrytymi.

Mogło by to wpłynąć pozytywnie na rozwój Forum. A i nawet Janusze by się ucieszyli i wrócili przecież byli to nasi Janusze Amigowi

To jak szanowna Redakcjo jesteście z nami czy przeciwko nam Forum to użytkownicy, których zdanie powinno być na pierwszym miejscuok, racjaOK
[#15] Re: Naglące zmiany na Forum

@tWINpIX, post #14

A ilu was tam jest, że piszesz "z nami"?
4 dni na forum i już wszystkich chce ustawiać... No chyba, że to nowe konto kogoś kto dostał bana permanentnego? Selur, kto ma taki styl pisania? Ja tu jestem tylko 3 lata stażem więc przegapiłem wiele trolli
[#16] Re: Naglące zmiany na Forum

@tbone, post #15

W tym temacie co najmniej pięć osób poparło zmiany na Forum i w podobnych też jest większość za czymś nowym. Tak że policzyłem głosy i jesteś niestety w opozycji

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2019 21:12:47 przez tWINpIX
[#17] Re: Naglące zmiany na Forum

@tWINpIX, post #16

No to faktycznie większość... z takim argumentem nie ma co dyskutować Przyłączam się zatem do reszty i milczę.

Ostatnia aktualizacja: 31.10.2019 21:30:20 przez tbone
[#18] Re: Naglące zmiany na Forum

@tWINpIX, post #14

Przepraszam, ale niewiele rozumiem z Twojej wypowiedzi
[#19] Re: Nagłace zmiany na Forum

@tWINpIX, post #1

Żeby mnie ktoś oświecił - o jakiej kolejce jest mowa?
Mnie kolejka się kojarzy z czymś takim:

[#20] Re: Naglące zmiany na Forum

@grxmrx, post #18

Czy da się zrobić takie częściowe obejście problemu. Nie wiem czy to możliwe ale zapytam, przyszło mi to przed momentem do głowy. Istnieje coś takiego jak OT, czy da się wydzielić osobną grupę z identyczną zasadą działania z "OT" - nazwać to "kolejka" i takie posty autor tematu albo moderator będzie oznaczał "kolejka", wiem, że z tym roboty trochę będzie, ale nie powinno spowodować większej rewolucji - na pewno wątki, o których mowa będą czytelniejsze.

Ostatnia skopiowana kolejka mogła by być widoczna w wątku, a wszystkie poprzednie ukrywać pod "kolejka".

Ostatnia aktualizacja: 05.11.2019 08:10:42 przez Adinfo
[#21] Re: Naglące zmiany na Forum

@Adinfo, post #20

Tzn, aby "autor wątku" mógł tagować wątki jako Off Topic np: "queue". Czyli kolejki mogły by mieć skrót "Q".
Półśrodek ale mogło by zadziałaćok, racja

Do tego dałbym jeszcze możliwość autorowi wątku na blokowanie np: "niechcianych wypowiedzi" czyli jeśli ktoś nam bardzo oftopuje w wątku wtedy mamy możliwość zablokowania tej osoby lub bota:) Coś na zasadzie "wyróżnij wypowiedz" tylko w drugą stronę.ok, racjaok, racja
[#22] Re: Naglące zmiany na Forum

@tWINpIX, post #21

Dokładnie o coś takiego chodzi.
[#23] Re: Nagłace zmiany na Forum

@gilban, post #19

widać, że w ceplusplus to Ty nie programowałeś. ;)
[#24] Re: Nagłace zmiany na Forum

@tWINpIX, post #1

->opcje wątku / ignoruj

i już Ci kolejka nie zawadza.

Ostatnia aktualizacja: 05.11.2019 10:33:22 przez Vato
[#25] Re: Naglące zmiany na Forum

@Adinfo, post #20

Nie będzie tak, że następny do listy się dopisujący nie będzie z automatu OT i ukrytym pomimo faktu jakiejś rzeczowej odpowiedzi?

Czemu nie zrobić po prostu listy? Wrzucasz temat na forum i dajesz link. Kto chętny klika w link i się dopisuje do listy. Google nei ma takich funkcji lub podobnych?
[#26] Re: Nagłace zmiany na Forum

@gilban, post #19

Żeby mnie ktoś oświecił - o jakiej kolejce jest mowa?
Mnie kolejka się kojarzy z czymś takim:
A nie chodzi o zapisy na zbiorowe zamówienia sprzętu albo produktów wydawanych przez forumowiczów?

Ostatnia aktualizacja: 10.11.2019 13:22:31 przez Creonix
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem