Forum » PPA
[#31] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@Ralpheeck, post #30

Coś Ci źle zalinkowało, ale teraz powinno być dobrze:)

[#32] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@Ralpheeck, post #18

Ja bym chętnie opłacił immunitet konta dla Selura. Miło go poczytać, bo w tańcu się nie ...oli

Skoro propozycja monetyzacji, to można zacząć wymagać by offtopy były trzymane w ryzach, a gunwobrednioseriale były duszone w zarodku nim się rozrosną na pisiont stron.
[#33] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@tboniasty, post #32

...albo nic

Ostatnia aktualizacja: 19.02.2020 01:34:40 przez snajper
[#34] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@snajper, post #33

Co to jest użytkownik ze sprzętem? :)
Można dać linka gdzieś w menu z możliwością przekazania datku przez pay pal najlepiej, nie zaszkodzi
[#35] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@tboniasty, post #32

tyle, ze moderacja tez sie nie ...oli.

Kilka miesiecy w karcerze mozna jakos przezyc ale kilka lat to juz nieco GRUBO.
Sorry, ale nie ale chcialbym tu wrocic juz jako staruszek z drewniana laska
[#36] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@selur, post #35

Dlatego immuniuniu dla konta by się przydało
[#37] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@recedent, post #28

"Zbyt często próba komercjalizacji czegoś kończy się rzuceniem wszystkiego w diabły."

Ja bym raczej rzekl, ze zalozenia mijaja sie czesto z rzeczywistoscia i nie wszystko da sie skomercjalizowac.

A co teorii i praktyki, to mniej wiecej jak w tym zarciku...
[#38] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@tWINpIX, post #31

[#39] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@mmarcin2741, post #38

Rozumiem, że zebrało się grono użytkowników portalu, którzy mają zastrzeżenia do mnie i mojej pracy jako moderatora forum? Że na Bogu ducha winnych userach wyładowuję jakieś swoje frustracje, nadużywając funkcji? Bo jeśli nie to nie bardzo rozumiem tę całą nagonkę.
[#40] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@recedent, post #39

Ja tylko pomogłem zalinkować zdjęcie pokłony pokłony i nigdy bym nie podniósł klawiatury na szanowną Redakcje MorphOS 3.0 niewinny
[#41] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@tWINpIX, post #40

He he
[#42] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@tWINpIX, post #40

na nikogo nie wolno podnosić klawiatury. Pamiętajcie każden jeden, że karma Was dorwie.
[#43] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@David, post #1

Można by wprowadzić użytkownika premium za 100 zł rocznie, który sobie będzie miał możliwość dodania do awatara "wspierający ppa" a w zamian np. jaki dysk w chmurze 2 GB. Można pewnie wymyśleć jeszcze kilka rzeczy, ale to musiałoby być coś, co nie spowoduje bredniowątków, pretensji do administracji i innych uciążliwości dla osób opiekujących się PPA. Bo z każdym pomysłem związane są zagadnienia techniczne (np. tu - co z dyskiem w przypadku nieopłacenia w kolejnym roku; wszystko musiałoby być dokładnie określone, przejrzyste i przyjazne dla obu stron).
[#44] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@adam_mierzwa, post #43

Ale jak chcecie sobie zrobić płatne PPA to sobie je zróbcie "sami". Co za problem wykupić hosting. I podbić Amigowy Światok, racjaok, racja

A jak wygląda może sprzedaż Amiga NG, mogło by to być przydatne dla chętnych monetyzacji i drukowania Internetów Ile z jednego numeru można wyciągnąć?

Ostatnia aktualizacja: 19.02.2020 14:02:29 przez tWINpIX
[#45] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@tWINpIX, post #44

"Chcecie" to znaczy kto? Była propozycja (post 1) dofinansowania PPA w oparciu o przesłanki (baza użytkowników wykazała ze są osoby które wydaja pieniądze na hobby). Tak sobie wymieniamy myśli na ten temat.

Kupno własnego hostingu nie leży nawet obok tematu tego wątku. Podobnie jak pytanie o sprzedaż gazety niezwiązanej z PPA. Kolega się napije szklankę wody i ochłonie , chyba że chce zaistnieć bardziej w profilach użytkowników
[#46] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@David, post #1

Moim zdaniem ten wątek jest absurdalny i do niczego nie zmierza.

Jaki potencjał komercyjny? Jakie dofinansowanie? Portal jest prowadzony w wolnym czasie kilku osób. Nie ma potrzeby aktualnie finansowania czegokolwiek. Kto uważa, że warto by było stronę rozwijać to nie poprzez wpłaty a przez działanie. Pisanie artykułów, poradników. Na co dzień fajnie się korzysta ze strony a nowych artykułów za dużo nie przybywa. O pisaniu funkcjonalności lub usuwaniu ich nie będę już wspominał. Na przykład przeciągu chyba już z 10 lat nie miałem komu przekazać wiedzy na temat kodu. Był jedynie słomiany zapał osób, które się zgłaszały. Mi w końcu zapał też się skończył i żadne zbiórki tego nie zmienią a już na pewno nie tak absurdalne wątki jak ten. Proponuję zastanowić się nad tym, że nie zaleje się zbiórkami czy ogólnie pieniędzmi czegoś co jest pasją, zaangażowaniem, realizowaniem pewnej wizji. Proponuję zejść na ziemię. To co nakręca do działania (i mnie też by nakręciło) to kreatywna atmosfera przy rozwoju strony. Nie przez propozycje dodania nowych rzeczy ("niech ktoś zrobi") a przez działanie.
[#47] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@recedent, post #28

To mnie przekonuje, dziękuję za rzeczową odpowiedź. Ja tylko naświetliłem pewien (?) potencjał, za niedługo (?).

często próba komercjalizacji czegoś kończy się rzuceniem wszystkiego w diabły

...a nie lepiej rzucić "robotę" "w diabły" i utrzymywać się w 100% z PPA?
[#48] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@David, post #47

Dalej nie rozumiesz...
Gdyby posłuchali takiej rady... po dwóch miesiącach ppa by siadło, i wtedy wszyscy by się zastanawiali, po było naprawiać coś co nie było popsute?
Pamiętasz taki portal Nasza Klasa? Właśnie takie genialne „unowocześnienia” zabijają takie projekty. Z ppa byłoby tak samo.

A ta baza użytkowników jest też nic nie warta, bo ja sam oficjalnie sprzętu w niej nie mam.
[#49] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@Ralpheeck, post #48

@Ralpheeck: "...ta baza użytkowników jest też nic nie warta, bo ja sam oficjalnie sprzętu w niej nie mam."
https://www.ppa.pl/graffiti/obrazek/5159/sokola-inwazja
Przypuszczam, że Amigi stoją po drugiej stronie barykady aby się nie pogryzły z Atarynkami, hehe

Ostatnia aktualizacja: 20.02.2020 16:15:43 przez Adinfo
[#50] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@Adinfo, post #49

Nie gryzą. Nie te czasy. Nawet się cieszą jak się je odpala na tym samym biurku :)
[#51] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@Ralpheeck, post #48

To Ty nie rozumiesz.

Ja nie mówię o “agresywnej” komercjalizacji tylko wprowadzenie usług typu VIP.

To zgoła odmienne podejścia, choć łaczy je pobieranie opłat... Ale nic więcej.

Po tym co napisał Recedent, niewiele można dodać (i grxmrx). Jednak ostatnie moje “trzy słowa do Księdza Prowadzacego” (zainspirowane wypowiedzia grxmrxa) brzmia:

- zróbmy na PPA liste “charytatywne todo”. Inspirowane Power2People, z dodawaniem ficzerów tylko przez Adminów. Każdy user może pobrać ticket i coś zrobić dla ppa i innych... wiem, ten ficzer również należy dodać do listy...

Ale jak?
[#52] Re: Ponad 1000 użytkowników PPA!!

@David, post #51

"zróbmy na .."

ZROBMY - slowo klucz, czyli zrob cie a my popatrzym.
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem