Komentowana treść: Revision 2021 startuje już dziś
[#1] Re: Revision 2021 startuje już dziś
No, widać, że Amiga na Revision rządzi!

Widać to po samym podziale na konkursy - króluje PC i Amiga.

- PC 256 bajtów,
- PC 4K,
- PC 64K,
- PC Demo,
- Amiga Intro,
- Amiga Demo.

Powodzenia Naszym! OK

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2021 19:04:00 przez Hexmage960
[#2] Re: Revision 2021 startuje już dziś
Trudno przez ponad 3 dni śledzić każde wydarzenie na takiej imprezie (nie będąc tam osobiście). Ale na pewno jeden komputer, tablet czy telewizor będzie wyświetlał obraz z Revision 2021 przez cały czas i często będę zerkał.
No a za jakieś 2 tygodnie, gdy wszystko będzie już na YouTube, tradycyjnie zrobię sobie swoje małe nocne prywatne Revision na własnym TV. szeroki uśmiech Wtedy zwykle oglądam produkcje ze wszystkich konkurencji w kolejności od ostatniego do pierwszego miejsca. Emocje na pewno są mniejsze (a właściwie zerowe), nie ma zaskoczeń i najelpsze produkcje już znam. Ale lubię taki porządek i wtedy dokładniej się wszystkiemu przyglądam. Chociaż przyznam się, że przy dużej liczbie prac czasem niektóre (zwykle z ostatnich miejsc) przewijam, bo widzę, że nie wniosą nic do mojego życia.

A co do samego Revision to taka wersja online na pewno nie dorówna wersji tradycyjnej. Mimo wszystko trzeba oddać szacun organizatorom, że zawsze ogarniają to wręcz wzorowo. Wszystko działa idealnie, jest bardzo profesjonalne, bez niespodzianek. A mimo to klimat demoscenowy na pewno jest (w przeciwieństwie do np. Assembly). Trzymam kciuki żeby za rok odbyło się normalnie, bo pomimo tego, że pewnie nie pojadę, to wersję z publicznością ogląda się zdecydowanie lepiej.

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2021 20:41:08 przez MDW
[#3] Re: Revision 2021 startuje już dziś
6500 oglądających już na shader compo. Strach pomyśleć ile osób będzie oglądało demo competition. Chyba pora przestać się tym interesować, bo robi się zbyt "mainstreamowo". Nigdy nie byłem za nadmierną popularyzcją demosceny, bo zupełnie nie o to w tym chodzi.
[#4] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@MDW, post #3

Z roku na rok wyniki kodowania szejderów w 15 min wyglądają coraz lepiej.
[#5] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@MDW, post #3

Meteoriksy, według mnie bardzo fajnie prowadzone i ciekawe 1500 osób (i myślałem wow - dobrze jest) a tu shadery wyskakują, 5k, 6k.. i rośnie.

Przyznam się, że w tamtym roku sobie zrobiłem oglądanie Revision w wersji sofa ale przy otwartym kanale discorda ze znajomym, komentarze, uwagi i oczywiście nie zabrakło tradycyjnych toastów w wersji online, i w tym roku też to działa, i jest magia
[#6] Re: Revision 2021 startuje już dziś
Półfinałowy pojedynek między Flopine a Evvvvil był taaaaaaki! Dosłownie minutę przed końcem 25-minutowego pojedynku zaskakująca zmiana faworyta. Dobrze, że ja nie muszę wskazać zwycięzcy, bo nie potrafiłbym. Dla mnie to jest remis (pomimo dwóch zupełnie innych prac). Zarządziłbym dogrywkę. Praca Evvvvil jakby bardziel losowa, a Flopine bardziej zaplanowana, przemyślana.
[#7] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@Skotos, post #5

Taaaak, wyobrażam sobie, że w odpowiednim kumatym towarzystwie jest znacznie lepiej niż przy takim zerkaniem od czasu do czasu w przerwach między durnymi codziennymi zajęciami.
[#8] Re: Revision 2021 startuje już dziś
Pojawil sie polski akcent w Anim/Video Compo. Plexa/FCI fajna aminacje dal.
[#9] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@Phibrizzo, post #8

I Lamersi zaskoczyli :)
[#10] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@Phibrizzo, post #9

No, rewelka z trójmiasta.

No i to guru w końcówce.! IMO 1st place.

Ostatnia aktualizacja: 03.04.2021 20:31:12 przez waldiamiga
[#11] Re: Revision 2021 startuje już dziś
Zerwalo mi transmisje na 64K PC intach
[#12] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@Phibrizzo, post #11

Mnie też...
[#13] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@Phibrizzo, post #11

Wyglada, ze dostali bana na twitchu...
[#14] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@lef, post #13

No to poogladane. Ale lipa
[#15] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@Phibrizzo, post #14

No pouet.net piszą - "Revision Channel got banned from twitch. Reason unknown yet"
[#16] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@waldiamiga, post #15

Niestety ten materiał jest już niedostępny, chyba że dysponujesz wehikułem czasu.

Co do Pana Diabła?
[#17] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@karolb, post #16

[#18] Re: Revision 2021 startuje już dziś
No to pochwaliłem organizatorów i... się skopało.

@lef
Faktycznie można tak oglądać. Chociaż bez głupich komentarzy to już trochę inne doświadczenie. szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 03.04.2021 22:06:54 przez MDW
[#19] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@MDW, post #18

No przeciez to nie organizatorzy (poniekad, nie chcialbym bronic twitcha, ale jak sie robi impreze z pokazywaniem nie swojego (zreszta zwojego tez) kontentu na twitchu to by trzeba bylo sprawdzic czy nie bedzie problemow i co mozna pokazac a co nie), tylko twitchowe algorytmy zapobiegajace demoralizacji mlodziezy.
[#20] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@MDW, post #18

No to jak, Panowie, będzie dzisiaj intro na miarę Gifta? ;)
[#21] Re: Revision 2021 startuje już dziś
Chyba sie widzialem w wizualizacji do koncertu Wake. W tych slajdach zdjec z poprzenich party
Trzeba bedzie pozniej na YT poogladac (jesli bedzie wrzutka).

Ostatnia aktualizacja: 03.04.2021 22:35:07 przez Phibrizzo
[#22] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@Jazzcat, post #20

Jeżeli pytasz to czuję, że będzie. szeroki uśmiech
[#23] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@lef, post #19

Nooo w sumie masz rację. Jednak co swoje kanały to swoje. Nikomu nie trzeba się tłumaczyć, na (prawie) nic uważać. YouTube, Twitch i inne takie są wygodne ale tylko do momentu problemów. Tak samo jest z cudzymi silnikami, bibliotekami... szeroki uśmiech
[#24] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@Phibrizzo, post #21

No i kot stwierdzil ze koncertu dalej nie bedzie :)
[#25] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@Jazzcat, post #20

Moze nastepnym razem :)
[#26] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@Phibrizzo, post #25

Epickie intro compo, nawet compofillera słabego nie było.
[#27] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@Phibrizzo, post #25

Hanibal jak zwykle nie zawiodl. Niezly obrazek w 4K Pic Exe (PC). Wspominam o tym bo to polski scenowiec.

Ostatnia aktualizacja: 04.04.2021 16:09:40 przez Phibrizzo
[#28] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@Phibrizzo, post #27

Brawa dla Koyota :)
[#29] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@Phibrizzo, post #28

Musze przyznac ze w tym roku dema wypasik
[#30] Re: Revision 2021 startuje już dziś

@Phibrizzo, post #28

Martini Effect by Flex - IMO 1st.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem