[#1] Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!
Już pojawił się numer 01 Amigazinu. Jest mam nadzieję o wiele lepszy niż poprzedni (całkowicie nieudany nr 00).

Skomentujcie go i napiszcie co sie poprawiło, a co nie :P

[#2] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Naymar, post #1

Jak na razie przeczytałem tylko artykuł "sprzętowca" i kompletnie mnie zniesmaczył. A tekst "... HAM (pełna paleta 4096 kolorów, ale tylko w statycznych obrazach)..." doprowadza mnie do białej gorączki.

Druga rzecz: udostępniacie nielegalnie gry, a wiecie, że tutaj tego nie lubią.
[#3] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@cholok, post #2

hmmm, tego "sprzętowca" dobrze znamy... udziela się ostatnio tutaj (w
momentach jak nie ma bana)
[#4] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Naymar, post #1

"Amiga (z hiszpańskiego "przyjaciółka) 1000, zaprojektowana w 1984 przez inżynierów z Commodore, "
ekhem? O_O

"
Komputer był projektowany dla "domowych" użytkowników, służył jako konsola do grania i sprzęt pomagający w nauce,"

akurat w momencie premiery kazdego małolata było stac na taką konsolę do grania

Obudowa koloru białego ładnie prezentowała się na stole, szczególnie, gdy na ekranie "grała" bardzo kolorowa gra.
"maślane bardzo dobre masło"

waga: 13 lbs
To juz w gramach/kilogramach podac sie nei chce ? :P

Ostatnia modyfikacja: 08.08.07 22:14
[#5] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Naymar, post #1

Naymar a lina nie chce sie podac? Ja znalazlem, ale innych nie m zmuszaj do szukania.

[#6] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@necavi, post #5

jejku chlopaki sie czepiacie,robia ludzie cos pozytecznego to potrzebuja troche zaplanu z naszej strony.robcie tak dalej !!!.
[#7] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@SzaryWilk, post #6

potrzebuja troche zaplanu ...
czego???
Ja wiem ze jest zadupie zawiercie itp ale zaplan???
[#8] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@SzaryWilk, post #6

Potrzebuja zaplanu (zapewne myslales o zapale)? Na podstawie ich prosby - "Skomentujcie go i napiszcie co sie poprawiło, a co nie" mozna wysunac taka dosc szalona mysl, ze moze jednak oczekuja tak zwanej konstruktywnej krytyki, a nie pustych owczych owacji?

[#9] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@SzaryWilk, post #6

SzaryWilku zeby nie bylo...
Oto moj wklad w propagowanie nowej stronki o grach na Amige i nie tylko:http://amigazin.lua.pl/index.html

[#10] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@SzaryWilk, post #6

ja tam myślę że zaplanu mają aż nadto

ale co mi tam, każdy może bawić się w MP :)
[#11] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Naymar, post #1

Już pojawił się numer 01 Amigazinu. Jest mam nadzieję o wiele lepszy niż poprzedni (całkowicie nieudany nr 00).

Skomentujcie go i napiszcie co sie poprawiło, a co nie

Jest super...bo zapewne własnie to chciałes usłyszeć...
teksty są długie..nie przeskakują z tematu na temat, wszystkie są doskonale napisane pod względem stylistycznym i językowym. Na szczególne pochwały "zasługuje" opis/recenzja A1000. Oby tak dalej a wszyscy będą was podziwiać OK
[#12] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@necavi, post #9

Brawo chlopaki! Mi sie podoba wazne ze cos robicie i na pewno bedziecie robic kazdy numer coraz lepszy .

[#13] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Naymar, post #1

Źle ustawione kodowanie. Zamiast "iso-8852" (nie ma takiej strony
kodowej) powinno byc "iso-8859-2"

Ostatnia modyfikacja: 08.08.07 23:34
[#14] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Naymar, post #1

Daliście 10 + speedbalowi a swosowi tylko 9... ...mogliście dac najpopularniejsza wersje ... mniejsza z tym... pomijajac to idziecie w każdym razie w dobrym kierunku :)
[#15] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Naymar, post #1

gowno - tyle mojego komentarza
[#16] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Naymar, post #1

Polecam uczenie się od najlepszych ( rotfl ) i ściągnięcie z Aminetu zina 7days mofce!

[#17] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Naymar, post #1

"zin" na miarę dzieci z piaskownicy i lat 90tych. LIPA!

Trochę się przyłóżcie i poczytajcie najpierw lepszych od was.

[#18] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@GregLM, post #16

Ty tu nie kombinuj tylko siadaj do #2 7D i basta

[#19] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Valwit, post #15

Valwit mógłbyś rozwinąć?
[#20] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Naymar, post #1

Teksty w tej ilości i o takiej jakości możliwe są do wygenerowania na kolanie przez pół wieczoru przez jedną osobę. Wartość merytoryczna żadna - wszystko z numeru dawno już i wielokrotnie zostało opisane, w większości na wyższym poziomie. Nie bardzo wiadomo kto ma być targetem - dla zainteresowanych tematem to jest elementarz, niezeinteresowani mają gdzieś pięćsetny opis komputera sprzed ponad 20 lat albo 15 letniej gry.

Pozycja bardzo słaba i nikomu niepotrzebna.
[#21] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Naymar, post #1

naczy sie ta jak se skolegami piszecie to fajnie ale ortografja totaka tródna żecz.

A poważnie to:
1. "Tak więc ciągniemy ten wózek dalej i ciągle przyspierzemy!"
co to znaczy przyspierzemy?

2. Porównujesz lotusa do test drive'a? :)

3. Czy ktoś nie zna.. a znasz inne początki artykułów?

4. Tryb Menagerski?

Dalej mi się juz nie chce, magazyn jest wyłącznie o tym że były sobie jakieś gry i tyle. Opisy - niczego nie opisują.
Opis A1000 - o tym możnaby książkę, zresztą już taka jest...

Po co to komu? Weźcie lepiej na specer idźcie, dotlenić mózg czy coś...

[#22] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Rembrand, post #21

chlopaki przeciez jestescie na tyle inteligenti ze mozecie sie domyslec ze chodzilo o zapał he he he.
[#23] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@SzaryWilk, post #22

Najchętniej to ja bym ciebie zapalił/podpalił szaraku :P
ok, racja ok, racja

Ostatnia modyfikacja: 09.08.07 20:01

Ostatnia modyfikacja: 09.08.07 20:02
[#24] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Kubal, post #23

a co zapal ma z zapalaniem he he he ?.
[#25] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@SzaryWilk, post #24

he he he, to wcale nie jest śmiesz - ne.

[#26] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@MinisterQ, post #25

A sprzętowiec nich sobie dokładnie poczyta, jakie kości miała Amiga 1000. Bynajmniej nie takie, jak napisał...te miała Amiga 500.

[#27] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Naymar, post #1

Panowie!
Sympatyczna grupa młodych ludzi podjęła się zadania propagowania naszego ukochanego komputera. Strona jest sympatyczna, lekko napisana i na pewno bardzo przyswajalna dla ewentualnych początkujących. Bardzo możliwe, że ktoś dzięki temu zainteresuje się Amisią. Pewne błędy nie wypaczają projektu i dlatego negatywne (a czasami wręcz brutalne) opinie nie powinny mieć w tym wypadku zastosowania (na pewno nie jest to strona dla ekspertów). Osobiście życzyłbym sobie jak największej ilości tego typu stron, nawet jeśli miałyby mieć pewne merytoryczne błędy. Poza tym łatwo jest kryrtykować, ale jeżeli coś się komuś nie podoba, to niech po prostu zrobi lepsze!
Pozdrawiam serdecznie autorów i czekam na następne wydania magazynu!

[#28] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Kitech, post #27

True. A niech tam, napisze wiecej:). NĘDZA, ale przynamniej coś tam dziobią. Może z czasem bedzie lepiej, kto wie...

Ostatnia modyfikacja: 10.08.07 00:13
[#29] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@Naymar, post #1

ogolnie fajne ...pomijajac bledy merytoryczne....ale na boga zadbajcie o jakas spojna szate graficzna.... widzieliscie moze kiedys SS-NG? nieisteniejacy juz zin milosnikow Secret service?

tutaj jeden z numerow tak byscie mieli na czym sie wzorowac :) http://www.zacisze.zgora.pl/uploadfiles/ss-ng33/ss-ng33.html

Ostatnia modyfikacja: 10.08.07 00:24
[#30] Re: Już jest! Pełnoprawny nr 01 AMIGAZINU !!!!

@DRACOX, post #29

Tak sobie te wszystkie posty czytam.... i dochodzę do wniosku, że jednak i tak się poprawiliśmy. W tamtym numerze wszyscy się czepiali recenzji (zwłaszcza dwóch), że są z błędami i pisane przez grających na emulatorach. Teraz tego nie ma i muszę powiedzieć że bardzo mnie (i nie tylko mnie) to cieszy :)

O co z layoutem? Czy zmienił się na lepsze?

BTW - nasz zin nie jest skierowany do expertów, bo oni i tak już wszystko wiedzą :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem